Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Sv. Urh pru Dobrunjah

Sv. Urh pru Dobrunjah

in zakaj konkretno naj bi črne bukve ter Svetina bili bolj verodostojni viri od (recimo) Sajeta)

kdo govori kaj je bolj verodostojno od drugega?

govorim o dvomu v verodostojnost učbenikov. Npr: v naših učbenikih pač ni nikoli pisalo o povojnih pobojih. Pa mi ne boš menda rekel da jih ni bilo.
Torej, ker vidimo da je do pobojev prihajalo, najbrž ni potrebno imeti IQ Alberta E., da ugotovimo da tu nekaj ne drži.
Prav tako v učbenikih ni pisalo ničesar o sodelovanju nacistov in komunistov.

In še veliko tega…

Zelo zanimivo bi bilo prebiranje arhivov iz Beograda.

Če nekaj ni omenjeno, potem lahko dvomimo le o objektivnosti, in ne verodostojnosti. Menda pa tudi v nobenem svetovnem učbeniku ni omenjeno načrtno izstradanje več kot milijona pripadnikov nemške vojske in tudi civilistov s strani zaveznikov (samo toliko za primerjavo).

Objektivni!

1. No, če bo res iz “originalnih”, če bo res? Ponatis, je prirejen! :-))) Ni vsem odgovarjalo in so nekaj spustil!:-)
2. Ja, nekateri, bi jo radi priredili sebi v prid. Zakrili greh. Žal je tako.
3. To zanimivost, ki jo zgoraj omenjaš, nam je bila tukaj že večkrat prinesena pred nos.:-)
4. Da se ti ne zaseje dvom o verodostojnosti, je potrebno prebrati obe plati – strani. V učbenikih ne more biti vse.

Hahaha, s Svetinom nas je podučeval že gospod “SNRPJ”, zelo se je potrudil, večim tukaj je odprl temo samo za njih, tudi meni, jo je posvetil. :-)))
Le kam je šel, nič se ne javi, ta “SNRPJ”, pa “analitika” tudi ni, pa še nekaj sem jih pogrešila. :-)))

Z ozirom, da si tukaj “nov” in da ne boš kaj prikrajšan, imaš tukaj dva linka, sta mi ravno pri roki, pa se malo sprehodi po temi. Da vidiš, da smo tvoje priporočilo že obdelali.:-)
http://med.over.net/forum5/read.php?186,6082164,6091786#msg-6091786
http://med.over.net/forum5/read.php?186,6088310,6092507#msg-60907

Dvom je upravičen. Učbeniki so že a priori cenzurirani, ker jih sestavljajo ljudje, ki so lojalni komunistični partiji in sedanji vladi.

Ko se že eni tako mečete ven z nekimi imeni na spomeniku: med njimi navajate tudi ime dr. Gerloviča. Njegova hčera, partizanka in znana slikarka je v intervjuju (dostopen na spletu) povedala, da so njenega očeta ubili domobranci na Lavrici. Napisan je pa na spomeniku pri Sv. Urhu.
Toliko o “verodostojnosti” imen na spomeniku.

Na Sv. Urh so domobranci vodili ljudi iz vse ljubljanske okolice.

KOLIKO JE ŠE NEODKRITIH GROBOV, NE BO NIKOLI ZNANO.
DOMOBRANCI SO DELALI ZELO SKRITO.

Za tebe JE VIDETI, da so DOMOBRANCI brez greha, kaneda?

Preberi kaj o Sv. Urhu.

Za prvo silo imaš tole, pa še nadaljevanjapoišči!

Vsak sistem, ki temelji na enoumju, politični nesvobodi in kjer vladajo avtoritativne osebnosti, je obsojen že na samem začetku na propad in po večini primerov, krvavi konec !
Zaključek je lahko samo ta, da so domobranci imeli še kako prav, da so se postavili po robu komunističnemu enoumju. Svet se prebuja in kot vidite sami, je narodom zadosti enoumja.

Spreminjanje družbenega sistema z silo in revolucijo, je skregano z vsako logiko. Če bi leta 1945 uvedli demokracijo, nebi bilo potrebno brez sodbe in dokazov, pomoriti toliko političnih nasprotnikov in bi šele takrat lahko čisto legalno, obsodili tudi vsako izdajo in dezeterstvo, seveda z dokazi vsakemu posamezniku, ki bi ga zato obtožili. Toda komunistična partija je že v naprej načrtno delala na tem, da se bo po vojni ustoličila na oblasti za vselej. Zato je za mene temeljni krivec za nastalo situacijo in posledice, komunistična revolucija, ki ni imela nobene možnosti, da bi to njeno enoumje trajalo in trajalo. Vsak totalitaren režim, lahko vegetira samo toliko časa dokler se narod ne prebudi. In kakor sami vidite se narodi po vsem svetu prebujajo, ker imajo zadosti politične tiranije !
Osebno sem zelo zadovoljen, ker ni več komunističnega enoumja in da živimo v Evropi brez meja !
Toda komunistična zver še živi in ni povsem uničena, zato moramo biti še kako pazljivi, in ne dovolimo tej zveri, da ponovno dobi krila !

