Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Sv. Urh pru Dobrunjah

Sv. Urh pru Dobrunjah

Torej, če so ti okostja dokaz, da je bil nekdo tam mučen in ubit potem bodi poštena tudi v drugih primerih. Prej si v drugi temi omenjala Attemse. Tudi njihovih okostij niso našli.[/quote]

no Boom…bi pričakovala več od tebe…..gre konkretno samo za enega Attemsa…….in če se pri sv. Urhu (zopet poudarjam, napihnjeno z obeh strani) toliko poudarja žrtve, kje natančno so te žrtve……mimogrede Attems je bil povojna žrtev……..

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Pod tem spomenikom je grobnica in v grobnici posmrtni ostanki. Ne vem, kaj mislite s tem, da okostij niso našli, če so ta v grobnici. Točno se ve, kdo je notri, imena in priimki.

V grobnici na Urhu.

V grobnici na Urhu.[/quote]

rabim konkreten in verodostojen podatek, kdo je tam pokopan…..bo šlo?

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Zgoraj si dobila nekaj imen in mi nisi znala povedati, kaj ti bodo. Kot mi ne znaš povedati, kaj boš imela od tega, če se jaz jutri usedem v avto in grem nazaj tja ter ti prepišem vsa imena. Točno se ve, kdo je pokopan na Urhu in ne vem, kaj bi rada.

Popravi me, če se motim: gre za Ferdinanda Attemsa, njegovo ženo Wando in sina Emila Hansa: http://www2.gov.si/dp-rs/escp.nsf/66cc96980c677239c1256bdd003e4dfb/05a08fa638576ddbc12574b3003968ab?OpenDocument

Popravi me, če se motim: gre za Ferdinanda Attemsa, njegovo ženo Wando in sina Emila Hansa: http://www2.gov.si/dp-rs/escp.nsf/66cc96980c677239c1256bdd003e4dfb/05a08fa638576ddbc12574b3003968ab?OpenDocument%5B/quote%5D

Pravzaprav drži Boom, enega Attemsa…njegovo družino sem spustila…

Ja. In kosti ni nikjer.

Zločinci n njihovi pristaši, se trudijo na vse mogoče načine, kako bi ušli kazni za zločine, ki so jih storili nad Slovenci.Zato uporabljajo vse možne metode.TODA ZLOČIN JE ZLOČIN IN NE ZASTARA !!! ODGOVARJAT BO TREBA ZATO !!! Če pa prej pride MATILDA po njih in jih odpelje tja kjer jih že čakajo njihove žrtve, bodo ta greh prenesli na svoje potomce.Upam, da se tega zavedajo. Zato je še kako važno, da odgovarjajo za to dokler so še živi.

boom….kosti na SV. Urhu………kdo in kaj so bili….ker konec koncev, lahko zmečemo skupaj tudi kosti iz Tezenskega jarka ali Hude jame in rečemo, da so to žrtve nacijev fašistov ali domobrancev (itak pri nas nihče ne ve kdo je bil kje)………

A ti nas hecaš? Napisana so imena, priimki rojstni datum in datum smrti. Mislim, da je to čisto dovolj podatkov za kogarkoli, ki bi želel preverjati, kdo so bili in kaj so bili.

A ste nekateri resnično tako naivni?….ok ok Žogca……..če želiš naj bo po tvoje, vsi na spisku ležijo v tiste 0.5 x 0.5 kuba………….vsi so umrli takšne smrti kot to pišejo na tistih ploščah……. (kdo že????)……

kakršnokoli preverjanje virov je očitno preko tvoje zmožnosti…čeprav moram priznat, blogarstvo ti kar gre…..samo vsebine manjka……..

Četudi bi se jaz vrnila na Urh in prepisala vsa imena s spomenika, kako bi ti to pomagalo? In kako bi ti to primerjala z okostji?[/quote]

Obstajajo podatki koliko in koga so tam izkopali…………ampak je bolj kjut napihovat številke (obe strani, da ne bo pomote) in rajcat folk……..[/quote]
Ni še noben nobene številke napisal, pa nas že obtožuješ da napihujemo številke.

