Svetlana te dni
Seveda da naj avtor ve, kaj bo v spremni besedi. Ker če ne, imamo potem tak zos, kot smo mu priča v primeru te knjige.
[/quote]
Seveda naj avtor ve, kaj bo v spremki, samo ni rečeno, da se mora z njo strinjati.
V tem primeru pa razumi, da ne gre za nič drugega kot za samopromocijo. Knjigo smo brali, gospe smo povedali, da ni ravno remek delo, zdaj pa išče druge poti, ker bo plačano tudi od prodaje.
No, verjetno sem edina, ki je knjigo že prebrala. Po službeni dolžnosti.
Noben presežek. Nisem izvedela nič novega. V resnici – v biografskem žanru – hudo dolgočasno, napisano v skoraj neprebavljivem publicističnem jeziku. Škoda toliko denarja sicer kvalitetne založbe za tako povprečno delo. Samo moje skromno mnenje.
Avtor celotne knjige bi se moral strinjati s tem, kar piše v spremni besedi (ki jo napiše nekdo drug).
[/quote]
Če ima knjiga avtorja in avtorja spremne besede, potem ni avtorja CELOTNE knjige, ker sta dva. Pa ti res nimaš pojma. Seveda je ok, če sta tekst in spremna beseda uglašena, če pa nista, pa avtor piscu spremne besede nič ne more. Ne dokazuj stvari, o katerih res nič ne veš …
Seveda naj avtor ve, kaj bo v spremki, samo ni rečeno, da se mora z njo strinjati.
V tem primeru pa razumi, da ne gre za nič drugega kot za samopromocijo. Knjigo smo brali, gospe smo povedali, da ni ravno remek delo, zdaj pa išče druge poti, ker bo plačano tudi od prodaje.
[/quote]
Jaz le berem dva različna komentarja (enega sem videla na požareportu, drugega na strani Mladine) in težko rečem, katera stran ima prav. Me pa moti, da se na tem portaluspet tako burno napada Svetlano. Saj zdaj menda že veste, da se mi raznorazne pogromaške teme ne zdijo primerne.
Če ima knjiga avtorja in avtorja spremne besede, potem ni avtorja CELOTNE knjige, ker sta dva. Pa ti res nimaš pojma. Seveda je ok, če sta tekst in spremna beseda uglašena, če pa nista, pa avtor piscu spremne besede nič ne more. Ne dokazuj stvari, o katerih res nič ne veš …
[/quote]
Prosim? Ha ha ha ha. :-DD
Jaz le berem dva različna komentarja (enega sem videla na požareportu, drugega na strani Mladine) in težko rečem, katera stran ima prav. Me pa moti, da se na tem portaluspet tako burno napada Svetlano. Saj zdaj menda že veste, da se mi raznorazne pogromaške teme ne zdijo primerne.
[/quote]
Na Mladinini strani ni nikakršnega članka, samo par stavkov, prekopiranih z MMC.ja, če smo pošteni. Torej nimaš kaj primerjati.
Napisala si, da ima knjiga, ki jo je nekdo sam napisal in ima zraven še dodano spremno besedo, dva avtorja. To je precej zabavno. Mi pa ni jasno, zakaj si tako zapela za to avtorstvo in za to, da si nek strašen strokovnjak za izdajanje knjig. Ker jaz poznam popolnoma drugačne pristope k izdajanju knjig.
Še enkrat: moti me ponovni pogrom proti Svetlani. Vsak, ki ima dve pikici v glavi, bi dojel, da iz dveh tako različnih sporočil, ko sta bili podani glede zapleta okrog knjige, nimamo kaj preveč za biti pametni. Ampak neeeee, še vedno se bo sekalo po Svetlani Makarovič. To je prav bolano že.
Pisec spremne besede ni avtor knjige. Prosim, da ti je to jasno.
Svetlana pač ima svoje mnenje o Slovenceljnih. Jaz se včasih v tej oznaki prepoznam, včasih pa ne. Jezna pa na Svetlano nisem. Motijo pa me pogromi. Vedno znova smo jim priča. Zakurjeni so s strani politikantskih trolov. In bilo bi prav, da se vsi upremo taki nekulturi.
puni filtra:
O avtorstvu: poglej si v COBISS za kakšno knjigo, ki ima avtorja in pisca spremne besede, torej 2 AVTORJA. No, če znaš, seveda.
Besedičenje o Svetlani pa me, mimogrede, ne moti preveč, ker več grdega ona pove vsem Slovencev, kot je vsak od nas zmožen povedati njej.
————————
Pisec spremne besede ni avtor knjige. Prosim, da ti je to jasno.
Svetlana pač ima svoje mnenje o Slovenceljnih. Jaz se včasih v tej oznaki prepoznam, včasih pa ne. Jezna pa na Svetlano nisem. Motijo pa me pogromi. Vedno znova smo jim priča. Zakurjeni so s strani politikantskih trolov. In bilo bi prav, da se vsi upremo taki nekulturi.