Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek sveže ločena-rada bi novega partnerja-kako?

sveže ločena-rada bi novega partnerja-kako?

ne gre za odvisnost. Gre za to, da želim čimveč od življenja; do sedaj sem se preveč žrtvovala za partnerja (vsaj meni se zdi) želim si kaj lepega. sicer znam živeti tudi sama.[/quote]

in še to – veliko lepega imam za deliti…

Ti rabiš enega orenk moškega tipa WD40 ali whitecow ne pa babnic okoli sebe. Te ti lahko še kaj škodijo, pravih prijateljic je bolj malo.[/quote]

Moški mora imeti tudi svojo moško družbo, ženske pa žensko.
Najbolj neumno se mi zdi, da živita moški in ženska skupaj, privezana en na drugega, brez prijateljev.
Moški se z moškimi pogovarja moške teme, ženske s prijateljicami pa ženske teme.Vsi to potrebujemo![/quote]

Pa a ti znaš brati? A ne vidiš da išče moško in žensko družbo? Ženska ji je že moškega speljala. Če si ti zadovoljna z samo z žensko družbo ostale nismo.

ne gre za odvisnost. Gre za to, da želim čimveč od življenja; do sedaj sem se preveč žrtvovala za partnerja (vsaj meni se zdi) želim si kaj lepega. sicer znam živeti tudi sama.[/quote]

in še to – veliko lepega imam za deliti…[/quote]

Zveniš kot moja bivša žena.

Še je upanje zate. Ker dopuščaš možnost, da je problem v tebi. Da se varuj moških so ti že drugi napisali, jaz pa ti povem zakaj:

Ker imaš sama s seboj še ogromno dela, da boš sploh sposobna zdravega partnerskega odnosa. Kako odnosno bolna si se kaže iz predispozicij kako si se spravila iskati moškega. Ko boš samostojna tudi čustveno, ti bojo nasproti prišli moški, ki so sposobni zdravega odnosa. Mogoče, ker jih samskih praktično ni. Še prej pa boš morala predelati svojo zgodbo od rojstva do ločive. Če že ne od življenja tvojih starih strašev do tvoje ločitve. Kajti naši vedenjski vzorci so privzgojeni v več generacijah, in če se hočeš pozdraviti, moraš uvideti v kakšnem okolju si odrastla.

Kakor obstajajo dedne bolezni telesa, obstajojo tudi bolezni razuma in čustev. Začni pri sebi, če hočeš rešiti svoje otroke, ki že kažejo nastavke bodočih bolnih odnosov. Kajti izjava tvojega sina jasno pove, da bo v življenju funkcioniral na način, da bo skrbel za druge, posledična ga bojo ti varali. Točno to se je zgodilo tebi, ker lojalnost zamenjuješ za posesivnost.

Ko pa preberem : odvisnost od odnosov, se mi pa kar malo obrne.
Kakšna odvisnost od odnosov?
Če imaš nekoga rad, se z njim poročiš, si zagotovo čustveno navezan nanj.Razen, če se ti že od začetka hebe za njega.
Čustveno smo navezani na otroke, na vse , ki so nam ljubi.In če naenkrat ostanemo sami, normalno, da ni fino.
Ker smo ljudje socialna bitja, radi se družimo, razen tega je živeti v prijazni skupnosti osrečujoče.[/quote]

Naj se ti obrne, kdo ti brani?

Na žalost poznam nekaj takšnih oseb, ki so ostale same in prva misel, ko se zbudijo, je ta, kako iti v lov za njihovo “srečo”. In kako bo z novim vse drugače, vzorec pa se vedno znova ponavlja…. Vse ostalo je stranskega pomena, namesto da bi znale najprej biti srečne same s sabo.

