Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek ŠVEDSKA GRENČICA…

ŠVEDSKA GRENČICA…

… kje se jo kupi in koliko stane? Bi jo podarila za darilo, ker ima zelo velik spekter zdravljenja.

Lp

v lekarnah se jo da dobit….cena ne vem.

Cena je okoli 3.000 sit, dobiš pa jo v lekarnah in trgovinah z zelišči

Za kaj pa se uporablja? Praviš za veliko stvari, naprimer???

Uporabna je za vse.Mi jo imamo vedno doma.Kupim tisto iz mariborske lekarne, stane pa okrog 1500 tolarjev.Ampak jo imaš dolgo,ker se uporablja po žličkah.

Spekter uporabe je res zelo širok…
– bolečine v želodcu – malo grenčice v kozarcu vode spiješ pa je
– če se opečeš na npr. kuhalniku – malo namažeš
– piki žuželk – na mesto pika daš vato namočeno v grenčico, malo zalepiš s kakšnim obližem, da se ne posuši prehitro – preverjeno pri mojih otrocih. Ponavadi po osjem piku dobijo zelo veliko oteklino, odkar uporabljam grenčico pa ne.
– resnično poskrbi za vnetja vseh vrst : oče je z grenčico odpravil veliko zatrdlino na nogi ( nekakšen tur) in se mu ne ponavlja več, prej so mu takšen tur na istem mestu v bolnici rezali, potreboval je lungeto in kaj vem kaj še cel mesec…
– jaz osebno pa si z grenčico najbolj pomagam pri vnetju ušes

Upam, da se nisem preveč razpisala. Bi se pa našla še kakšna stvar pri kateri jo uporabljam.

Mislim pa, da se je pred časom dobila tudi knjižica v kateri je pisalo vse sorte o grenčici.

Jaz jo že dolgo uporabljam za oči. Pred dvema letoma sem v 1-3 mesečnih presledkih dobila izpuščaje na vekah, kar me je grozno srbelo. Pri zdravniku sem dobila kapljice za oči proti alergiji in negovalno kremo za veke, ki so jo naredili v lekarni. Vse skupaj ni nič pomagalo in alergija je izginila bolj sama od sebe kot s pomočjo predpisanega.
Ker je grenčica tudi pri nas doma že od nekdaj, sem si začela mazati veke. Nekaj grenčice je zašlo tudi v oči, kar mi je prineslo pravo olajšanje. Tako sem si do 10 x na dan nanesla grenčico in večkrat tudi ponoči, saj me je neznosno srbenje večkrat zbudilo. Od takrat so vnetja postala redkejša in pred enim mesecem sem imela veke z nekaj izpuščaji po enoletnem premoru.
Zdaj imam grenčico v emalaži, v kateri so bile kapljice za oči in pred spranjem si jih nanesem na veke in zmeraj pride malo v oko. Če čutim srbenje, to storim večkrat in deluje.
Jaz jo kupujem v avstrijski lekarni, pol litra stane 9,30 eura – cca.2200 sit, kar je občutno ceneje kot pri nas.
Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close