Druga svetovna je za Slovenijo tragedija in vi se prepirate kdo je večji klavec. Življenski pogoji so podobni tistim pred II. svetovno in obstaja možnost ponovitve ker sovraštvo med Slovenci je veliko. Ponovno bo klanje s to razliko, da se bo tokrat “smer” obrnila.
Tu ne bom ugotavljal kdo se je boril “za pravo stvar” ampak kratko napovedal (vedeževal) tok dogodkov.
Med II. sv. so ropali partizani z namenom prevzema oblasti, pobijali so bogate ljudi in ogrožali cerkev, ki je bila tudi za formacijo domobranskih enot (iz razloga zaščite premoženja), itd…
Sedaj pa bistvo; Člani komunistične partije so bili reveži, ki niso imeli kaj izgubit, ker praktično niso imeli nič. To je najboljši borec, borec, ki ga ni strah da bo kaj izgubil ker nima nič.
Danes se je slika obrnila, potomci partizanov – komun. so pomehkuženi bogati razvajenci, ki niso več zmožni ubijanja. Še vojaški rok 6 mesecev so služili civilno po upokojenskih domovih,…
Tokrat bo njih strah pred izgubo premoženja in kot vemo strah omejuje človeka in mu jemlje moč in možnost zmage na vsakem področju. Vedno več Slovencev (brez privilegijev – nekomunisti) vedno težje živi, zaradi majhnosti se med seboj poznamo in ko bo otrok in družina lačna se ve čigava vrata podret in kaj naredit. Vse skupaj bo še opravičuječe v smislu saj gre za maščevanje, saj so njihovi predniki isto počeli.
Življenske težave naredijo človeka trdega, lagodno življenje ga pomehkuži. Ko dobimo “Grške” pogoje se začnejo take tendence že pojavljat, s to razliko, da bo pri nas to posoljeno še s sovraštvom do bogatega soseda in njegovih partizanskih plenilskih prednikov in sedanjih potomcev, ki nam vladajo. DESNICE V SLO PARLAMENTU NI! Želim si, da do vojne in anarhije ne pride nikdar več, vendar človeka zgodovina še ni izučila, torej…
Sedaj pa sejte prepire naprej in pripomogli boste k ponovni bratomorni vojni.
Se opravičujem, ker sem na hitro napisal ampak bistvo mislim, da boste razumeli.

p.s. Desnice ni, glede na slovensko TV tolmačenje kaj desnica je.

SLO, ti ne veš kaj bluziš! A partizani so ropali? Tisti, ki so okupirali naše ozemlje in skupaj s domačimi izdajalci požigali cela naselja in nedolžne domačine žive zmetali v ogenj; tisti pa so bili oh in sploh???!!!
A ti sploh veš kaj je vojna? Očitno ne sicer ne bi takšne neumnosti nakladal! Takšne butce kot si ti in očitno je za njih vojna le nekaj počitnic je žal ogromno!!!
Smo pa edina država, na svetu ki takšnim pajacotom pusti tako blatiti svojo zgodovino in osvoboditev ter državo in državljane! Osvoboditev države izpod okupatorja je najbolj pošteno in častno dejanje!
“NAJ STRELA UDRAI IZ VIŠINE IZDAJALCA DOMOVINE!!!”

BATINA nisi dojel bistva sporočila. Ti opisuješ vojno, ki se deli na pridne in lumpe. Pridni / lumpi so samo v pravljicah. V zgodovini človeštva še ni bilo poštenega političnega sistema in tudi nobena vojna ni poštena. Samo za deset let se ozri nazaj v Jugoslavijo (npr. Srebrenico) to je realna slika, ti BATINA pa opisuješ pravljične zgodbe junakov, ki premagajo zlo. Tega še ni bilo.

in ti bi nas rad prepričal, da so se domobranci borili za demokracijo in da bi jo imrli, če bi bili oni zmagovalci? :-)))))

Boš moral pa še marsikaj od zgodovine prebrat in ne samo poslušat obritne dlake vašega velikega vodje.

Vse kar si prebral vrži v koš in začni misliti neodvisno od tega, z lastno glavo !

SLO je napisal “BATINA pa opisuješ pravljične zgodbe junakov, ki premagajo zlo. Tega še ni bilo.”
Ma ne BLUZI ker res nimaš pojma in s tem si to dokazal! Koga ni bilo??? Vojne??? Sedaj ko vam tako paše za krmo vašim ovcam bi vi odločali ali je vojna bila ali ne!
Kratko in jasno! Vojna je TRAGEDIJA in nobena pravljica, največji zločinci pa so tisti, ki so jo zakuhali, kar pa osvoboditelji sigurno niso!!!

