SUZUKI S CROSS
Odločam se med dvema možnostima. Ali bi kupi S CROSS ali bi kupil Crossland.
Sem velik pristaš protiazijskih nakupov. Niti slučajno ne podlegam azijski globalni politiki, ki preplavlja naš trg. Ustvarja potrošništvo, ki uničune našo proizvodnjo in ukinja delovna mesta ter ustvarja brezposelnost.
Priznam, da sem včasih malenkosten, vendar na izdelku, čeprav je še tako lep, da le piše na njem MADE IN CHina, zame niti slučajno ni predmet nakupa.
Z avtomobili je nekoliko drugače. Vsi bližnji mi pravijo kupi S Crross, jaz pa oklevam.
Kaj menite vi, dragi bralci.
NAKUP, 03.04.2024 ob 11:06
Odločam se med dvema možnostima. Ali bi kupi S CROSS ali bi kupil Crossland.
Sem velik pristaš protiazijskih nakupov. Niti slučajno ne podlegam azijski globalni politiki, ki preplavlja naš trg. Ustvarja potrošništvo, ki uničune našo proizvodnjo in ukinja delovna mesta ter ustvarja brezposelnost.
Priznam, da sem včasih malenkosten, vendar na izdelku, čeprav je še tako lep, da le piše na njem MADE IN CHina, zame niti slučajno ni predmet nakupa.
Z avtomobili je nekoliko drugače. Vsi bližnji mi pravijo kupi S Crross, jaz pa oklevam.
Kaj menite vi, dragi bralci.
Dragi bralci a si baba? Nimaš pojma o tem!
ja res je, 03.04.2024 ob 12:02
Manj problemov boš imel s S crossom. Itak je samo bencin. Pri Oplu od teh 3 cilindrov samo prste stran.
Kaj pa onesnaževanje okolja, Evropa teži za čim manjše onesnaževanje okolja, Hyundaj, Kia, Suzuki, to so enormni onesnaževalci okolja, proizvajalci strupa za ljudi.
pri meni tako, 03.04.2024 ob 14:49
Nimam pripomb na Crossland, naredil sem nekaj deset tisoč kilometrov, ker se pogosto vozim v Aviano v Italiji.
Poraba pod pet litrov, okvar nobenih.
Imam ga dve leti. Servis po predpisih.
Kosilnica na treh valjih ne bo dočakala 150.000 km brez strojeloma.
Pri Oplu se začne prava veselica poi preteku garancije. No ja, že med garancijo marsikdo dobi čir na želodcu. Pooblaščeni servisi se otepajo priznanja garancijskega zahtevka.
Pri nas kupujemo že četrti Suzuki: 1. Jimny 2008 (nesreča), 2. Jimny 2000, 3.Ignis 2018 (še v voznem parku) in 4. čez par dni Scross. Z motorji in pogonom pri prvih treh ni bilo problemov. Jimny 2000 jih je imel prve resne v 17.letu, kar pa je razumljivo že zaradi materialov, kilometraže in ostalega maltretiranja. Duster je videti sodobnejši, vendar po sedanjih izkušnjah z 0,9TCE LPG je ta tip motorja za SUVe manj primeren kot 1,5dCI.