Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Opravljivka Svetlana te dni

Svetlana te dni

Razsvetli nas kaj natančno je razsvetljena delala? In poudarek je na delala? Hobi ne šteje veš. Te imamo vsi, ampak v popoldanskem in večernem času, potem ko oddelamo svoje.

Saj bo šlo: delaš in odvajaš davke in prispevke, delaš in plačuješ davke in prispevke, delaš in plačuješ račune (položnice) itd. Potem pa morda, če te prej zaradi izmučenosti od dela ne vzame Matilda, prejmaš pokojnino iz naslova v času dela vplačanih prispevkov in v obsegu, ki si ga prispeval v času dela , v zato namenjen sklad.

Ali še bolj nazorno: kot pesnik F. Prešern. Čez dan najprej delo kot pomočnik v odvetniški pisarni, s časoma delo v samostojni advokaturi. V prostem času pa pesniško udejstvovanje (In to vrhunsko.)
Se razumemo o čem govorimo?

Sveta preproščina je v tebi ali pa agitprop. Lahko pa oboje skupaj:-/?
[/quote]

najprej je bila zaposlena kot vzgojiteljica. Potem je pisala, dobivala honorarje in odvajala in plačevala davke. Delo ni samo fabrika od 6 do 2 in plača v kuverti.

O kakšnem pola pola ti to? Svetlanina mati je iz avstrijske Radgone, oče pa iz Trsta. Oba sta bila Slovenca, Svetlana je rojena v Mariboru.
[/quote]

Še malo preveri.
In osel rojen v Lipici ni Lipicanec.

najprej je bila zaposlena kot vzgojiteljica. Potem je pisala, dobivala honorarje in odvajala in plačevala davke. Delo ni samo fabrika od 6 do 2 in plača v kuverti.
[/quote]

Ubogi otroci, ki jim je bila vzgojiteljica.

Še malo preveri.
In osel rojen v Lipici ni Lipicanec.
[/quote]
kaj naj preverim? tvoj argument je oslovski.

Urednik ima zadnjo besedo in lahko spreminja tekst. Vsaj na razvitem zahodu je tako. V Sloveniji kraljuje Svetlana.
[/quote]

Nikakor urednik ne sme spreminjati teksta (lahko da predloge). Avtorstvo je pač avtorstvo. Je pa očitno urednik smel napisati nekaj uvoda, a kaj, ko je zafrknil (kot očitno meni avtorica).

Nikakor urednik ne sme spreminjati teksta (lahko da predloge). Avtorstvo je pač avtorstvo. Je pa očitno urednik smel napisati nekaj uvoda, a kaj, ko je zafrknil (kot očitno meni avtorica).
[/quote]

Darling, grow up.

[/quote]
Zaradi Sapramiške, Kosovirja, Pekarne Mišmaš in ostalih pravljic ki jih je napisala?

Kar ti je vtebi lepo napisal/a nekaj postov zgoraj. Beri…

Seveda, ko ne gre več, pa premaknemo gol. Pričakovano.

Darling, grow up.
[/quote]

Ne vem, kje živiš, da misliš, da lahko po avtorjevem delu kar vsak šari, kot se mu zahoče.

Saj ni bila dolgo :))

Kar ti je vtebi lepo napisal/a nekaj postov zgoraj. Beri…

Seveda, ko ne gre več, pa premaknemo gol. Pričakovano.
[/quote]

Ne najdem zapisa. Raje ti dokaži da starša nista bila Slovenca.

Svetlana je daleč daleč pred vami, Slovenceljni 🙂

V stilu oštarijskih debat je res.

Drži, je ugotovila, da to ni zanjo in nehala. Lahko rečemo, da na srečo, ker sicer mogoče ne bi napisala toliko dobrih knjig.

Urednik nima kaj spreminjati avtorjevega dela. In očitno je urednik s svojim uvodnikom ali spremno besedo ali s čemerkoliže temeljito spremenil pomen avtoričinega dela.
[/quote]

Spremna beseda je spremna beseda, ravno tako avtorsko delo. Še enkrat: avtor nikoli ne daje soglasja k spremni besedi. Če hočeš popoln nadzor nad vsem, moraš izdajati v samozaložbi.

Nehajmo o Svetlani, ni vredna toliko pozornosti. Prepotentna ženska pač. Dobre pesmi pa že desetletja ni napisala. Kar počne v zadnjih letih, je daleč od umetnosti. Same hudobnosti, kar se ji pač izlije iz žolča.

Je izšla njena biografija že, se da kupit?

Ne vem, kje živiš, da misliš, da lahko po avtorjevem delu kar vsak šari, kot se mu zahoče.
[/quote]

Ne govorim o ”kar vsakem”, ampak o uredniku. Razumeš razliko? Živim tam, kjer imam več vpogleda v te stvari kot ti. Ni moj problem, če si ti nevedna in živiš v utvarah.

Spremna beseda je spremna beseda, ravno tako avtorsko delo. Še enkrat: avtor nikoli ne daje soglasja k spremni besedi. Če hočeš popoln nadzor nad vsem, moraš izdajati v samozaložbi.
[/quote]

Vse je tako, kot se zmeniš. In ja, seveda lahko svoje sodelovanje pogojuješ s tem, da odobriš spremno besedo. Pri luzerjih, ki se pustijo založbi vozit z vseh strani, in se ne znajo pogajat, je mogoče tako, pri drugih pa drugače.

Ne govorim o ”kar vsakem”, ampak o uredniku. Razumeš razliko? Živim tam, kjer imam več vpogleda v te stvari kot ti. Ni moj problem, če si ti nevedna in živiš v utvarah.
[/quote]

Kako pa veš, da imaš VEČ vpogleda v te stvari kot jaz? Urednik ni avtor. Ključna beseda je avtorjeva.

[/quote]

Seveda da naj avtor ve, kaj bo v spremni besedi. Ker če ne, imamo potem tak zos, kot smo mu priča v primeru te knjige.

Huh, koliko Slovencljev je spet kanalizacija prinesla v to temo! Svetlana vas je že zdavnaj opisala in analizirala, vi majhni, majhni, nepomembni, drobencljavi, žlehtni, zavistni, skrajno omejeni in topoumni človečki…

Kako pa veš, da imaš VEČ vpogleda v te stvari kot jaz? Urednik ni avtor. Ključna beseda je avtorjeva.
[/quote]

Da, punčka, imaš prav v vsem. Lep dan, dete milo, cepetavo.

Da, punčka, imaš prav v vsem. Lep dan, dete milo, cepetavo.
[/quote]

Seveda imam prav.

[/quote]

Če urednik NAPIŠE spremno besedo je avtor, kaj pa drugega? Pa ti si res na ravni ljubičev …

New Report

Close