Svica s 01. Jan 2025 prepovedala burke in hijab
Se vec: Kazen, za nosenje burke ali hijab, bo 1,000 Swiss frankov.
.https://www.reuters.com/world/europe/swiss-burqa-ban-take-effect-2025-2024-11-06/
Kdaj bo to uzakonjeno pri nas?
all3z, 11.11.2024 ob 11:35
Se vec: Kazen, za nosenje burke ali hijab, bo 1,000 Swiss frankov.
.https://www.reuters.com/world/europe/swiss-burqa-ban-take-effect-2025-2024-11-06/
Kdaj bo to uzakonjeno pri nas?
Kolikor se bere, hijab ni problem, samo zakrivanje obraza.
Ni prav, da se prepoveduje zakrivanje obraza.
Ženske se znajo tudi naličiti, tako, da skrijejo surovi izgled obraza.
Odkriti obraz samo pomeni, da se ga ne skriva. Državne oblasti hočejo imeti kontrolo nad ljudmi, zato prepovedujejo zakrivanje obraza, med tem, ko same vršijo napade na ljudi pa njihovi zaposleni nemalokrat zakirvajo obraze. Le zakaj?
Če ne zaupate zakritim obrazom potem je to vaša stvar in vaše pravo, kar pa ne pomeni, da je prav, da se prepoveduje zakriti obraz pa bilo to v znak verovanja ali pa nekih drugih osebnih odločitev.
Tisti, ki podpirate prepoved zakrivanja obraza v bistvu podpirate prepoved zasebnosti.
Kaj kdo hoče razkrivati javnosti in v javnosti , kar se tiče njegove zasebnosti bi morla imeti pravo, da sam odloča o tem in ne da drugi odločajo. Kajti, če drugi odločajo lahko nekoč določijo, da morate obvezno pokazati javno tudi svojo golo rit. Namreč tovrstna oblastniška diktatura deluje lahko v obeh smereh.
Grenivka422, 11.11.2024 ob 15:54
A se vi zavedate, da sami vzpodbujate in podpihujete nestrpnost med ljudmi? Sami z vašimi komentarji ustvarjate napetosti po svetu.
Točno tako. S tem, ko podpirajo razne prepovedi ljudem s strani državnih oblasti širijo tudi nestrpnost, državnim oblastem pa dajejo vedno večjo moč in kontrolo nad ljudmi in njihovo zasebnostjo, med tem, ko državne oblasti počnejo kar se jim zahoče.
Bravo Grenivka. Če ga kdaj pihneš mimo si tokrat zadela točno v terno. Lepo bodi (D.)
Ne vem, če je ravno tako.
Ženske v državah Bližnjega vzhoda se borijo proti pokrivanju (prejšnji teden je izginilo dekle v iranu, ki je v spodnjem perilu hodila po fakulteti), v Evropi pa ta oblačila prepoznavamo kot svobodo izražanja verskega prepričanja.
Glede na slabo rast evropskega prebivalstva in naraščanje priseljenskega prebivalstva ne gre za tako nepomembno vprašanje. Sploh če pogledamo, kako napredna sta bila npr. Iran in Afganistan pred prevzemom oblasti s strani verskih oblasti – ne vem, če vam je znano, ampak v Nemčiji zadnji mesec potekajo kar nasilni protesti muslimanskega prebivalstva, da se v Nemčiji uvede šeriatsko pravo):
Bomo čez 20 do 30 let gledali enake fotografije Evrope?
Anonimno7722xx, 11.11.2024 ob 16:48
Ne vem, če je ravno tako.
Ženske v državah Bližnjega vzhoda se borijo proti pokrivanju (prejšnji teden je izginilo dekle v iranu, ki je v spodnjem perilu hodila po fakulteti), v Evropi pa ta oblačila prepoznavamo kot svobodo izražanja verskega prepričanja.
Glede na slabo rast evropskega prebivalstva in naraščanje priseljenskega prebivalstva ne gre za tako nepomembno vprašanje. Sploh če pogledamo, kako napredna sta bila npr. Iran in Afganistan pred prevzemom oblasti s strani verskih oblasti – ne vem, če vam je znano, ampak v Nemčiji zadnji mesec potekajo kar nasilni protesti muslimanskega prebivalstva, da se v Nemčiji uvede šeriatsko pravo):
Bomo čez 20 do 30 let gledali enake fotografije Evrope?
Dekle se je uprlo, ker so ji državne oblasti trgale cunje in je iz zanata potem slekla tudi ostalo in ker se ji ne dopušča lastna volja. Zapovedati, da moraš skriti obraz ali pa da ga ne smeš oboje je napačno.
