Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Svakinja jezna, ker med počitnicami ne čuvam njenih otrok

Svakinja jezna, ker med počitnicami ne čuvam njenih otrok

Zaposlena sem na moževi firmi in tako si lahko svoje delo organiziram tako, da sem med počitnicami čim več doma – v pisarno grem po potrebi zgodaj zjutraj, ko je mož še doma ali pa pozno popoldan ali pa pač podelam od doma. Moji otroci so stari 8,10 in 12 in so lahko komot kar nekaj ur tudi sami doma. Večkrat povabimo tudi kakšne sošolce, ki so enako stari. Toliko starih otrok ne rabim gledat nonstop – večino so v bazenu ali pa zunaj na igralih – v največji vročini v sobi za druženje igrajo igrice ali ustvarjajo. Dam jim edino za pit, kakšne prigrizke in to je to – ostalo počnejo svoje stvari in jaz svoje.

Svakinja in pa 3 in 5 letnika in sedaj zvem od žlahte, da me s taščo osirata po vasi, da za druge otroke si vzamem čas, da bi pa njene kdaj ker dan popazila pa ne. Vzamem ju kdaj za prespat ipd, ampak med počitnicami za par dni med tednom pa ne – 3 in 5 letnika je potrebno imet skoz na očeh – delala pa bi vse traparije kar delajo 12 letniki in potem dretje, ker ne smeta.

Kaj bi vi naredili na mojem mestu?

Višek muljenja je, ker bi po njihovo morali nečake jemat tudi zraven na morje v našo hiško, ker itak “nas nič ne stane”. Pa dobro – včasih se sprašujem kaj ji ni jasno…

Aja na prste ene roke lahko preštejem, kolikokrat je svakinja čuvala moje otroke v vseh teh letih. Prej, ko je bila sama, so ji šli otroci na živce, sedaj pa “valjda ne more” , ker ima svoje malčke. Saj jo razumem – ampak brez nič ni nič. Ne moreš samo jemat.

Odgovor na objavo uporabnika
varstvo905, 25.07.2024 ob 10:59

Zaposlena sem na moževi firmi in tako si lahko svoje delo organiziram tako, da sem med počitnicami čim več doma – v pisarno grem po potrebi zgodaj zjutraj, ko je mož še doma ali pa pozno popoldan ali pa pač podelam od doma. Moji otroci so stari 8,10 in 12 in so lahko komot kar nekaj ur tudi sami doma. Večkrat povabimo tudi kakšne sošolce, ki so enako stari. Toliko starih otrok ne rabim gledat nonstop – večino so v bazenu ali pa zunaj na igralih – v največji vročini v sobi za druženje igrajo igrice ali ustvarjajo. Dam jim edino za pit, kakšne prigrizke in to je to – ostalo počnejo svoje stvari in jaz svoje.

Svakinja in pa 3 in 5 letnika in sedaj zvem od žlahte, da me s taščo osirata po vasi, da za druge otroke si vzamem čas, da bi pa njene kdaj ker dan popazila pa ne. Vzamem ju kdaj za prespat ipd, ampak med počitnicami za par dni med tednom pa ne – 3 in 5 letnika je potrebno imet skoz na očeh – delala pa bi vse traparije kar delajo 12 letniki in potem dretje, ker ne smeta.

Kaj bi vi naredili na mojem mestu?

Višek muljenja je, ker bi po njihovo morali nečake jemat tudi zraven na morje v našo hiško, ker itak “nas nič ne stane”. Pa dobro – včasih se sprašujem kaj ji ni jasno…

Sicer dvomim, da si boš upala reči, ker če bi si, bi rekla njma namesto da pišeš na mon. Pa vseeno….. Stopiš do niju in lepo mirno, brez prepiranja rečeš: “Draga Micka in Poldka, vsi v soseksi mi govorijo, da se pritožujeta, kako nočem čuvati otrok. Zakaj se glede tega  pritožujeta drugim namesto meni? Se me bojita? Pa da razjasnimo, 12 letnikov imam lahko polno hišo, ker mi jih ni treba čuvati. Se zamotijo sami, jaz pa ta čas lahko urejam službene obveznosti. Ja, tudi če izgleda, da sem prosta doma, v resnici nisem. Nečaka sta pa še majhna in ju je treba non stop čuvati in zato ne bi mogla delati tistega, kar mora biti narejeno v službi. Razumljivo? In prosim, če naslednjič s svojimi težavami z mano prideta k meni razčistit in najti ustrezno rešitev, če je mogoče. Sosedje vam ne morejo pomagati.” Boš zmogla?

