Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Svica s 01. Jan 2025 prepovedala burke in hijab

Svica s 01. Jan 2025 prepovedala burke in hijab

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimnycxcyx, 11.11.2024 ob 18:08

all3z, 11.11.2024 ob 17:53

Anonimnycxcyx, 11.11.2024 ob 15:43

Ni prav, da se prepoveduje zakrivanje obraza.

Ženske se znajo tudi naličiti, tako, da skrijejo surovi izgled obraza.

Odkriti obraz samo pomeni, da se ga ne skriva. Državne oblasti hočejo imeti kontrolo nad ljudmi, zato prepovedujejo zakrivanje obraza, med tem, ko same vršijo napade na ljudi pa njihovi zaposleni nemalokrat zakirvajo obraze. Le zakaj?

Če ne zaupate zakritim obrazom potem je to vaša stvar in vaše pravo, kar pa ne pomeni, da je prav, da se prepoveduje zakriti obraz pa bilo to v znak verovanja ali pa nekih drugih osebnih odločitev.

Tisti, ki podpirate prepoved zakrivanja obraza v bistvu podpirate prepoved zasebnosti.

Kaj kdo hoče razkrivati javnosti in v javnosti , kar se tiče njegove zasebnosti bi morla imeti pravo, da sam odloča o tem in ne da drugi odločajo. Kajti, če drugi odločajo lahko nekoč določijo, da morate obvezno pokazati javno tudi svojo golo rit.  Namreč tovrstna oblastniška diktatura deluje lahko v obeh smereh.

Anonimnycxcyx

Ni prav, da se prepoveduje zakrivanje obraza.
Ženske se znajo tudi naličiti, tako, da skrijejo surovi izgled obraza.
Odkriti obraz samo pomeni, da se ga ne skriva.

Darwin, ah, lej, a ti sploh za sabo preberes kaj pises?

Prepoved burk in jihada, zame osebno, pomeni razjasnitev dveh zadev:
Prva je, da vem kdo je pred mano v burki – moski ali zenska.

Drugo in ne zadnje je kulturna prilagoditev moji dezeli! Zenske na BV crkujejo, da se resijo tega sranja, ti bi ga pa v (zaenkrat) svobodni SLO toleriral?

Mah, pejt spat, res!  🤮

Nobene zveze z darwinom nimajo tvoje neumnosti in neumnosti, ki si jih delite z drugimi.

Kaj tebe briga ali je nekdo v obleki ženska ali moški SPLOH? Si kaj izgubila pri drugemu človeku, da je tvoja briga kaj nosi na sebi? Si kupila tuji ženski ,moškemu čevlje, spodnje hlače, kapuco, majčko, očala, rokavice, ruto,…? Kaj je tvoja briga kaj nosi? Če jst na kurca ali pa na nos nataknem štrikane nogavice kaj je to tvoja briga, kaj to tebe briga in ima za brigati tujka? Brigaj se zase!

Če muslimani hočejo hoditi naokrog zakriti pa naj hodijo pa ne samo oni tudi drugi. Njihovi obrazi so njihova stvar, vaši obrazi pa vaša.

Če muslimani hočejo hoditi naokrog zakriti pa naj hodijo pa ne samo oni tudi drugi. Njihovi obrazi so njihova stvar, vaši obrazi pa vaša.

Imas prav. “Njihovi obrazi so njihova stvar”
Se popolnoma strinjam, da muslici SKRIVAJO svoj obraz v svoji kulturi IN svoji dezeli.
Sprejemam. Me ne gane. Me ni “briga”. -> po slovensko: skrb.

IN, se popolnoma strinjam s tvojo drugo postavko:
“vaši obrazi pa vaša”
Torej, da nam, evropejcem, pustite naso kulturo izkazovanja OBRAZA, ker ste VI, muslici, prihrumeli v nas dom(ovino)!
Peesda, pa se v vsak nomadski sotor se je moral GOST prilagoditi GOSTITELJU, zal, tega danes muslici ne kapirate.

Si kdaj slisal za, zelo custven izraz nasih juznih bratov, ki glasi: OBRAZ MI POSERE?

Stekas? Ne? OJNK, OJNK…🤮

kar je videt v Evropi, je porast belega fašizma. Čestitam Evropa, si propadla. Ko ti največji klavci v človeški zgodovini pokoljejo največ nedolžnih ljudi skozi svoje kolonije, jih podjarmi, spremeni v sužnje, živi kot parazit na njihovih naravnih dobrinah, ožema z davki, reče da je civiliziran, je skrajni čas da se človek orng zareži. Burleska zahojenega evropejca.

Jst sm muslu da ste kakor vi pravite bitja z višjim zavedanjem. Ocitno sem se motil. Se opravicujem.

Pravis za spremstvo. Varuha ima. Enkrat je bila tema kako bo hcerka sla v tujino sama… vidis kako to resi… no razen ce nimas pameti in imas bolano srce in s tem pokvarjene namene… kaj bi pa počela da noces spremstva? 🤣

Mas varuha in spremstvo obenem je pa pac transparentno. Sej ne mislis nic takega pocet? Ali?

Isto za pokrivanje. Vam pravim da ste vi neka pseta. 99% ljudi v moji soseski ne ve kako jst zgledam. Si enostavno ne zasluzi da me vidi v polnem sijaju. You dont get to see me. Nisi vredno.

A se strinjas da ce je nekaj dostopno vsem, poln sijaj za vasakega, vsak ima vpogled… da to ni vredno.

