Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek SVARILO UPOKOJENCEV – VSEM NOVODOBNIM OSVOBODITELJEM, MLADINI IN NEVEDNEŽEM IN

SVARILO UPOKOJENCEV – VSEM NOVODOBNIM OSVOBODITELJEM, MLADINI IN NEVEDNEŽEM IN

Dragi TONE, pozdravljeni!

Po mailu sem dobila Vaše besedilo, se strinjam z Vami in vašimi so upokojenci.

Zato bom delila. Ampak ne po mailu, bom kar tukaj na MON-u, ko je najbolj bran portal. Moja generacija nima maila, skoraj jih več ni. Kakšen 15 let mlajši se pa najde. To Vaše besedilo mi je sinoči poslala ena gospa, z veseljem sem ga brala.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Besedilo se glasi:

Subjekt FWD: Tone Partljič:

SVARILO UPOKOJENCEM !!!

Točno, to so dejstva kar zadeva imetje naše države in nas upokojence !

VSEM NOVODOBNIM OSVOBODITELJEM, MLADINI IN NEVEDNEŽEM.

“Ja res je.

Nam upokojencem nihče ne daje neke miloščine.

To kar ima danes država in generacije smo ustvarili mi in nihče drug!

A tega vam politiki in njihovi novinarčki ne bodo povedali, kaj šele priznali!

ZATO ČE SOGLAŠATE, LAHKO DELITE NAPREJ !

Saj še danes skoraj vsi bivate v stanovanjih in hišah. ki so bile zgrajene  v času socializma z našim delom, našim odrekanjem od plač za stanovanjske sklade.

Imeli smo tudi pokojninski sklad, ki je bil poln denarja, dovolj za naše pokojnine, pa ga je Peterletova vlada združila z državnim budžetom, da je lahko spravila v predčasne upokojitve miličnike UNZ, oficirje in druge, ki so jim bili nevarni.

Takrat se je govorilo tudi o več nepremičninah in stanovanjih, ki naj bi jih s tem denarjem kupili v sosednji Avstriji – za vsak slučaj, če bi morali bežati.

Nato nas je Peterletova vlada s spremembo datuma obračuna inflacije ogoljufala pri izračunu pokojnin za inflacijo enega leta.

In ta je evropski POSLANEC z odlično plačo!

Drugi rop pa je opravila Ropova vlada, ki je v izračun osnove pokojnin skrila posebni količnik, ki osnovo za pokojnine vsako leto zmanjšuje za 1,4 % … in še bi lahko našteval.

Kje je sedaj ta gospod Rop ?

IN NIKAR NE GOVORITE, DA DANES DELATE ZA NAŠE POKOJNINE, KER ČE MI IN ŽE NAŠI STATŠI NE BI ZGRADILI TOVARN, PODJETIJ, ŠOL, BOLNIC …, KJE BI VI DELALI !

In še veliko bolje bi živeli, če ne bi dovolili lopovom in kolaborantom, da pokradejo ali razdelijo gozdove, največje in najboljše tovarne, podjetja itd. …

Ne gre torej samo za solidarnost med generacijami, ampak tudi za pošten in zaslužen odnos do starejših.

PA NE POZABITE:

TEGA, OD ČESAR ŽIVITE, VAM NISO DALI TAKO IMENOVANI OSAMOSVOJITELJI, AMPAK TISTI, KI SO ZGRADILI TO DOMOVINO, JO DVIGNILI IZ ZAOSTALISTI IN RUŠEVIN.”

SE STRINJATE Z BESEDILO UPOKOJENCEV ?

Delimo ta prispevek naprej. Med svoje prijatelje in družino, naj obkroži našo državo.

TONE PARTLJIČ

HVALA

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Godpod Tone Partljič, hvala Vam!

Rada sem Vas gledala v mnogih predstavah, tudi v Državnem zboru RS, ste se oglašali, mnogi Slovenci Vas poznano in spoštujejo.

Lep pozdrav v TOTI kraj, iz Ljubljansko-Notranjskega kraja.

Mnogo zdravja Vam želim!

PRABABI

 

 

Dragi gospod,

Tone Partljič,

videti je, da se z Vami beroči strinjajo, podatek kaže, da je 20 prisotnih bralo in nič pripisalo.

Med tem časom sem brala tudi Vaše  mnoge prispevke. Videla tudi, da ste praznovali 80. rojstni dan, Čestitam in še mnogo zdravja Vam želim.