Poveš ji tako, kot si nam.

Al te pizdi, da obrekuje?

itak da maš prou, nažen froce, banda hudičeva.  Jaz bi ji povedal take, da bi ji rtri dni v ušesih zvonilo, če bi meni okrog po vasi govorila take kot pišeš, dej skregaj se, pejt do nje in ji reci KWA SI PA TI PO VAS GOVORILA TO PA UN PA TRET, pol pejt pa še do tašče in tu njej povej svoje, Človk se more spucat ne u seb držat boš še zbolela. Lohk pa vzameš otroke na morje ampak pol ti naj svakinja pride pucat pa prat za uslugo, ja, brez nč ni nč

..ugibam, a se mi zdi, da ste sosedje, oz.v “isti ulici” doma in tudi sicer veliko v stikih, zato take “scene” – če to ne drži, potem ne vidim niti milimetra problema v zvezi s tem …

sosed pa sdoseda ne znata it v šiški dol, pa sta naštepala 4 mulce. zdej je pa problem jih vzdrževat ane. pa nas non stop prosita za denar, sem rekel teden nazaj, da me ne zanima njeno oplojevanje in orgazmi, če ne naj pa gre pod most.  hvala bogu se ne pogovarja glupača več z mano pa mam vsaj mir. s tem, da sam eden dela, sam tok, drugi je doma…hčere stare 18 in več tud sam doma, ne da se jim….ja sevede ja.

Ti še imaš srečo. Moji nečaki stari  5,6 in 8  in   so moji sosedi in pridejo kar sami. In jaz bi morala vohnit kdaj se zaženejo v naš bazen in jih pazit. A jaz včasih spim popoldan, ker sem crknjena v tej vročini. Da sem že razmišljala bazen spustit, ker naši najstniki ga itak več ne uporabljajo, za tamale pa je prenevaren. Sem svakinji rekla, da si ga naj postavijo doma, da jim damo našega zastojn z vsemi pumpami pa je rekla, da je to preveč dela in stroškov.

Pa naj govorijo kar hočejo, meni bi bilo čisto vseeno. Otrok pa vseeno ne bi pazila oz. vzela v počitniško varstvo.  Naj uporabi babi usluge, če jih lahko, če ne pa bog pomagaj, se bo znašla kot že tisoči pred njo. Jaz nisem bila nikoli varuška drugim otrokom, pa tudi svojega nisem nikomur tiščala. Sploh pa ne razgrajačev od svakinje, ki mi še zdaj hišo okoli obrnejo, tudi če pridejo samo za par uric na obisk… pa da se razumemo, govorim o starejših najstnikih…

Jaz bi vrata 2x zaklenil.

Ko se je vedelo, da gredo otroci na počitnice k babicam in tetam. Sedaj pa se jih vsi branijo.

če priznam tudi jaz ne bi pazila to scrklano in razvajeno frocovje, je tukaj seveda odgovornost, če se kaj zgodi, bi bila pa jaz kriva.

moji, 25.07.2024 ob 11:28

Ti še imaš srečo. Moji nečaki stari  5,6 in 8  in   so moji sosedi in pridejo kar sami. In jaz bi morala vohnit kdaj se zaženejo v naš bazen in jih pazit. A jaz včasih spim popoldan, ker sem crknjena v tej vročini. Da sem že razmišljala bazen spustit, ker naši najstniki ga itak več ne uporabljajo, za tamale pa je prenevaren. Sem svakinji rekla, da si ga naj postavijo doma, da jim damo našega zastojn z vsemi pumpami pa je rekla, da je to preveč dela in stroškov.

dej dej, pust otroke naj uživajo v vodi, če je doma nimajo. Pa mal sadja jim nareži de ne bodo dehidrirali, sej te ne bo hudič uzel, tudi sladoled imajo taki radi, jao folk res ne razume, sej ne boste nič u grob sabo vzel no

kje so časi, 25.07.2024 ob 11:37

Ko se je vedelo, da gredo otroci na počitnice k babicam in tetam. Sedaj pa se jih vsi branijo.

Kje so časi, ko so bile te babice in tete lahko doma? Dandanes običajno delajo…

A ni vrtec namenjen temu??

Moje necakinje so 7 in 10 let mlajse od nasega najmlajsega, 10 in 13 od najstarejsega, je kar konkretna razlika v letih.