In ne vpletaj otrok, ker kaj; če bi po nekem nesrečnem slučaju ostala brez otroka, bi takoj začela delat na novem? Dvomim.

glej, na srečo imam takšne prihodke, da ne rabim nobenega ekonskega suporta, in sploh ni poanta v tem, tudi hišna in gospodinjska opravila niso poanta, … preživnino sem omenila kar tako, v smislu financ ne igra ključnega pomena. finančno in na splošno situacijsko sem v celoti neodvisna.[/quote]
Zakaj pa je bivši tako reagiral ?
Imam občutek, da deluješ arogantno in nisi soposobna kaj dosti spoštovati moškega, ampak pričakuješ, da moški služi tvojim željam, ki morajo biti uresničene ne glede na okoliščine.
Ti bi že novega moškega, pa še s starim nisi razčistila osnovnih zadev, kaj šele, da bi pri sebi karkoli razčistila.
Zato bo morebiten novi moški isto reagiral in te zaradi občutka nespoštovanja in tvoje nizke samozavesti ter odvisnosti od odnosov, varal.

Avtorica pravi da pogresa mosko druzbo in energijo babe tle gor ji pa predlagajo naj se obkrozi s prijateljicami…

Še je upanje zate. Ker dopuščaš možnost, da je problem v tebi. Da se varuj moških so ti že drugi napisali, jaz pa ti povem zakaj:

Ker imaš sama s seboj še ogromno dela, da boš sploh sposobna zdravega partnerskega odnosa. Kako odnosno bolna si se kaže iz predispozicij kako si se spravila iskati moškega. Ko boš samostojna tudi čustveno, ti bojo nasproti prišli moški, ki so sposobni zdravega odnosa. Mogoče, ker jih samskih praktično ni. Še prej pa boš morala predelati svojo zgodbo od rojstva do ločive. Če že ne od življenja tvojih starih strašev do tvoje ločitve. Kajti naši vedenjski vzorci so privzgojeni v več generacijah, in če se hočeš pozdraviti, moraš uvideti v kakšnem okolju si odrastla.

Kakor obstajajo dedne bolezni telesa, obstajojo tudi bolezni razuma in čustev. Začni pri sebi, če hočeš rešiti svoje otroke, ki že kažejo nastavke bodočih bolnih odnosov. Kajti izjava tvojega sina jasno pove, da bo v življenju funkcioniral na način, da bo skrbel za druge, posledična ga bojo ti varali. Točno to se je zgodilo tebi, ker lojalnost zamenjuješ za posesivnost.[/quote]

Ta prava obupanka se je oglasila :))))

Mislim da bi se s tvojim bivšim morala usedit in se pogovoriti okrog tega, s seboj ne vzami otrok. Ne zaradi njega, zaradi sebe, sliši se bolano a pomaga. Vem kaj preživljaš, sama sem bila v enaki situaciji, imam prav tako dva otroka v OŠ in mi je težko a sem se pobrala, pomagal mi je pogovor na 4 oči in mi dal nov zagon.

Izlušči iz teh odgovorov tisto pravo zase.
Zdaj se že bolje poznaš.Kaj želiš in kaj ne.

ne išči vsaj dve leti!
zveniš tako, kot bi se zdaj po hitrem postopku rada žrtvovala za drugega partnerja

Sveže ločena, kar ti zdaj nujno rabiš, si ti sama. Nikakor ne drug moški.
Ta drug moški ti namreč ne bo uredil življenja. Ta drug moški je le tvoj beg iz tvoje sedanje realnosti. Beg od tebe same. Kajti s tem, kar imaš v sebi sedaj, boš privabila podobno izkušnjo le z drugim moškim.
Vzemi se v roke, uredi pravne zadeve, ki jih sedaj kot ločena imaš.
Vzemi si čas, da preboliš staro in si zjasniš, kakšno novo prihodnost hočeš zase in otroka.

Zaenkrat raje uživaj v svoji samskosti in v glavi razčisti dolgoletni odnos, vse prejokaj, se jezi…in potem lahkotno naprej.
Lahko se vpišeš na kakšno dejavnost, kjer boš sprostila svojo jezo – boks naprimer – in se naučila marsikaj koristnega.

In kakšen moški si želi žensko, ki se žrtvuje za njega ?
Kakšen je to sploh odnos, ki temelji na žrtvovanju ?

In kakšna ženska izjavi, da ima veliko lepega za deliti ?