Napisali ste, da je za Vas največja sreča, da lahko še pišete in berete. Vam verjamem in želim, da bi še dolgo brali in pisali. Videla sem Vas tudi na lojtri,  ko ste na najstarejši trti odrezali prvi grozd. …

5. avgusta 2020, je pisatelj Tone Partljič praznoval 80. rojstni da. Še 1 x čestitke in še mnogo let branja in pisanja, pa še link.

https://www.rtvslo.si/radio-maribor/novice/se-vedno-berem-in-pisem-to-je-zame-najvecja-sreca/532626

Pa še eno zgodbico, od Partljiča:

Tone Partljič: STRNIŠČA

Zgodbe o otrocih in vojni. Ko se je vojna končala, je imel komaj pet let.

LINK: …  https://www.rtvslo.si/kultura/beremo/tone-partljic-strnisca/650960

 

nova
Uredništvo priporoča

Odgovor na objavo uporabnika
PRABABI, 15.12.2022 ob 23:56

Pa še eno zgodbico, od Partljiča:

Tone Partljič: STRNIŠČA

Zgodbe o otrocih in vojni. Ko se je vojna končala, je imel komaj pet let.

LINK: …  https://www.rtvslo.si/kultura/beremo/tone-partljic-strnisca/650960

 

Pa še Kajuh

100 let partizanskega lirika Karla Destovnika – KAJUHA:

“Za kar sem umrl, bilo je premalo umreti”

https://www.rtvslo.si/kultura/knjige/sto-let-partizanskega-lirika-karla-destovnika-kajuha-za-kar-sem-umrl-bilo-je-premalo-umreti/650847

Zelo mlad je še bil, ko so ga ustrelili, bil je izdan. Že mnogo let je minilo, ko sem bila tam.

Vojne so grozne.

nekaj je res, laži zagotovo ni ampak dosti je pa zamolčanega. Kdo je lahko kupil stanovanja po Jazbinškovem zakonu? G. Tone je najverjetneje med njimi. Kolikor mi je znano takrat skorajda ni bilo možno imeti v lasti stanovanja v bloku. Vsaj pred 91-tim ne.

Tovarne so bile zgrajene in to je vse. Moderniziral jih ni nihče. Namesto tega je bila Jadranska obala polna delavcev in penzionistov. S časom so tovarne pričele delati z izgubo na starih strojih in s staro tehnologijo. Po vsej Evropi je šel čas zelo hitro naprej, pri nas pa skorajda stal.

Samo policisti in oficirji niso porabili iz pokojninskega sklada niti 10% pa tud, če so šli pred 50 letom v penzion. Država je naenkrat postala draga. Lep kos tega omenjenega denarja je odromal v tujino s pomočjo vzporednih mehanizmov. In ne samo denar pokojninskega sklada še marsikaj druga.

Tudi bolnice ste zgradili, vodovodna omrežja, telekomunikacijska omrežja, šole, vrtce… sedaj si pa predstavljajte, da živimo še naprej v tej nekoč izgrajeni infrastrukturi. V to se je denar vlagal zmeraj in še sedaj ne samo v časih ko je bil polno zaposlen g. Tone.

Nič ne oporekam g. Tonetu ampak samo dodajam nekaj zanimivih podrobnosti v razmislek.

Kakšna so pa vaša pričakovanja za prihodnost?

No ja,

dober večer!

Pišeš, nič ne oporekam g. Tonetu, samo dodajam, … v premislek.

Kaj te je razjezilo???

Njegovo pisanje je bilo namenjeno, naštetim,   pod: 1, 2, in 3, poglej.

Kam se prišteva? Le opiši, kaj te teži! Od takrat je minilo že 77 let.

“1.Vsem novodobnim osvoboditeljem, 2. Mladini, 3.`Nevednežem´”.

Nadalje pišeš: … nekaj je res, … laži gotovo ni, … ampak dosti je zamolčanega. … Kaj pa naj bi še g. Tone napisal? Tisti, ko smo takrat živeli, dobro vemo v kakšni zaostalosti in po vojnih ruševinah, smo živeli. Ni bilo vode, ne elektrike, ne asfalta, saj nekaj je navedeno v tvojem pisanju, ampak ne vsega. Tega je preveč, se ne more vsega našteti. Niti nimaš navedeno, za kateri čas pišeš,  razen za stanovanja po JAZBINŠKOVEM ZAKONU. Tovarne in razne ustanove so gradile stanovanja za svoje delavce. Plačevali so najemnino. Po Jazbinškovem zakonu, so jih lahko odkupili. Tisti, ko jih niso odkupili so še naprej v njih stanovali in plačevali najemnino.

