Svetovna zdravstvena organizacija ODSVETUJE nošnjo mask zdravim osebam
Samo tolk, da veste. Vi pa še naprej podpirajte ukrepe in se vozite v SVOJIH avtomobilih z maskami.
https://live.finance.si/8959970/WHO-vnovic-opozarja-ne-nosite-mask-ce-ste-zdravi?src=live
Kaj mors, nesposobna vlada do amena! Pa testiranja so, pa jih je manj, pa spet več, maske potrebne, nepotrebne, da o dobaviteljih počivalških ne govorimo, kaj smo slovenci tako slabega naredili,( kot madžari, ki tonejo v diktauro,)da imamo tako vlado pod takim v preteklosti že tako kompromitiranim premierjem?!
Kaj pa tisti, ki sploh ne vedo, da so okuženi, ker še ne kažejo simptomov ali tisti, pri katerih poteka asimptomatko, pa vseeno širijo virus naprej?
[/quote]
Mene čudi da vsi govorite tisti, tisti
Je kdo pomislil da smo tisti lahko kar mi sami. Kdo od nas lahko 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} trdi da ni prenašalec in da ne širi naprej.? Če to trdimo vsi češ mi pa ne, drugi so, potem bolezni spoh ni :)) vsi pa vemo, da je
A ves kaj. Briga me kaj vlada pravi. Moja pamet pravi. …Ce moram zdaj v trgovino bom to storila zasciteno. Z masko, rokavicami in razkuzilom in v trgovini pazila na razdaljo in na njo opozorila druge. Po koncanem postopku razkuzim rokavice, odstranim masko in oboje fliknem doma v pec….pa drugace mask ne nosim samo ta virus ima prevec neznank, jaz pa dva manjsa otroka in slabi fizicni kondiciji doma z srcnim bolnikom…ne rabim dodatnih komplikacij, res ne….
Moja snaha je mikrobiologinja.
Vsi nosimo masko in rokavice, ko gremo v zaprte prostore.Tudi ona.Pri njih doma imajo že vsa leta v kopalnici razkužilo za roke.
[/quote]
Ste vse sorte. Vas poznam. Eni ste hipohondri, eni so flegmatiki, ste samo ljudje s svojimi težavami. Važno je, da se v laboratoriju dela natančno. Mislim, da poznam tega od Anite, hehe. Brez skrbi so v dobrih rokah.
Katera država, v kateri državljani ne nosijo mask, pa je že zatrla koronavirus?
Zaenkrat samo Kitajska, kjer nosijo maske in jih priporočajo. Ko boste našli eno uspešno državo brez mask, jih pa tudi jaz ne bom več nosila.
[/quote]
A ti ves kako je kitajska kao zatrla korono? Seveda ne ves…ce ne testiras…nimas obolelih…obolelih pa nimam ker jih nikoli ni bilo…in jih tudi tu ni…je pa histerija ki so jo spodbudili levi novinarji…ki bodo v postpandemicni druzbi zaceli jebat vlado zaradi ukrepiv ki so jih novinarji spotencirali da zascitijo ljudstvo…ja totalno nerazumljivo za vas povrsne bralce
DEJSTVO je, da nošnja mask vsaj malo pripomore k omejitvi oz. zajezitvi širjenja virusa. Poglejte Kitajsko, Japonsko, Singapur. Tam še na cesti ne vidiš človeka brez maske, kaj šele v notranjih prostorih!
So povedali strokovnjaki, naj se vsak obnaša kot DA JE okužen (čeprav ni). Ko ima človek masko preko ust, vsaj ne pljuva vsepovprek, medtem, ko govori ali kaj razlaga.
Še stroka si ni enotna, kako naj potem ne bodo zmedeni laiki.
24. februar
Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) pojasnjujejo, da zaenkrat splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna, celo odsvetujejo jih. Po določenem relativno kratkem času se namreč premočijo, zato bi jih bilo treba nenehno menjati. Z menjavo pa onesnažimo roke in viruse, če smo okuženi, prenesemo v okolico. Poleg tega maske ovirajo tudi dihanje. A kljub temu, da zaščitne maske pred koronavirusom ne ščitijo, so v naših lekarnah in zdravstveno specializiranih trgovinah že davno pošle.
Odgovor NIJZ glede uporabe zaščitnih mask za zaposlene v prodajalnah
16. MAREC 2020 | Miran Rade
“V Sloveniji splošna uporaba zaščitne maske ni potrebna. Maske se premočijo in po določenem času ne nudijo več zaščite. Potrebno jih je nadomestiti z novimi. ( Ponavadi po dveh urah uporabe). Zelo pomembno je, da so pravilno nameščene in pokrivajo nos in usta. Uporaba mask je smiselna znotraj zdravstvenih ustanov, kjer so zaposleni poučeni, kdaj je uporaba maske potrebna, ter o njeni pravilni namestitvi, nošenju, snemanju in odstranjevanju. Zdravstveni delavci zaščitne maske nosijo v smiselnih okvirih in ne celoten delovni čas.
Delavce v trgovinah, ki so najbolj izpostavljeni okužbi (npr. delo na blagajni) bi najbolje zaščitili s kakšnim improviziranim prozornim zaslonom npr iz pleksi stekla ali podobnega materiala. Maske so manj primerna zaščita. Vendar, če bi se prodajalke in prodajalci počutili bolj varno, naj bodo z masko na blagajni dve uri, nato pa jo zamenja druga in tako dalje.
Vsekakor jih je v tem primeru treba poučiti o pravilni uporabi mask.
Mask, ki bi ščitile prodajalke in prodajalce, Ministrstvo za zdravje ne more zagotoviti, ker so prioritetna skupina zdravstveni delavci.”
Danes pa maske obvezne! A bejž no!
Zakaj tako pravijo? Ker mask ne morejo kupiti niti za zdravstveno osebje. Če jih narod razgrabi, jih za zdravstveno osebje nimajo. In če bi narodu rekli, da maske pomagajo, ampak jih žal ni za dobiti, bi se ljudem utrgalo in bi VSE VODITELJE držav scefrali. Povsod bi bili nemiri, povsod bi uporabili vojaško silo, da bi razgnali razjarjeno množico. Svetovne vojne pa WHO noče. Kaj pa vi? Sešite si masko in počivajte dom. Nekateri za vas in vaše najdražje vse dneve in noči delamo v nemogočih razmerah, da bi čim več ljudi ostalo doma in se jih čim manj okužilo.