Obstajajo podatki koliko in koga so tam izkopali…………ampak je bolj kjut napihovat številke (obe strani, da ne bo pomote) in rajcat folk……..[/quote]
Ni še noben nobene številke napisal, pa nas že obtožuješ da napihujemo številke.[/quote]

ej….a sem napisala, da glede Urha napihuje številke ena stran ali obe strani…..dej zajami sapo, pa preberi vse še enkrat……

WW,

da ti ne bo med prazniki dolgčas, imaš še dva dni časa, odpelji se v Žužemberg. Pa še v druge kraje po Sloveniji.

Pojdi k Spomeniku NOB na Cviblju, preberi si na ploščah po abecednem redu napisane žrtve, jih je napisano 1140, “NISO IZMIŠLJENE”!!!
Po vsej Sloveniji so spomeniki z imeni in priimki!

VEDNO ZAHTEVAŠ VIR!!
EVO, SAMO EN PRIMER VIRA: http://www.zuzemberk.si/index.php?page=attractions

Glej sliko št. 5 in nad sliko preberi besedilo

WW,

da ti ne bo med prazniki dolgčas, imaš še dva dni časa, odpelji se v Žužemberg. Pa še v druge kraje po Sloveniji.

Pojdi k Spomeniku NOB na Cviblju, preberi si na ploščah po abecednem redu napisane žrtve, jih je napisano 1140, “NISO IZMIŠLJENE”!!!
Po vsej Sloveniji so spomeniki z imeni in priimki!

VEDNO ZAHTEVAŠ VIR!!
EVO, SAMO EN PRIMER VIRA: http://www.zuzemberk.si/index.php?page=attractions

Glej sliko št. 5 in nad sliko preberi besedilo[/quote]

Prababi, brez zamere ampak nekje sem zapisala, da se s tabo več ne bom ukvarjala (pa celo za besedo o me držali)…..želim ti pa mirno noč…..

Zame je to, da so imena na spomeniku, verodostojen podatek.[/quote]

ah dej no čokoladni šejk…a ko jepa druga stran postavljala spominske plošče je pa bilo o kaj??????? nevorodotojen podatk…….

Pejt pod mrzli tuš, potem pa komentiraj ene, pa druge spominske plošče……

Zame je to, da so imena na spomeniku, verodostojen podatek.[/quote]

ah dej no čokoladni šejk…a ko jepa druga stran postavljala spominske plošče je pa bilo o kaj??????? nevorodotojen podatk…….

Pejt pod mrzli tuš, potem pa komentiraj ene, pa druge spominske plošče……[/quote]

naj gre v p** m** tale eksplorer……….

POpravljam tekst:
ah dej no čokoladni šejk…a ko je pa druga stran postavljala spominske plošče je pa bilo ok kaj??????? neverodostojen podatek????…….

dodajam:

Odloči se ali so spominske plošče dovolj verodostojne…spominski plošč je bilo po WWII postavljenih ulala…..po osamosvojitvi so se pojavile nove…….. sedaj pa čokoladka……ali bomo verjeli kar je na spominskih ploščah napisano ali bomo to na spominskih ploščah preverili???????ah ja………če preverjamo, bomo preverjali vse…..in to nekatere moti……..

…….itd

Kaj je tebi? Kdaj sem pa jaz pisala o spominskih ploščah druge strani? Nisem nikoli, sploh ne vem, kje te spominske plošče stojijo in se z njimi ne ukvarjam, tudi komentirala jih nisem nikjer. Hvala za kompliment glede mojega bloga. Ne vem, kakšna vsebina ti manjka. Jaz nisem ne zgodovinarka ne forenzičarka, da bi premetavala trupla. Sicer se v tej temi ne bi niti oglasila, če ti ne bi prosila za imena. In ker sem ravno imela fotografije, sem ti jih prilepila. Ko pa sem to naredila, si hotela imena z druge strani. Ja, oprosti, pojdi ti pogledat vaše spomenike, fotografiraj imena in bova primerjali. Ne vem, kaj naj ti drugega rečem, res.