Jaz, nisem bila med tistimi. Imela sva najeto manjše stanovanje in si zgradila svojo hišo. Z mnogim svojim delom in  odrekanjem, nismo hodili po obali in to lep čas ne.

Ja, pozneje so podjetja kupila na obali kakšno staro hišo v kateri je bila kuhinja, poleg stare hiše, gradili tudi počitniške hišice, sobice. Po več letih, smo pa šli tudi na morje. Pa tudi fabrške kuharce so nam skuhale kosilo, tudi zajtrk in večerjo smo imeli. In vse to je šlo v maloro! Kdo je vse to pospravil????

G. Toneta osebno ne poznam. Če je stanoval v stanovanju od podjetja, je gotovo tudi stanovanje najverjetneje odkupil po Jazbinšku, saj je bila takrat kar ugodna ponudba. Takrat, leta 1991 je bil star 51.

Tudi Peterle ga je kupil, sem brala v časopisu. Pa še toliko je v EP zaslužil, da je lahko vsako leto kupil eno stanovanje. Tudi to je pisalo v komentarjih pod člankom. So pač imeli srečo.

Nimaš kaj, takle imamo. Ne splača se jeziti, jeza škodi. Lahko le opazuješ. …

 

 

 

Prababi.

ne spadam med nobene od prvih naštetih.  Morda bi lahko bil novodobni osvoboditelj iz 91′. Ampak Tone je imel v mislih morda tiste iz gibanja Svoboda (sam dvomim). Ti še niso uspeli narediti ogromne škode. Nekaj so ampak se še vse da popravit. Danes mi je malo žal, da sem se takrat izpostavljal ampak adrenalina pa nisem pozabil. Bil je tako dober občutek ko si bil vsepovsod dobro sprejt in vsi bi ti pomagali. Tudi RAP-e bi nosili. Morda še kdo ve kaj pomeni kratica “RAP”.

Ni me nič razjezilo ampak sem nekaj pogrešal.

1.Tovarne so zgradili (od vojne naprej nekje do konca 50 letih in malo v začetek 60). Kasneje jih ni prav nihče nadgrajeval, posodabljal ali vzdrževal. Ne samo, da so bili v proizvodnjah stari in neuporabni stroji še poslopja so propadala.

2. Javne ustanove so se res gradila ampak za koliko ljudi in kje. Danes je periferija bolje organizirana kot večja urbana naselja in imajo tudi vse pri roki.

3. Denar upokojencev in še kaj druga je skupaj z SDjem njegova stranka s pomočjo vzporednih mehanizmov spravila iz države po nelegalni poti. Če je kaj vedel sedaj molči, če pa ni vedel kaj je potem delal v DZ, enako kot danes Han -” jaz nič ne vem”.

4. Naj doplača razliko stanovanja do polne tržne vrednosti in se s tem hvali. Pokojnino ima tako visoko, da bi to lahko nardil brez težav. Mnoge bi lahko s svojim pisanjem spodbudil k temu. Nihče več ne biva v tistih “njegovih hišah in stanovanjih iz socializma”, če bi lastniki s stanovanji in hišami ravnali enako kot lastniki podjetij bi se že zdavnaj podrla. Vložki so kontinuirani in seveda je res, da z vlaganjem ne pridobiš lastninske pravice. Zato pa je bil sprejet Jazbinškov zakon, ker se je vedelo da teh stanovanj ni možno tako vzdrževati s takratnimi najemninami medtem, ko so podjetja propadala. Pomislite, takrat bi dobili enak problem kot danes z visokimi najemninami ali bi se pa danes stari bloki podirali sami od sebe.  Nekateri so tisti čas in ponudbo dobro izkoristili. Danes je bolj težko pričakovati takšno priložnost.

5. Neinformiranost, tajitev, zamolčanje je slabše kot laž. O laži lahko razpravljamo in ugibamo o tem kar ne vemo se niti pogovarjati ne da. In prav to je naredil Tone v svojem pismu, marsikaj je zamolčal. To pismo je zapisal enako kot vsa svoja knjižna dela, ki so prirejena nevednemu, “malemu” človeku, ki čaka vsako bilko za rešitev. Ni se možno rešiti z vsakim vzvodom in kadarkoli.