Vedno sem jih pa rada vzela, pa naj bo za par ur ali za cel dan, potem, ko sta bili starejsi, pa tudi za vikend. Pomembno mi je bilo, da si bratranci in sestricne stkejo vezi in so si.

Lede razlicnih interesov je pa tako, starejsi se lahko prilagodijo mlajsim in svoje otroke moras tega nauciti, pa ne samo zaradi mlajsih bratrancev in sestricen, pac pa zato, da se naucijo obcutka za druge ljudi in prilagajanja, pa se vez bodo stkali s tetinimi otroci.

Pa se zavedaš, da mora biti bazen zavarovan – pred katerim koli nepovabljencem? Če se zgodi nesreča, boste lastniki odgovorni.

Sicer ne boš ampak, 25.07.2024 ob 11:10

Sicer dvomim, da si boš upala reči, ker če bi si, bi rekla njma namesto da pišeš na mon. Pa vseeno….. Stopiš do niju in lepo mirno, brez prepiranja rečeš: “Draga Micka in Poldka, vsi v soseksi mi govorijo, da se pritožujeta, kako nočem čuvati otrok. Zakaj se glede tega  pritožujeta drugim namesto meni? Se me bojita? Pa da razjasnimo, 12 letnikov imam lahko polno hišo, ker mi jih ni treba čuvati. Se zamotijo sami, jaz pa ta čas lahko urejam službene obveznosti. Ja, tudi če izgleda, da sem prosta doma, v resnici nisem. Nečaka sta pa še majhna in ju je treba non stop čuvati in zato ne bi mogla delati tistega, kar mora biti narejeno v službi. Razumljivo? In prosim, če naslednjič s svojimi težavami z mano prideta k meni razčistit in najti ustrezno rešitev, če je mogoče. Sosedje vam ne morejo pomagati.” Boš zmogla?

Točno tako poveš.

Ce sosedov mulc prepleza ograjo in se mu pri vasem bazenu spodrsne si ti odgovorna. Bog ne daj da se utopi.

NEJAMR1, 25.07.2024 ob 11:50

dej dej, pust otroke naj uživajo v vodi, če je doma nimajo. Pa mal sadja jim nareži de ne bodo dehidrirali, sej te ne bo hudič uzel, tudi sladoled imajo taki radi, jao folk res ne razume, sej ne boste nič u grob sabo vzel no

niti pod razno

če so v bazenu, morajo biti pod nadzorom.

Ce se jim kaj zgodi, ko bodo spet sami prišli, pa da eden utone, bo ona sedela.

kaj155, 25.07.2024 ob 13:04

niti pod razno

če so v bazenu, morajo biti pod nadzorom.

Ce se jim kaj zgodi, ko bodo spet sami prišli, pa da eden utone, bo ona sedela.

oh dej dej, mal pa že lahko pogleda za otrokom, sej je žlahta al kako.

Najlažje je svoje otroke drugim obesit, če pa ne rata, se pa zgražat, kako grozni ljudje so…

NEJAMR1, 25.07.2024 ob 13:07

oh dej dej, mal pa že lahko pogleda za otrokom, sej je žlahta al kako.

Mal lahko pogleda? Ponavadi se takole zgodijo nesreče, pa starši trdijo, da samo za sekundo niso gledali.

greš do tašče in svakinje in vprašaš,kje je problem.Ker sem prepričana,da nebo nobenega problema več

Zakaj nista v vrtcu? In zakaj ju babi ne vzame, predvidevam da je že v penziji?
Taki razvajeni ljudje tako živijo zato ker jim dovolite. POvej ji kar ji gre. Tako ste pa vsi tiho in te bebce, ki mislijo da so drugi na svetu za njih podpirate. Njeni otroci, njena odgovornost. Pri teh letih je vrtec. Bi še razumela če bi bili že v šoli. Tako hoče pa samo privarčevat na tvojih plečih.

In evo to je razlog zakaj ne živim na podeželju. Babšeta obrekljiva. Čim dlje od poznanih da imaš mir v življenju. Mi živimo 80km stran. Nebesa.

A ti bo “svakinja” plačala za varstvo? Verjetno ne. Imaš tri svoje pamže, zakaj bi rabila še dva njena pazit in zato sprejet odgovornost. Pošlji jo v kurac in ji povej, da nej da otroke v vrtec, če ji kaj ne paše. Tudi po ženini strani imajo otroke, pa mi na kraj pameti ne pride, da bi jih ahtal. Če si jih hotu met, jih pa še ahtaj.

New Report

Close