Mandarinček, 11.11.2024 ob 16:59
Daj čefurka ena, utihni. Malo se prilagodite in spoštujte države, v katerih se zaredite, pa ne bo nobenih težav. Za nastrpnost poskrbite kar sami. A jaz lahko grrm v afganistanu v kratkih hlačah po ulici? Ne. Torej tudi rjuharica nima kaj hodit cela pokrita po naših ulicah.
Zakaj ne bi smelo dekle zakrita hoditi po ulici? Ker tebi ne ustreza, da ji ne vidiš obraza? Brigaj se zase, stran glej. Mi že tako stran pogledamo, ko tvojo faco vidimo pa je raje ne bi in bi v tem konkretnem primeru bilo bolje da maš faco zakrito. Ne verjameš? Pokaži se pa ti povem, da je tako.
Kaj tebe briga kaj drugi nosimo? Si mažeš faco z mejkapom, ki je tudi maska, maskara? Seveda si? KAKO SI DOVOLIŠ fejkati svojo faco? SRAM TE BILO
Anonimnycxcyx, 11.11.2024 ob 17:04
Zakaj ne bi smelo dekle zakrita hoditi po ulici? Ker tebi ne ustreza, da ji ne vidiš obraza? Brigaj se zase, stran glej. Mi že tako stran pogledamo, ko tvojo faco vidimo pa je raje ne bi in bi v tem konkretnem primeru bilo bolje da maš faco zakrito. Ne verjameš? Pokaži se pa ti povem, da je tako.
Kaj tebe briga kaj drugi nosimo? Si mažeš faco z mejkapom, ki je tudi maska, maskara? Seveda si? KAKO SI DOVOLIŠ fejkati svojo faco? SRAM TE BILO
Če te tako moti moja faca, se poberi domov, od koder si prišla. Bomo vsi veseli.
Mandarinček, 11.11.2024 ob 17:17
Če te tako moti moja faca, se poberi domov, od koder si prišla. Bomo vsi veseli.
BErem uceri to za jokiča in doncica…
Prav smesni ste slovencki. Sploh se ne zavedate.
Ja res je. Te ki imamo starse od dole in smo rojeni tu, res nismo slovenci. Etnični ne. Ampak naša domovina je slovenija. Smesni ste s tem “pejte dol”. Nas ki smo rojeni tu, dol nič ne veže. Nimamo pripadnosti. Vsaj jaz. Rad grem dol. Ja. Samo moja domovina je slovenija.
Bah, 11.11.2024 ob 17:20
Pravilno ! Te puščavske noše so samo osvajanje teritorija. Enako, kot minareti. Bravo Švica !
Evropska unija pa še propagira to eksotično sranje, poslanci podkupljeni s kufri € iz Katarja.
DObro eto vaša kultura. Eto može ruta. Bo Gospa z križevcev povedala, pokazala in demonstrirala kako se jo napravi. TO JE ZA ŽENTI! kako beše francika?
Eto vaša kultura, nikakav problem nije.
Eto nebomo hijab, bo ruta.
Pošteno?
Lojzka pardon. Ovo su za ženti Gospođe!
Eto vaša kultura, ne bomo kompliciral, se prilagajamo.
Zakaj že mi ne smemo v musli državah hoditi v kratkih hlačah in topu? Zato, ker njim to ne paše? Hja, pa naj se obrnejo stran in nas pustijo pri miru, a ne. Problem je samo v tem, da bomo mi v njihovih državah zaradi oblačil mučeni in usmrčeni, oni pa pri nas res nimajo nobenih sankcij. Še reči jim nič ne smeš, kaj šele, da bi jih kaznoval. Razumeš razliko? Naj bodo doma za štirimi stenami zadekani, kakor jih je volja, čim stopijo v javnost pa naj se prilagodijo državi, kjer živijo. Sicer jih pa nihče ne sili, da morajo zapustiti svojo državo. Naj ostanejo tam in živijo življenje, ki ga poznajo in odobravajo.
Anonimno 8992, 11.11.2024 ob 17:30
Zakaj že mi ne smemo v musli državah hoditi v kratkih hlačah in topu? Zato, ker njim to ne paše? Hja, pa naj se obrnejo stran in nas pustijo pri miru, a ne. Problem je samo v tem, da bomo mi v njihovih državah zaradi oblačil mučeni in usmrčeni, oni pa pri nas res nimajo nobenih sankcij. Še reči jim nič ne smeš, kaj šele, da bi jih kaznoval. Razumeš razliko? Naj bodo doma za štirimi stenami zadekani, kakor jih je volja, čim stopijo v javnost pa naj se prilagodijo državi, kjer živijo. Sicer jih pa nihče ne sili, da morajo zapustiti svojo državo. Naj ostanejo tam in živijo življenje, ki ga poznajo in odobravajo.
Za @anonimnycxcyx