6. In res je da za mojo pokojnino delajo drugi tako kot bodo za njihovo delali drugi. Če bi bilo res kar piše Tone bi lahko ob koncu delovne dobe država in delodajalci rekli vsakemu zaposlenemu samo hvala in adijo. Če je on delal za svojo pokojnino naj uživa svoj sad tist del od ZPIZa  naj prepusti tistim ki za to delajo sedaj.

Prababi verjetno se zavedaš, če danes večina firm (ne vse) zaprejo vrata mi nimamo pokojnine že čez dva meseca. Število šolskih klopi se je zelo povečalo, število bolniških postelj tudi, infrastruktura se veča vsak dan…. Mnoge dobrine so dosegljive lažje in večjemu krogu ljudi kot takrat med 45 in 65. Vem pa, da so bili tudi v 60 do 80 brezdomci in tisti, ki niso imeli ampak jih takrat ni nihče uvrščal v medije. Bila sta itak samo dva časopis in TV. Danes se vse informacije širijo veliko hitreje kot je recimo ta forum ali socialna omrežja torej internet, ki nas ne samo povezuje ampak zavezuje. Namesto da bi ustvarjali boljši svet smo še bolj začeli tajiti in skrivati vse svoje zadeve in informacije.

Še veliko misli bi lahko zapisal ampak bi bil predolg. Kdaj drugič.

 

Tovarne so bile zgrajene in to je vse. Moderniziral jih ni nihče.

No, no, kje si pa ti bil zaposlen,,, v kateri krtovi luknji , da nič ne veš. Modernizacija je potekala  intenzivno in še kako dosledno, to lahko trdim in dokažem iz mojih mnogih izkušenj.

S časom so tovarne pričele delati z izgubo na starih strojih in s staro tehnologijo.

Še ena floskula ha, ha.

Res pa je, ko praviš;  država je naenkrat postala draga… poudarjam “naenkrat”  šlo je vse k vragu, VEMO. Naenkrat podjetja niso imela več naročil, posledično šle v stečaj po tekočem traku. Država ni dala poroštva, banke tudi ne,,, vemo zakaj. Kolaborantska peterletova vlada je s pomočjo zunanjih mrhovinarjev in domačih omogočila krajo stoletja, kradli so vse; skupno premoženje in tudi pohiteli z individualno krajo ( bančna avstrijska posojila, piramidni sistemi leta 1993 catch the catch, posojilnice hranilnice,,itd, itd…) nam navadnim državljanom se niti sanja ne kaj vse je bilo v ozadju. Peterle je v svoji prevladi  za vse to pohitel s pomočjo mehanizmov novih gospodarjev.

Tako le je, zate

Zgodovine ne moreš spremeniti in lahko pišeš karkoli želiš.

Zakaj se pa ti jeziš in žališ? Malo glej povprečje in ne tako ozko. Razširi svoja obzorja.

No ja,

dober večer!  … nisem citirala tvojega pisanja, ker tudi ne bom na vse odgovarjala.

Vidim, da si se kar dobro razpisal, vidim tudi, da si moški, pa še nekdo drug se je oglasil. Ste vsi trije iz “totega konca”,  Tonetovega konca? Iz podatkov je razvidno, da je Tone star 82 let, jaz pa, 10 let več, nekateri, tudi datum vedo.

Sem že napisala, da g. Toneta osebno ne poznam, ti pa vidim, da ga kar dobro poznaš, vidim, da veš tudi kakšno pokojnino ima. itd..

Kar se tiče pokojnine, je odvisna od vplačanih prispevkov za pokojnino na SPIZ. Kolikor smo plačevali, toliko dobimo.  In pika!

Kar se tiče stanovanj, kolikor vem, se je plačevalo iz najemnine tekoče stroške skupnih prostorov, nekaj je pa bilo za investicijsko vzdrževanje stanovanj. Kdor si je v stanovanju kaj preuredil, vlagal, si je za svoje dobro počutje.

Jazbinškov zakon je bil sporen, kdo ga je ustvaril, pri njem sodeloval, ne vem. Jaz nisem bila nikoli, (po domače) pri koritu.  🙂  Lujzek, se je pa okoristil. En poslanec mu je povedal, da je bila največja napaka takrat, emigrantska naveza. Koliko so si SD nagrabili, ne vem, naj razčistijo sami. Prebereš pa lahko mnogo.

