Svetlenje las z barvami Keune Tinta
Prav lepo pozdravljeni!
Že nekaj časa se trudim najti kar najprimernejšo barvo za posvetlitev svojih temno rjavih las, ki vsebujejo ogromno rdečega pigmenta. Nočem preveč svetlih las, nekako peščene temno blond. Poskušala sem pri različnih frizerjih in rezultat je bil na koncu vedno posvetlitev z oranžnim tonom (tudi na njihovo presenečenje). Zato sem se odločila, da bom poskusila z barvanjem sama, saj “slabše” ne more biti. Razne drogerijske pepelnate barve (tudi z mešanjem s sivimi in vijoličnimi odtenki) so prav tako udarile na oranžno. Sedaj sem sklenila uporabiti barvo Keune Tinta Super Matt Blonde 1519 iz sklopa pepelnato sivih blond odtenkov (Super Ash Blonde), ki ima v osnovi mat zelenkast pigment in bi tako utegnila zatreti mojega rdečega oz. oranžnega.
Zanima me, če ima katera podoben problem in izkušnje z omenjeno barvo. Prav tako me zanima, kako najprimerneje uporabiti razvijalec. Po originalnih navodilih naj bi se ta odtenek mešalo v razmerju 1:2, torej 60 ml barve, 120 ml razvijalca, in sicer z 9 % ali 12 % razvijalcem (za posvetlitev za štiri odtenke). Zares ne želim presvetle barve, tako da 12 % zagotovo ne bom uporabila, ne vem pa, ali naj uporabim 9 % ali manj ter ali naj res uporabim razmerje 1:2 …
Globoko se zahvaljujem za koristne nasvete!
Keune je že super barva. Rdeč ton pa ženskam, ki ga imajo v laseh rahlo paše. Zakaj? Ker so topel tip. No jaz bi probala z 9,32 Keune in pa 6% keune razvijalcem.
http://www.keune.uk.com/tintacolor
Topli tipi Pomlad in Jesen, Hladni tipi Zima in poletje. Tako pač je in tega se ne da spremeniti.
PS. Če hočeš ohladiti barvo las kupi kapo za pramene.