Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sveže fige – kje

Sveže fige – kje

Gledala že v vseh mogočih trgovinah, pa na tržnici itd…imajo vsega mogoče eksotičnega sadja, da sem za kakšno vrsto celo prvič slišala, pa češnje in ne vem kaj še vse, kar niti slučajno ni sezonsko, ampak sveže fige… tega nimajo nikjer, jaz bi jih pa tako rabila. A mogoče kdo ve, da jih kje imajo? Ful bom hvaležna za info.

… ker ni sezona. Fige so samo julija in avgusta, ker ko do obrane ne zorijo vec in se jih ne da transportirat. Kako ti odrasla zenska ne ves tega?

Poglej še v Leclercu.

Se strinjam, ampak če pri nas ni sezon, bi kje na svetu le morala bit. Če v tgovinah dobiš že vsega boha s ptičjim mlekom vred, ni vrag, da ne bi kdo za primerno ceno dobavil tudi fige.
Sam res so fige najboljše direkt z drevesa 🙂

Jaz sem jih zadnjic kupila. Ta majhne in kom. po 99 centov, mislim da brazilske. Saj so bile celo precej dobre. Jaz sem kupila v tujini, zelim le povedati, da prodajajo se.

Mi jih imamo na morju koliko hočeš ampak poleti.

Problem je transport ker ko enkrar figo utrgas ne bo vec zorela. Drugo sadje ki prihaja od dalec potrgajo se nedozorelo in ga skladiscijo v hladilnicah (npr. Banane, avokado,…). Pri figah je to nemogoce, ker zgnijejo hitro in kot sem rekla ne prenesejo transporta.

Ni res. 24.12 sem jih kupila in figa je moj najljubsi sadez, pa moram rect, da niso bile kot tiste zacetek avgusta, bile pa so vseeno presenetljivo dobre.

Nemčija, ena figa 1 ojro.
Hrvati bi ji rekli smokvica, tako zelo so majhne.

Letalski transport prensejo in je dovolj hiter, zato je pa tudi cena 1 ojro na eno figico.

New Report

Close