Midva z možem sva si zgradila hišo blizu moževega doma. Mama od moža so mama čuvali tudi otroke, saj takrat še ni bilo vrtca. Varovanje otrok sva odslužila, pomagala, sam mama niso mogli na njivo, ker so pazili otroke. Hišo graditi tudi ni bilo lahko, ker ni bilo raznih pripomočkov, vse delo je bilo ročno, lopata, kramp in šajtrga in to lesena, težka je bila. Pomagali smo eden drugemu. Leta 1957, 29. 11. na takratni praznik, sem po lojtri na glavi v žehtnem loncu nosila malto, ko je zidar delal dimnik, še škripca ni bilo, da bi po vrvi dostavila gor malto. Ja, za božič tisto leto smo se vselili v nedokončano hišo. Evo, 66 let je mimo. Hišo je potrebno vzdrževati, zamenjati okna, vrata in še, še.

Tukaj zgoraj pišeš, zgodovine se ne more spreminjati. Ja, vidiš in simpatizerji kolaborantov, prav to počno. Koliko dolgo si že na MON-u, se iz tvojega nicka ne vidi. Jaz sem prišla leta 2005 in ves čas pišem z istin imenom PRABABI. Sem odšla, žal sem zaradi takih, nepridipravov prišla nazaj. Glej temo PRABABI.

Kaj vse so mi že napisali, pripisali, si lahko brala, jaz se ne skrivam.

Bom končala, mogoče še kaj drugič.

Lahko noč in l.p.

PRABABI

 

 

 

Odgovor na objavo uporabnika
No ja, 17.12.2022 ob 19:21

Tako le je, zate

Zgodovine ne moreš spremeniti in lahko pišeš karkoli želiš.

Zakaj se pa ti jeziš in žališ? Malo glej povprečje in ne tako ozko. Razširi svoja obzorja.

kje ti to vidiš, da se jezim,

kje ti to čutiš, da te žalim,

pa zgodovino spreminjam, ah kake mamo???

Prav smešno, oz. saj bi bilo smešno, če ne bi bilo prav žalostno!!!

No ja, = hhm,

popravek,

No ja, = hhm,

Odgovor na objavo uporabnika
Toko le je, 19.12.2022 ob 16:47

popravek,

No ja, = hhm,

Del tvojega zapisa: “No, no, kje si pa ti bil zaposlen,,, v kateri krtovi luknji , da nič ne veš.”

Nima smisla, pametnejši popusti! To sploh ni tema tega zapisa. Tema je pismo Toneta. Lahko se z njim strinjaš ali ne. Ne jemlji si k srcu mojega videnja in razmišljanja, imej svoje. Saj veš, “vsake oči imajo svojega malerja“.

Lep pozdrav,

morda boš nekoč spregledal in zaslišal.

Ha, ha, ha,

lepa reč :-), kdo je kdo. ???,

samo ugibam lahko.  🙂

Če bi bila obvezna registracija, ne bi bilo tako!

No ja, Tako le je, …  hhm, takole je, …, takole se greste. Takole se je šel, 🙂

Lažni Štajerski bataljon med II. SV 1941 do 1945, bival je v Gorjancih.  In še naprej nekateri lažejo, da bele garde ni NIKOLI bilo.

Kljub mnogim informacijami, ne berejo in se delajo nevedni!

No ja, še malo, nadaljevanja.

No ja = 16.12.2022 ob 01:30 zapisal:

“kakšna so vaša pričakovanja za prihodnost?” 

… za mene 🙂 , sem danes na jutri. Za mlade je videti slabo. Znajti se bo treba.

No ja = 17.12.2022 ob 00:44 zapisal:

Morda bi lahko bil novodobni osvoboditelj iz 91´”, 

o osvoboditeljih so veliko pisali zadnje čase, … a si tudi ti eden iz med tistih, ko so vrnili v BATA vrečki priznanja? Kolajne za zasluge?

Ti pišeš: da je imel Tone v mislih tiste iz gibanja Svoboda, … Ne ne, g. Tone je točno zapisal, na koga se nanaša pisanje.

Pišeš tudi, da ti je žal za izpostavljal takrat, … pa da ste bili dobro sprejeti, … itd. Tudi en drug Tone, sem brala, da se ne gre več. … 🙂

Točka 5“Neinformiranost, tajitev, zamolčanje je slabše kot LAŽ.” O laži lahko razpravljamo in ugibamo o tem kar ne vemo se niti pogovarjati ne da.” In prav to je je naredil Tone v svojem pismu, marsikaj je zamolčal. To pismo je zapisal enako kot vsa svoja dela, ki so prirejena nevednemu “malemu” človeku”. . . . Tole tvoje pisanje je pa zelo nevedno!