Jaz sem ljubljansko dete, moj oče je ljubljansko dete in tudi moja pokojna babica je ljubljansko dete. Moja pokojna babica je živela v okupirani Ljubljani. Pa ne samo moja babica, tudi nekaj babic mojih sošolk. To ni politika, to ni strankarstvo, to niso sistemi, to so samo zgodbe, ki so jih babice govorile vnukinjam. In da, vedelo se je, kaj se je dogajalo na Urhu in to, na kar namiguješ, da oni niso pobili nikogar in so bila trupla privlečena od bogsigavedi kje … Prav, če verjameš. Jaz pač ne. Jaz sem se šla ob prazniku poklonit ubitim civilistom in partizanom in to je to. Nikomur nič nočem, ne tebi ne tvojim somišljenikom.

WW!

Hahahaha, tudi ti pojdi pod mrzel tuš,

še preje pa poglej na koledar!

Pa mirno lahko noč ti želim!

Kaj je tebi? Kdaj sem pa jaz pisala o spominskih ploščah druge strani? Nisem nikoli, sploh ne vem, kje te spominske plošče stojijo in se z njimi ne ukvarjam, tudi komentirala jih nisem nikjer. Hvala za kompliment glede mojega bloga. Ne vem, kakšna vsebina ti manjka. Jaz nisem ne zgodovinarka ne forenzičarka, da bi premetavala trupla. Sicer se v tej temi ne bi niti oglasila, če ti ne bi prosila za imena. In ker sem ravno imela fotografije, sem ti jih prilepila. Ko pa sem to naredila, si hotela imena z druge strani. Ja, oprosti, pojdi ti pogledat vaše spomenike, fotografiraj imena in bova primerjali. Ne vem, kaj naj ti drugega rečem, res.

Jaz sem ljubljansko dete, moj oče je ljubljansko dete in tudi moja pokojna babica je ljubljansko dete. Moja pokojna babica je živela v okupirani Ljubljani. Pa ne samo moja babica, tudi nekaj babic mojih sošolk. To ni politika, to ni strankarstvo, to niso sistemi, to so samo zgodbe, ki so jih babice govorile vnukinjam. In da, vedelo se je, kaj se je dogajalo na Urhu in to, na kar namiguješ, da oni niso pobili nikogar in so bila trupla privlečena od bogsigavedi kje … Prav, če verjameš. Jaz pač ne. Jaz sem se šla ob prazniku poklonit ubitim civilistom in partizanom in to je to. Nikomur nič nočem, ne tebi ne tvojim somišljenikom.[/quoteDej Žogca skuliraj se………

Vidiš Žogca…zanimivo, koliko izgovorov se najde a ne………..poklonila si se vsem…pa vendar si izpostavila ene a ne…….

p.s.: kdo pa so moji somišljeniki?

p.p.s.: tvoj blog…..če si vzela za kompliment se opravičujem……..na tvojem blogu ni nikogar, ki bi lahko s tabo diskutiral, tam so samo ljudje, ki ti prikimavajo….sorry…….

hja Prababi…jaz ne rabim gledat vsak dan na kolendar, da vem kateri datum je………….mrzli tuš? no ja, kdor ga potrebuje bo že našel pot tja……in prababi…..izogni se me, če bo le šlo…prosim…….

Poklonila sem se vsem SVOJIM. Njih sem obiskala, njim sem se priklonila. Vaših nisem obiskovala in se jim temu primerno nisem priklanjala.

Tvoji somišljeniki so desničarji.

Kar pa se mojega bloga tiče, na njem niso samo ljudje, ki mi prikimavajo, je tudi veliko desničarjev, kar bi hitro ugotovila, če bi brala komentarje pod takšno bolj politično objavo. Vendar se na mojem blogu, ko se ne strinjamo, ne napadamo, ampak se strinjamo o tem, da se ne strinjamo. Mogoče ti zaradi tega, ker se ne pošiljamo nekam in se ne žalimo, ne zdi, da se ne strinjamo, ampak hej, ne strinjati se da tudi drugače.