Vsi delimo sebe. Lepo in nelepo se definira šele v samem odnosu. Kdor že vnaprej trdi, da deli veliko lepega, tisti vidi predvsem le sebe in zmotno misli kako veliko naredi za drugega ter potem sklepa, da se žrtvuje.
V resnici pa živi v svojem namišljenem svetu in zlaganem odnosu, ki vodi v prevare, nespoštovanje….

Pa še to. Mislim, da wd40 ni takšna naivčina, da bi šel v takšen odnos. 🙂

in še to – veliko lepega imam za deliti…[/quote]

nikar ne hiti z iskanjem novega moškega, ker se kmalu lahko opečeš, moški znajo zelo lepo govoriti in saditi rožice, to sem tudi sama okusila, raje pojdi v naravo, na sprehode, na bazen, magar z otroci, z moškimi s FB pa bodi izredno previdna, posebno če ti pišejo…dobro jutro…preveri njegove prijatelje(prijateljice), če so povečini prijateljice, sam beži stran

Ker sem že omenjen… Menim, da je mnogo prezgodaj za novo družbo. Najprej mora nehat bolet, da boš lahko jasno razmišljala. Pa še ranljiva si preveč. Mimogrede, ko boš prebolela, boš verjetno videla, da sploh nikogar ne potrebuješ.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

To seveda ni res, vsaj wd40 mora biti pri hiši za redno podmazivanje, drugače začejo stvari škripat.

No, avtorica, če si vse te odgovore prebrala, lahko o normalnemu moškemu kot vidiš samo sanjaš. Većinoma ženske, me čudi, da tudi moški pišejo o moških kot o največjih hudičih. Ženske, ti itak svetujejo vse drugo, samo to, kje najti moškega ne, hehe. Take se po ločitvi zaklenejo in ponovno postanejo device. Ma ni čudno, da je ta svet čist v qurcu.
Preveč negative je v teh odgovorih. Največja tuga bo, ko bo ta želja po moškemu umrla v tebi, kot je v teh ženskah, ki te svarijo pred njimi. Seveda te ženske postanejo po tem pač preveč komplicirane, da se moškemu sploh, da trudit kar se osvajanja tiče okoli njih. Vsekakor pa imaš največ šans na portalih, če ne delaš v mešanem kolektivu in se ne giblješ po raznih zabavah, ali se ne udeležuješ krožkov oz. športnih aktivnosti, kje pa češ drugje.

Haha kaj je mucka si se opekla :)))))

Haha kaj je mucka si se opekla :)))))[/quote]

je ponavadi neizobražen.Zatajila je vzgoja srca.

Jaz sem si ga našla sama.
Pa moja prijateljica tudi.Sma obe dobili fajne fante.
Sma ble najprej obe par let samski, potem sma šle v akcijo.

Popayček.. te skrbi, da bo zmanjkalo žensk zate, če se bodo vse zaklenile in ponovno postale device??
Jao, ti si tipičen moški, ki misli samo s spodnjo glavo in bi najahal vsako žensko, ki bi dala.
Upam pa, za dobrobit sveta, da ste ozaveščeni o spolno prenosljivih boleznih in da paziš na začšito in si tudi redno pregleduješ kri za te bolezni.

Ti pa zveniš kot en, ki je mene pecal. In tudi ostalo je samo pri tem, ker nihče ne mara ljudi, ki preverjajo njegove prijatelje in se potem zgražajo nad njimi.

Sma ble najprej obe par let samski, potem sma šle v akcijo.[/quote]

A sama?A ni tko da ti ga ponavadi kdo drug najde?

Sma ble najprej obe par let samski, potem sma šle v akcijo.[/quote]

Tako je tudi prav, kot si naredila. Problem je, ker ona nima takšne prijateljice s ketero bi šla ven. Itak, pa, dve ženski, ki uletita, recimo (petek, sobota)zvečer v kakšen lokal v Ljubljani, hitro dobita družbo, kar se moških tiče. One morate samo izbrati, to je vse kar morata narediti. Si pa edina, ki je v tej temi napisala nekaj pozitivnega za avtorico, če bo še brala. Pohvalno. No, še ena caka je, zunanjost, tukej se pa zna zakomlicirat na žalost, če ženska ni jebozovna, pol je to malo težje, kar se spoznavanja zunaj tiče.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close