Osvobodilji so bili tudi v Iraku, Libiji sedaj se odpravljajo v Iran. Zakaj tov. batina?
Nisem rekel da vojne ni bilo, seveda je bila. Kar sem napisal in kar tebe jezi je to, da so ropali tvoji idoli. Ropali so tvoji pravljični junaki in ob naslednji priložnosti bo ponovitev zgodbe s tem da se bodo vloge zamenjale. Stara klavska grobišča bodo zamenjala nova. Potomec krvnika bo postal žrtev (sem že obrazložil zakaj). Sedaj pa sejte žaljitve in sovraštvo naprej.

slovar tov. Batina: bluziš, butce, pajacotom BLUZIm, nimaš pojma, ovcam

Vojna se pripravlja nevidno in počasi. Krivci za to pa so vsi, ki hote ali ne hote, kradejo, lažejo in ubijajo !

SLo res, ampak res nimaš veze in niti ne bereš kaj govoriš!!! “Osvoboditelji so bili v Iraku.” In kaj si povedal s tem, razen da si osel! Seveda so bili in kaj potem! če pa misliš diktatorje to niso prav nobeni osvoboditelji! In osvoboditelji so lahko samo v vojni in ne neki samooklicani heroji, kot v Sloveniji, ki so se zbirali le na sestanku dobro zastraženi in se nato hitro vrnili!
Kdo je kradel in ropal??? Ne nakldaj in PRAV NOBENE PRAVICE NIMAŠ DA BLATIŠ IN ŽALIŠ ljudi, ki so dali življnejne za takšne cepce kot si ti. S tem sem ti tudi odgvoril na temo o žalitvak in sovraštvu. Ti in tebi podobni ne delate drugega, kot blatite in žalite!!!
Kdo so tisti “MOJI” Da ti odgovorim! Moji so vsi, ki so pošteni in olikani! Če bi te nekdo napadel v tvoji bajti bi se verjetno branil, sicer s teboj je nekaj narobe, a to je druga tema. Torej zakaj je po tvoje država bistveno manj vredna od tvoje bajte???? si revež ali ne in ne spuščaj se v stvari o katerih nimaš pojma!!! In še to jaz nisem ne rdeč ne črn, ampak moder v vseh pomenih besede, za razliko od tebe in tebi podonih ovc!
Glede krvnikov pa še sam ne veš o čem nakladaš ampak preberi si malo o ukazu “POČISTITE PALUBO!” To ni bil Slovenec, niti iz Juge in ti boš naprej trdil, da je bil en komunajzar. A vsk normalen se ti bo smejal. Pa saj to ni nič novega, ker tvojim bedarijam se smejiji žže dolgo!

BATINA je napisal:” PRAV NOBENE PRAVICE NIMAŠ DA BLATIŠ IN ŽALIŠ”.
Če pa preberete njegov zadnji prispevek, pa lahko vidite, da je napisal žaljivke, kot so: NIMAŠ VEZE, OSEL,NE NAKLADAJ,CEPEC,SI REVEŽ, NIMAŠ POJMA,TEBI PODOBNIH OVC,NAKLADAŠ, TVOJIM BEDARIJAM……. !
Potem pa še zdraven prida: TI in tebi podobni ne delate drugega kot blatite in žalite!!!

SPREVRŽENO do daske !

Ja, res je zanimiv ta gospod ali tov. BATINA. Pa še za modrega se ima.
No kakorkoli, osvoboditelji bi mogoče moral dati v narekovaj, čeprav jih Tovariš generalni sekretar
Dr. Marek Lenardič
Politbiro
Komunistična partija Slovenije
ni dal, kar je razvidno iz njegovega pisanja: http://www.communistpartyslovenia.si/komunisticna-partija-slovenije.html
Batina, da potrdim tvoj vzgojni program – za osvoboditelje pri nas uradno veljajo partizani. V mojem pisanju pa sem uporabil besedo “osvoboditelji” za tiste ki so s fizično silo tudi dejansko premagali Hitlerjevo fanatično vojsko in sedaj z orožjem ustvarjajo demokratične pogoje po svetu. Zadnje ubijanje, pardon vojaško posredovanje bo v Iranu.

aha, torej misliš Rdečo armado? Samo malo si se zmotil. Ta je kakšnih 40 ali 50 let osvobajala Češko in še prej Madžarsko.

Sem vedel, da je med desničarji veliko privržencev “pravega” komunizma. :-)))

Narobe svet bi lahko rekel. Levičarji imajo desničarje za komuniste, desničarji pa levičarje za kapitaliste ! Res je to možno samo v Sloveniji !

New Report

Close