Veš, tukaj na MON-u je zelo veliko prirejenega, laži mnogo, da te mine brati. Ampak, nevedneži še naprej nadaljujejo, kljub informiranju, lažejo in prave krivce ven vlečejo. Le zakaj to počnejo? Ali mislijo, da so nedotakljivi?

Prav zato sem pisala iz verodostojnih knjig. Dodajam link, da si nabavijo knjige.

http://www.ciceron.si  … Je veliko izbire.

Pravkar berem ponovno knjigo, NACIONALIZEM IN NASILJE, avtor Pino Andriano in Giorgio Cingolani. Poišči na spletni strani, je kup knjig, lahko prebereš več strani. Hitro jih pošljejo. Pa boš dobro informiran.

Včasih so dejali vse poti vodijo v Rim. Vsi voditelji hodijo tja, ja sem dočakala, tudi Golob je bil že tam.

Pa lepo se imej.

 

 

 

Prababi, ena velika laž ali napaka. Jaz tega kar ti trdiš nisem zapisal, tvoj cita od menet:  “Ti pišeš: da je imel Tone v mislih tiste iz gibanja Svoboda, …” Še enkrat si preberi in se opraviči za zapisano laž. Če imaš vsaj malo ponosa boš to napako priznala saj je tukaj evidentirano zapisana.

No kako sem zapisal?

To je to kar želim povedati. Izražam samo svoje mnenje. Kdo si ti, da lahko sodiš meni. Morda v tem primeru lahko sodi samo avtor pisma. Edino on ve natančno koga je mislil z “VSEM NOVODOBNIM OSVOBODITELJEM

Vsak po svoje malo priredi in na koncu je pravi cirkus. Tega bo dovolj in to se mora končti. Konec prirejanja kot komu paše. Bodimo natančni in delajmo z argumenti ali dokazi, ne na pamet. Ti si tako stara, da bi to že morala vedeti in se ti takšne napake ne bi smele pojavljati. Lahko pa da samo zavajaš s starostjo kot danes vsi prijatelji med seboj. Dvomim, da sploh imaš vnuke. To ni trditev ampak dvom. Kako ga boš pa dokazovala me ne zanima in me sploh ne briga. Morala bi se že zdavnaj naučiti živeti z dejstvom, da od 91. obstaja tudi drugo mnenje. Če ga sprejmeš ali ne je tvoj problem, ne smeš pa ga napadati z vsemi sredstvi, lahko z resnico in argumenti. Če slepo verjameš nekomu je to tvoja odločitev in je ne vsiljuj vsem.

Lahko noč in z bogom.

Vesele Božične praznike in srečno Novo leto.

 

Moški , ki imamo 57,5 odstotka odmerne penzije , je ENA največjih krivic . Rečeno je bilo , da se bo to popravilo – in še za nazaj – , pa o tem ne duha ne sluha . Važno je , da je takoj denar za elektro branžo in to je sigurno darilo , ne posojilo , kot se izmotavajo …

Odgovor na objavo uporabnika
No ja, 22.12.2022 ob 01:21

Prababi, ena velika laž ali napaka. Jaz tega kar ti trdiš nisem zapisal, tvoj cita od menet:  “Ti pišeš: da je imel Tone v mislih tiste iz gibanja Svoboda, …” Še enkrat si preberi in se opraviči za zapisano laž. Če imaš vsaj malo ponosa boš to napako priznala saj je tukaj evidentirano zapisana.

No kako sem zapisal?

To je to kar želim povedati. Izražam samo svoje mnenje. Kdo si ti, da lahko sodiš meni. Morda v tem primeru lahko sodi samo avtor pisma. Edino on ve natančno koga je mislil z “VSEM NOVODOBNIM OSVOBODITELJEM

Vsak po svoje malo priredi in na koncu je pravi cirkus. Tega bo dovolj in to se mora končti. Konec prirejanja kot komu paše. Bodimo natančni in delajmo z argumenti ali dokazi, ne na pamet. Ti si tako stara, da bi to že morala vedeti in se ti takšne napake ne bi smele pojavljati. Lahko pa da samo zavajaš s starostjo kot danes vsi prijatelji med seboj. Dvomim, da sploh imaš vnuke. To ni trditev ampak dvom. Kako ga boš pa dokazovala me ne zanima in me sploh ne briga. Morala bi se že zdavnaj naučiti živeti z dejstvom, da od 91. obstaja tudi drugo mnenje. Če ga sprejmeš ali ne je tvoj problem, ne smeš pa ga napadati z vsemi sredstvi, lahko z resnico in argumenti. Če slepo verjameš nekomu je to tvoja odločitev in je ne vsiljuj vsem.

