Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek švedske krone

švedske krone

a mi lshko ker pomaga
kok je švedska krona evrov
in kok je evro na švedski vreden če ga dam v krone
kje se mi bolj spllača denar zamenjat
lepo prosim za pomoč
pa linke sem tud že gledala, pa si ne zaupam da sem prav nastavila
prosim lepa hvals

Jaz vedno na bankomatu dvignem denar, če že rabim gotovino. Drugače tam lahko skoraj povsod z kartico plačaš. Nimajo provizij tako kot na danskem.

a misliš da je boljš da zamenam evre na švedskem ali tuki doma

http://sl.coinmill.com/EUR_SEK.html#EUR=500

Meni se ne a ukvarjat z menjavo valut. Ravno tako grem na bankomat in dvignem lokalno valuto. Funkcionira povsod od azije do amerike, samo banko moraš obvestit, da ti deblokira kartico za dvige v tujini.

Poišči na guglu recimo NLB menjalnica… Nimaš kaj narobe nastavit, ti vse zračuna.
Razlike v menjalnih tečajih so pa običajno med bankami tako majhne, da se bistveno pozna šele pri menjavi kakšnih večjih zneskov, recimo nekaj tisočakov…

naj vaš še prašam
zdele sušim nekaj čaja domačega, da bi nesla gor
a mislite da lahko, ker ne bo original zaprto
pa liter belga vina , la hko nesem pa šnopc..pa barvo za lase
a mimam lahko tablete pri sebi, ali mi mora dohtar napisat da jih jemljem in mi da potrdilo.

joj strah me jr z letalom
potem pa me danes še mami kliče in pravi, da imajo generalko
pa prašam kero generalko

ja na najinem letalu, k je kolo dol padu, potem pa se začne smejat kot pečen maček
da se moram še jaz zraven smejat

Bili lani na Švedskem, povsod se da plačat s kartico (res povsod), zato ni bilo potrebe po menjavi.

že odkar vem zase v tujini z bančno kartico dvignem lokalno valuto.. po evropi, izven evrope, povsod je šlo z maestro, nikoli nič obveščala banke vnaprej
najenostavneje, verjetno tudi najceneje (samo ne dviguj na bankomatih na letališču, tam je dražje)

za pretvorbo valut pa uporabi google, v iskalno vrstico samo vpišeš:

“500 sek to eur”

vse kar si naštela lahko neseš (čeprav ne vem čemu barva za lase, a se misliš tam barvat? prodajajo iste tudi gor…)

zapakiraj v kovček (ne imej v ročni prtljagi), zdravila kakšna? jaz nosim na avion celo vrečko nalgesinov, panatus, itd. brez škatlic, pa ni problemov), tudi za čaj ne skrbi

vino je kritično z vidika, da ga moraš res prekleto dobro zavarovati, da se ti ne razbije in polije po vseh cunjah…ker kovčke mečejo kot žaklje peska… če imaš možnost raje nakupi alkohol v brezcarinski prodajalni, ko že daš kontrolo čez, tega lahko potem neseš v vrečki na avion in položiš pod sedež pred seboj

New Report

Close