švedske krone
http://sl.coinmill.com/EUR_SEK.html#EUR=500
Meni se ne a ukvarjat z menjavo valut. Ravno tako grem na bankomat in dvignem lokalno valuto. Funkcionira povsod od azije do amerike, samo banko moraš obvestit, da ti deblokira kartico za dvige v tujini.
naj vaš še prašam
zdele sušim nekaj čaja domačega, da bi nesla gor
a mislite da lahko, ker ne bo original zaprto
pa liter belga vina , la hko nesem pa šnopc..pa barvo za lase
a mimam lahko tablete pri sebi, ali mi mora dohtar napisat da jih jemljem in mi da potrdilo.
joj strah me jr z letalom
potem pa me danes še mami kliče in pravi, da imajo generalko
pa prašam kero generalko
ja na najinem letalu, k je kolo dol padu, potem pa se začne smejat kot pečen maček
da se moram še jaz zraven smejat
že odkar vem zase v tujini z bančno kartico dvignem lokalno valuto.. po evropi, izven evrope, povsod je šlo z maestro, nikoli nič obveščala banke vnaprej
najenostavneje, verjetno tudi najceneje (samo ne dviguj na bankomatih na letališču, tam je dražje)
za pretvorbo valut pa uporabi google, v iskalno vrstico samo vpišeš:
“500 sek to eur”
vse kar si naštela lahko neseš (čeprav ne vem čemu barva za lase, a se misliš tam barvat? prodajajo iste tudi gor…)
zapakiraj v kovček (ne imej v ročni prtljagi), zdravila kakšna? jaz nosim na avion celo vrečko nalgesinov, panatus, itd. brez škatlic, pa ni problemov), tudi za čaj ne skrbi
vino je kritično z vidika, da ga moraš res prekleto dobro zavarovati, da se ti ne razbije in polije po vseh cunjah…ker kovčke mečejo kot žaklje peska… če imaš možnost raje nakupi alkohol v brezcarinski prodajalni, ko že daš kontrolo čez, tega lahko potem neseš v vrečki na avion in položiš pod sedež pred seboj