Sv. Urh pru Dobrunjah
ninej———— Kot po navadi, ti spet sprašuješ, če ravno imaš odgovor že na jeziku, kaneda ???
Če pogledamo ime partizan je logično, da jim je to ime dala partija, da bi bili tako partijska vojska, saj ti to že samo ime pove !!! Torej niso bili narodna vojska, temveč partijska !!! Partija jih je po tem imenovala za narodno, kar je bila seveda čista prevara !!!
KOMUNISTIČNA PARTIJA JE SVOJO REVOLUCIJO ENAČILA Z OF, IN VSAKO NASPROTOVANJE KOMUNIZMU ZA FAŠIZEM !!!
Še dan danes to počnete, kaneda ???
Će pa pogledamo ime DOMOBRANCI, lahko vidiš že v samem pomenu besede, da gre za nekoga ki brani svoj dom, kaneda ???
Negativno konotacijo temu imenu, je seveda dala komunistična partija, ki jih je prikazovala kot zločince. Narod pa proti temu ni smel pisnit !!! IN ZA TO SO IMELI KAR POL STOLETJA NA RAZPOLAGO !!!
DA JE PARTIJA PO VOJNI NAREDILA ZLOČIN BREZ PRESEDANA V ZGODOVINI NARODA , RAZUME IN JE DOJEL ŽE VSAK POŠTEN ČLOVEK !!! KER SO SKRILI SVOJE ZLOČINE, PA SO DOKAZALI , DA JE TEMU TAKO, KANEDA !!!
eh, še vedno nisem dobila odgovora!!!!:))))))))))))))
kakšno ali čigavo politiko so vodili!!!:))))))))))
se bom zadovolila tudi z odgovorom, ki ga bodo dali valovi!!!!:))))))))))))
a nasprotovanje komunizmu je pomenilo zaprisego okupatorju???
a če jaz spremenim ime v Janezka – ga bom imela potem kaj raje???:)))))))))))
potem se lahko reče, da so bile tudi vaške straže in domobranci partizani, saj jih je večinoma formirala katoliška partija :-)))))
Drugače pa si definicijo lahko prebereš tule, če ti Janez Kristus to dovoli. Morda bosta družno ugorovila, da so bili komunisti zelo aktivni že v 12. stoletju :-))))))
ninej———— Povej ti raje meni, kakšno politiko ti vodiš !!! Komunistično ?- ne, ker ga ni več, kaneda ?! Kapitalistično ?- ne, ker niste kapitalisti, temveč lopovi !!! demokratično ?- ne ker navijaš za bivšo nedemokratično sodrgo !!!
Ti sploh ne veš kaj si in kaj bi sploh rada !!! Vseskozi delaš na potvarjanju dejstev !!!
Dejstvo je to, da nimate v Sloveniji nobene verodostojnosti več in na vašem mestu bi bilo bolj modro, če ste raje tiho, ker se lahko za vas konča zelo slabo !!!
@valovi, dobro in pošteno napisano.
WW,
hahaha, vzameš besedo nazaj, . . . .kaj si pa končno ugotovila??? . . . kaj sem ti pa škodila???
hahaha, pa . . . . “Prababičku”, :-))))) ti nam lahko spreminjaš nicke, drugi pa ne!
mene si =bčkala, ker sem ti napisala Wildica, pa nisem nič hudega s tem mislila.
Ti se kar oglašaj, če nimaš drugega bolj važnega dela. Uživaj, če ne moreš drugače!:-)))
hahaha, pa še spomin, o tem bi tudi lahko!:-))
Sama sebe smešiš![/quote]
Čas je, da nam napišeš kaj tudi o povojnih pobojih, ki so jih zagrešili komunisti/partizani. [/quote]
Borat, saj sem ti že napisala, da o povojnih pobojih piši ti, pa napiši tudi vzrok.
Kaj so počeli tvoji “idoli” domobranci, črnorokci, katoliška akcija in belogardisti, bom še pisala, če bo čas. Vem, da ti tega ne bereš!Mnogi pa berejo, naj vidijo, da tvoji “belčki” niso bili nedolžni angelčki.
http://muceniskapot.nuovaalabarda.org/foto-1-slo.php, to je prva slika, klikaj, na desni strani in glej slike naprej, jih je 127,
pa še kje se je to dogajalo, vse je popisano, kje se je to zgodilo.
http://muceniskapot.nuovaalabarda.org/knjiga.php
Beri, beri, beri!
Zgodbe so iz raznih krajev Slovenije.
Za pokušino, bo za enkrat dovolj, pa vse tole, so domobranci sami poslikali, ne moreš reči, da je izmišljotina! Take kozlarije, so počeli izdajalci pa še uživali so zraven.
Hahaha, “načitan”, :-))) Da boš še ti načitan, sem pri pripopala link, da boš še ti načitan in še nagledan!???
Ja, zanimivo, da ti ne več nič, kaj so delali belčki, tvoji “idoli” med 2WW, pa tudi še po vojni, so delasli grdobije, Žal, ti nočeš brati, je preveč utrudljivo.
[/quote]
To niso nebuloze, tudi zlagane niso, to se je dogajalo!!! In to je vzrok povojnih pobojev!
Vojskujoči se, med drugo svetovno vojno so obračunali med seboj!!!
Ne ti, ne jaz, ne kdo drug tega ne bo zbrisal. To je zgodovina, “slovenska”, zapisana na mnogih krajih, tudi v tujini.
Slovenski domobranci so bili v drugi svetovni vojni med Hitlerjevimi poraženci. Žal, poraza, še danes po tolikih letih, ne morejo preboleti.
Slovenski borci/partizani so bili v drugi svetovni vojni, na zmagoviti strani.