Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis SVETA KRI IN SVETI GRAL

SVETA KRI IN SVETI GRAL

Zanima me če je že kdo od vas bral to knjigo in kaj misli o njej. Knjiga ima več avtorjev. Čisto mi je postavila na glavo moj pogled na krščanstvo.

Ž
Ja res, ta knjiga nam predstavlja popolnoma drugačen razvoj krščanstva. Je pa res, da je to seveda le ena od možnosti. Veliko raznoraznih teorij se je pojavilo z odkritjem qumranskih rokopisov. Če le imate možnost si oglejte prevode ( so tudi na internetu ) in si ustvarite lastno mnenje. Sicer pa mislim, da ni bistvena ravno vsaka podrobnost v evangelijih, pomembna je vera in zaupanje.
P

Gabriel, lahko napišeš kje na internetu. Hvala.

Ž
Za dobiti naslov prevoda teh rokopisov kar vtipkajte qumran v katerega od iskalcev ( npr. google ) in dobili boste precej naslovov. Dober je flash pa tudi ibiblio. Ne vem če veste, ti rokopisi se razlagajo kot zapuščina Esenov, ki so bili ena od ločin tedanje Palestine. Po nekih drznih razlagah, naj bi celo Kristus pripadal tej ločini ali vsaj prebival pri njih, pa tudi Janez Krstnik naj bi bil Esen, kajti mesto kjer je krščeval je dejansko zelo blizu Qumrana. Vsekakor uradna Cerkev teh novih evangelijev ne bo priznala, so pa zanimivo branje in zanesljivo avtentični.
P

http://www.qumran.net

New Report

Close