Lahko noč in z bogom.

Vesele Božične praznike in srečno Novo leto.

 

Proba,

če citiranje dela, da bom imela pred nosom, …

Odgovor na objavo uporabnika
PRABABI, 23.12.2022 ob 22:23

Proba,

če citiranje dela, da bom imela pred nosom, …

Ja, ja tako je, dela ne dela! Citiranje, …

 

No ja,

Vidim, da si užaljen, … kar bodi, jaz sem užaljenost dala že zdavnaj na stran.

Pišeš:

Prababi, ena velika laž ali napaka. To ni laž, …. , ja, je napaka.

Sem šla še enkrat prebrati, napisal si:

“Ampak Tone je imel v mislih morda tiste iz gibanja Svoboda (sam dvomim). Ti še niso uspeli narediti ogromne škode.”

No, dragi gospod, sedaj sem napisala cel stavek. Izpustila sem besedo: “Ampak in morda” … za besedo je na koncu,  Svoboda, …”

Morala bi začeti pisati v novo vrstico, da bi bil ti zadovoljen. Ampak samo po meni se koplješ, zakaj? Hvala, bom upoštevala v prihodnje.  🙂  🙂

Vidiš, to je zato, ker citiranje ne dala. poskrbi za citiranje. To je bila moja napaka, ker nisem napisala ves stavek. Ti bi pa lahko ugotovil, ker si pameten in bi zlahka ugotovil, da je napaka. Ne bom vsega besedila pisala.

Ne bom se ti oproščala! Dobro veš zakaj ne!

Pišeš:

– Komentiranje kot se komu paše, … ja,ja, ja kukr kšnim paše, nekaterim marsikaj paše, … Tudi PRABABI V PRABABLA SPRERMENI IN SE

MU NIČ NE ZGODI. Pa temo PRABABI lahko odpre, ker misli, da je več ni in PRQBABI v DECA spremeni. Pa s pijancem me zmerja, in

tako dalje.

– delajmo z argumenti, … ja, ja tudi to vem, spreobračanje zgodovine. To lahko plozajo mladim, ko jih med II. svetovno vojno še ni bilo. A ti si bil???

– Ti si tako stara, da bi to že morala vedeti in se ti takšne napake ne bi smele pojavljati, … Lahko samo zavajaš s starostjo, … Da sem stara, da bi morala vedeti, so mi že tam leta 2007 in 2008 napisal, si pozabu?

– Dvomim, da sploh imaš vnuke, to ni trditev ampak DVOM, … itd. Ti večkrat uporabljaš besedo dvom, zgoraj si jo napisal v oklepaj, vidiš to se tudi pozabila napisat, dodajam: zgoraj manjka, pri TONETU. (sam dvomim).

O imam, imam vnuke in tudi že pravnuke že 26 in 23 let stare in nazaj  po letih, prov ta malu je 4 leta staru.  Ti kar imej dvom, to je res! 🙂

Tudi jaz tebi želim vesele Božične praznike in mnogo zdravja v Novem letu 2023.

Pa k polnočnici pojdi, pa mal se umiri.

Lahko noč!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odgovor na objavo uporabnika
PRABABI, 24.12.2022 ob 00:04

Ja, ja tako je, dela ne dela! Citiranje, …

 

No ja,

Vidim, da si užaljen, … kar bodi, jaz sem užaljenost dala že zdavnaj na stran.

Pišeš:

Prababi, ena velika laž ali napaka. To ni laž, …. , ja, je napaka.

Sem šla še enkrat prebrati, napisal si:

“Ampak Tone je imel v mislih morda tiste iz gibanja Svoboda (sam dvomim). Ti še niso uspeli narediti ogromne škode.”

