Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem sveti lučka za akomulator

sveti lučka za akomulator

Imam Opel Astro in že 3. dan mi na armaturni plošči sveti lučka za akomulator. Sprva sem mislila da bo prenehala, zdaj pa ratuje že resno.
Ali morda kdo ve kaj bi lahko bilo narobe? Kam naj peljem avto, da to pogledajo? Mogoče k avtoelektričarju?

Hvala za odgovore.

K elektircarju pogledat, ker po vsej verjetnosti altenator ne polni dovolj akumulatorja…Ce bi bil jermen strgan bi pa ze opazila…Skratka je prvo najbolj verjetno..

Pojdi na servis preden ostaneš na cesti. Najverjetneje ti je crknil alternator, na moji astri se je to do 130kkm že dvakrat zgodilo. Obnova alternatorja je bistveno cenejša, kakor vgradnja novega. Bi ti znal kakšen avtoelektričar to narediti še ceneje, kakor Opel servis.

Oba pred menoj imata prav…
Alternator ne fila akomulatorja…
1. lahko je samo slab kontakt (čeveljčki) žice pritrjene na alternator, ki pelje do akom.
2.al pa alternator fuč (draga zadeva) moj sodelavec je na OPEL poudarjam opel Vectri že tri alternatorje zamenjal v 5 letih!!!! IN TUDI PLAČAL!!!

Lučka bo zagotovo sama ugasnila. Avto pa tudi…

Pojdi k mehaniku raje prej. Držim pesti zate, da ni crknil kompletni alternator…

lp,
mačkon

altenator je kriv imel podoben problem je pa menjal samo en del ker je mojster.

Sem zrihtala. Res je bil alternator. So ga obnovili in sem plačala 24.000 SIT. Rekli so, da če bi ga morali zamenjati bi bilo od 50.000 – 60.000 SIT.
Povedali so, da je poleti zelo veliko problemov te vrste in sicer zaradi klime, ker porabi veliko elektrike in je potem v kombinaciji z lučmi in radiom zelo velika obremenitev.

LP

To hibo ima samo OPEL….oz. pri njih se najbolj pogosto pojavlja…

New Report

Close