Svetleci lasje
Mene pa zanima kaj moram narediti za bolj svetlece lase.
Zelo rada bi na naraven nacin polepsala lase, saj se mi zdi da mi razni samponi in preparati samo unicujejo lase.
Nekaj sem slisala da pomaga jajce s kamilicnim cajem, vendar nisem se sprobala, saj mi ravno ne disi da bi si dala jajce na glavo. Ali je katera to sprobala in kako?
Ali ima kdo iskusnje kaj zares pomaga??
Lep pozdrav!
To sem izbrskala, upam, da ti bo kaj prišlo prav.
Hranilne maske
Za vse vrste las
Sestavine: rastlinsko olje in olje krhlike olje v razmerju 1 : 9. Dobljeno zmes vtremo v lasišče, nadenemo si kapico in čez eno uro masko speremo s šamponom za suhe lase. Postopek ponovimo najmanj dvakrat na teden. Ponovimo ga desetkrat.
Za suhe lase
Sestavine:1 jajce, 1 čajna žlička glicerina, 1 čajna žlička kisa, 2 jedilni žlici ricinovega olja. Dobljeno zmes vtremo v lasišče in jo porazdelimo po laseh ter pustimo delovati
30 do 40 minut. Glavo pokrijemo s toplo brisačo. Ko se brisača ohladi, jo zamenjamo s toplo. Postopek ponovimo 1-krat do 2-krat na teden.
Vlažilna maska za suhe in normalne lase
Kislo mleko segrejemo in ga v veliki količini nanesemo na lase. Pokrijemo jih s pergamentnim papirjem in si zavežemo toplo ruto. Čez 20 do 30 minut lase še enkrat namažemo s kislim mlekom in približno 3 do 5 minut s prsti masiramo lasišče. Potem lase večkrat speremo z vročo vodo brez šampona in mila.
Vlažilna maska za suhe in normalne lase
Sestavine: 1 jedilna žlica ricinovega olja, 1 jedilna žlica olivnega olja, 1 čajna žlička šampona za suhe lase. Masko vtremo v lasišče, potem pokrijemo oziroma grejemo glavo s časopisnim papirjem in z brisačo. Čez dve uri lase umijemo s toplo vodo. Uporaba šampona ni obvezna.
Vlažilna maska za suhe lase
Sestavine: 1 rumenjak, 1 jedilna žlica rastlinskega ali olivnega olja, 1 čajna žlička meda, 1 čajna žlička kane, 1 čajna žlička konjaka. Pustimo delovati 30 do 40 minut.
Vlažilna maska za mastne lase
Sestavine: 1 čajna žlička meda, 1 čajna žlička limoninega soka, 1 zdrobljeni strok česna, 1 čajna žlička soka aloje. Zmes porazdelimo po vlažnih laseh. Glavo pokrijemo s toplo kapo ali s polietilensko rutko in z debelo brisačo. Lase po 30 do 40 minutah splaknemo s toplo ali vročo vodo. Če po uporabi zadnje maske ostane vonj po česnu, lase umijemo z vodo, ki smo ji dodali gorčico, in jih še enkrat speremo s čisto vodo.
Vlažilna maska za poškodovane lase
Sestavine: 1 čajna žlička ricinovega olja, 1 čajna žlička repičnega olja, 2 čajni žlički limoninega ali brezovega soka. Vse skupaj dobro zmešamo in vtremo v lasišče. Pustimo delovati 1 uro do 2 uri. Glavo pokrijemo s toplo kapico. Lase najprej speremo z vodo, nato uporabimo rumenjak. Namesto rumenjaka lahko uporabimo jajčni šampon. Masko lahko uporabimo vsak dan.
Vlažilna maska za utrujene lase
Sestavine: 1 del listov trpotca, 1 del listov koprive, 1 del kamiličnih cvetov, sredica rženega kruha. Eno jedilno žlico teh sestavin prelijemo s kozarcem in pol kropa. Čez dve uri tinkturo precedimo in dodamo krušno sredico rženega kruha, da dobimo kašico. Kašo damo na lase, pokrijemo glavo s kapico ali s celofanom in se pokrijemo z debelo brisačo. Delovanje traja približno eno uro. Lase speremo s toplo vodo.