No, dragi gospod, sedaj sem napisala cel stavek. Izpustila sem besedo: “Ampak in morda” … za besedo je na koncu,  Svoboda, …”

Morala bi začeti pisati v novo vrstico, da bi bil ti zadovoljen. Ampak samo po meni se koplješ, zakaj? Hvala, bom upoštevala v prihodnje.  🙂  🙂

Vidiš, to je zato, ker citiranje ne dala. poskrbi za citiranje. To je bila moja napaka, ker nisem napisala ves stavek. Ti bi pa lahko ugotovil, ker si pameten in bi zlahka ugotovil, da je napaka. Ne bom vsega besedila pisala.

Ne bom se ti oproščala! Dobro veš zakaj ne!

Pišeš:

– Komentiranje kot se komu paše, … ja,ja, ja kukr kšnim paše, nekaterim marsikaj paše, … Tudi PRABABI V PRABABLA SPRERMENI IN SE

MU NIČ NE ZGODI. Pa temo PRABABI lahko odpre, ker misli, da je več ni in PRQBABI v DECA spremeni. Pa s pijancem me zmerja, in

tako dalje.

– delajmo z argumenti, … ja, ja tudi to vem, spreobračanje zgodovine. To lahko plozajo mladim, ko jih med II. svetovno vojno še ni bilo. A ti si bil???

– Ti si tako stara, da bi to že morala vedeti in se ti takšne napake ne bi smele pojavljati, … Lahko samo zavajaš s starostjo, … Da sem stara, da bi morala vedeti, so mi že tam leta 2007 in 2008 napisal, si pozabu?

– Dvomim, da sploh imaš vnuke, to ni trditev ampak DVOM, … itd. Ti večkrat uporabljaš besedo dvom, zgoraj si jo napisal v oklepaj, vidiš to se tudi pozabila napisat, dodajam: zgoraj manjka, pri TONETU. (sam dvomim).

O imam, imam vnuke in tudi že pravnuke že 26 in 23 let stare in nazaj  po letih, prov ta malu je 4 leta staru.  Ti kar imej dvom, to je res! 🙂

Tudi jaz tebi želim vesele Božične praznike in mnogo zdravja v Novem letu 2023.

Pa k polnočnici pojdi, pa mal se umiri.

Lahko noč!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No ja, kje si?

Pa malo v Mladino pokukaj, tale ni nič kriv, le kdo verjame? … Beri!

https://www.mladina.si/arhiv/202301/

Odgovor na objavo uporabnika
PRABABI, 07.01.2023 ob 23:18

No ja, kje si?

Pa malo v Mladino pokukaj, tale ni nič kriv, le kdo verjame? … Beri!

https://www.mladina.si/arhiv/202301/

No ja,

nisi še odgovoril, kaj je sedaj, je zlati škof kriv?

Povej, o tem je tekla beseda, že dolgo nazaj. …

Jaz nikogar ne zavajam v starosti, mogoče je komu spomin odpovedal?

Ja, od takrat je preteklo že kar nekaj let, 15 – 16, let.

Odgovor na objavo uporabnika
PRABABI, 09.01.2023 ob 18:45

No ja,

nisi še odgovoril, kaj je sedaj, je zlati škof kriv?

Povej, o tem je tekla beseda, že dolgo nazaj. …

Jaz nikogar ne zavajam v starosti, mogoče je komu spomin odpovedal?

Ja, od takrat je preteklo že kar nekaj let, 15 – 16, let.

 

No ja,

veš tole sem pred Dnevnikom napisala, vse je normalno teklo. Pa začelo migat sem in tja. Sistem ni deloval.

Gledat sem šla Dnevnik, pa Areno, pa še Odmeve in še nekaj drugega. Čas, da  se odjavim, ker se preje tudi odjaviti nisem mogla. Hudič je skakal,  🙂  🙂 sedaj je pa že v redu. Ampak potrebno bo iti spat. Ti že verjetno lepo sanjaš. Kar sanjaj, jutri bo zopet nov dan.

Ja, v mesecu januarju je kar veliko raznih praznovanj, tudi domačih.  Lahko noč.

Starci običajno niso tako nestrpni. Podal sem vsa mnenja, nimam več kaj dodati. Ne rabiš pa si delati utvar z mojim zapisom prababica. Vsak, ki ga prebere ga razume po svoje in lahko o njem razmišlja. Pri teh letih bi že lahko to vedela.  Komentarji komentarjev so neumestni, komentira se samo prvi članek ali iztočnice. Ne uči se od nekaterih novinarjev v odmevih RTVSLO, ki komaj čakajo, da lahko komentirajo  komentatorja, ki so ga povabili v oddajo.

New Report

Close