Kar pa se izgovorov tiče … JAZ SEM SE V TEJ TEMI OGLASILA SAMO ZATO, KER SI TI NEKOMU PISALA, DA HOČEŠ IMENA. IN KER SEM JAZ IMELA NEKAJ IMEN FOTOGRAFIRANIH, SEM SE TI PONUDILA, DA TI DAM GOR TE FOTOGRAFIJE. ČIM SEM TO NAREDILA, TE TA IMENA NISO VEČ ZANIMALA, ČEPRAV SO PRVOTNO OČITNO TE, IN POTEM SI ZAČELA Z NEKIMI DRUGIMI IMENI NA NEKIH DRUGIH SPOMENIKIH, PA BOGSIGAVEDI, KDO JE NOTRI, SI ZAČELA PISATI, PA ME POŠILJATI, NAJ DELAM FORENZIČNE PREISKAVE IN NE VEM KAJ ŠE. V bistvo pa gre za to, da si hotela imena in imena si tudi dobila. Tako zelo nemogoče in agresivno pa se na vse skupaj odzivaš zato, ker nisi pričakovala, da se bo našel nekdo, ki ti bo z imeni tudi postregel.

Poklonila sem se vsem SVOJIM. Njih sem obiskala, njim sem se priklonila. Vaših nisem obiskovala in se jim temu primerno nisem priklanjala.

Tvoji somišljeniki so desničarji.

[/quote]

Ah Žogca…torej mi želiš povedati, da vsi, ki so “desničarji” so kolaboranti??????????

glede tega odstavka:
………………..
JAZ SEM SE V TEJ TEMI OGLASILA SAMO ZATO, KER SI TI NEKOMU PISALA, DA HOČEŠ IMENA. IN KER SEM JAZ IMELA NEKAJ IMEN FOTOGRAFIRANIH, SEM SE TI PONUDILA, DA TI DAM GOR TE FOTOGRAFIJE. ČIM SEM TO NAREDILA, TE TA IMENA NISO VEČ ZANIMALA, ČEPRAV SO PRVOTNO OČITNO TE, IN POTEM SI ZAČELA Z NEKIMI DRUGIMI IMENI NA NEKIH DRUGIH SPOMENIKIH, PA BOGSIGAVEDI, KDO JE NOTRI, SI ZAČELA PISATI, PA ME POŠILJATI, NAJ DELAM FORENZIČNE PREISKAVE IN NE VEM KAJ ŠE. V bistvo pa gre za to, da si hotela imena in imena si tudi dobila. Tako zelo nemogoče in agresivno pa se na vse skupaj odzivaš zato, ker nisi pričakovala, da se bo našel nekdo, ki ti bo z imeni tudi postregel.
………ljubica čokoladna…..bi se našel kdo, ki bi ti nalepil še 2x toliko imen iz nasprotne strani….pa to ne bom jaz………
jaz iščem verodostojen podatek in ne imen iz plošč….če pa tebi pride prav vsaka beseda, da kle izzivaš, pa boš sama vedela zakaj…….ali igraš advokata od nekoga ali pa samo ponovno iščeš “pozornost”……

Zakaj me napadaš, za božjo voljo, in to že ves večer? Jaz sem ti samo hotela ustreči, ker si prosila za imena. To in nič drugega. In kakšno pozornost naj bi jaz iskala? Če namiguješ na karkoli v zvezi s Primožem, on tako ali tako ve, da sem jaz na MON-u in da nikoli nisem nehala biti na MON-u, pa tudi pri miru me pusti, sicer ne po lastni volji, ampak me. Sicer pa želim povedati to, da sem se odločila, da se na dan OF (tako mu jaz še vedno pravim), grem poklonit partizanom in žrtvam fašizma. To in nič drugega. Tako so nastale te fotografije. V kolikor se boš šla ti poklonit kakšnim drugim žrtvam in boš nalepila fotografije, obljubim, da si jih bom ogledala. In ne, ne pravim, da so vsi desničarji domobranci, če te je to zanimalo.

New Report

Close