Lih ko pokriješ maš vajeti. TI kontroliraš in imaš kontrolo kdo vidi kolk vidi kaj vidi itd. Vidis ti si kr en, ti gledaj v neko črno pojavo.

Tista iz irana ki se je slekla. Ona je zame neuravnovešena.

all3z, 11.11.2024 ob 18:55

Imas prav. “Njihovi obrazi so njihova stvar”
Se popolnoma strinjam, da muslici SKRIVAJO svoj obraz v svoji kulturi IN svoji dezeli.
Sprejemam. Me ne gane. Me ni “briga”. -> po slovensko: skrb.

IN, se popolnoma strinjam s tvojo drugo postavko:
“vaši obrazi pa vaša”
Torej, da nam, evropejcem, pustite naso kulturo izkazovanja OBRAZA, ker ste VI, muslici, prihrumeli v nas dom(ovino)!
Peesda, pa se v vsak nomadski sotor se je moral GOST prilagoditi GOSTITELJU, zal, tega danes muslici ne kapirate.

Si kdaj slisal za, zelo custven izraz nasih juznih bratov, ki glasi: OBRAZ MI POSERE?

Stekas? Ne? OJNK, OJNK…🤮

Sem slovenec in po veri se nimam za muslimana. Sem pa strpen in prizanesljjiv do drugih, da živijo, kot hočejo dokler meni ne uničujejo mojega življenja. Če to pomeni, da nosijo na obrazu nekaj zaradi vere ali pa mraza ali pa , ker jim je nerodno pa naj nosijo.

Tudi ti trol se skrivaš izza anonimnosti in zakrivaš svojo zlobno faco pa te to čisto nič ne moti. Bi pa drugim odrejal kaj in kako hinavec hinavski ti.

Madame upokojenka, 11.11.2024 ob 13:39
    Zadnji čas, da to uzakonijo tudi pri nas. Zadnjič je vnuk planil v jok ko je vstopila v čakalnico ZD taka baba v črni burki. Katastrofa!

Pri nas je cerkev ločena od države zato tudi umik svinjskega mesa z jedilnikov in podobni ukrepi bi bili povsem normalni. Gospodar ozemlja določa pravila na njem.

Ti ne razumes tega “obraz mi posere” 🤣

Islam je invaziven in brezobziren. Potuhnjeno rine naprej s ciljem, da si podredi cel svet.

Od muslimana ne moreš pričakovati kulturnosti. Samo hinavščino in nasilje.

Anonimno 7333, 11.11.2024 ob 19:05

Islam je invaziven in brezobziren. Potuhnjeno rine naprej s ciljem, da si podredi cel svet.

Od muslimana ne moreš pričakovati kulturnosti. Samo hinavščino in nasilje.

Brezobzirni so lahko ljudje. Tudi niso vsi slovenski muslimani bozomon in niso vsi slovenci jaz.

Ah kdaj, 11.11.2024 ob 11:40

Nikoli.

¨Mar nisi ravno ti provocirali zakaj nismo mala Švica ?

Sedaj imam priliko postati vsaj malo Švica !

Anonimnycxcyx, 11.11.2024 ob 18:59

Sem slovenec in po veri se nimam za muslimana. Sem pa strpen in prizanesljjiv do drugih, da živijo, kot hočejo dokler meni ne uničujejo mojega življenja. Če to pomeni, da nosijo na obrazu nekaj zaradi vere ali pa mraza ali pa , ker jim je nerodno pa naj nosijo.

Tudi ti trol se skrivaš izza anonimnosti in zakrivaš svojo zlobno faco pa te to čisto nič ne moti. Bi pa drugim odrejal kaj in kako hinavec hinavski ti.

Ker ti si se pa legitimiral z osebnim dokumentom, zato lahko vsi točno vemo, kdo si, a ne. Se ravno tako skrivaš v anonimnosti, kot avtor, kateremu to očitaš.

Btw, butasta primerjava. Tu na tem forumu imamo pravico do tega, da ostanemo anonimni, če to želimo. Nihče od upraviteljev foruma od nas ne zahteva, da se registriramo, še manj pa to, da se predstavljamo s pravimi imeni in priimkii, ali celo s fotografijo.

Grenivka422, 11.11.2024 ob 15:54

A se vi zavedate, da sami vzpodbujate in podpihujete nestrpnost med ljudmi? Sami z vašimi komentarji ustvarjate napetosti po svetu.

Vsaka država ima svoja pravila in gost se mora prilagoditi okolju. Cuius regio eius religio. V muslimanskih državah to uveljavljajo, v obratnem smislu pa zavračajo prilagoditev pravilom.

je v identiteti in integriteti.

Anonimno 8992, 11.11.2024 ob 19:22

Ker ti si se pa legitimiral z osebnim dokumentom, zato lahko vsi točno vemo, kdo si, a ne. Se ravno tako skrivaš v anonimnosti, kot avtor, kateremu to očitaš.

Btw, butasta primerjava. Tu na tem forumu imamo pravico do tega, da ostanemo anonimni, če to želimo. Nihče od upraviteljev foruma od nas ne zahteva, da se registriramo, še manj pa to, da se predstavljamo s pravimi imeni in priimkii, ali celo s fotografijo.

V Sloveniji zaenkrat tudi ni prepovedano dekletom z ruto na glavi hoditi zato zapri svojo neumnost.

Tudi ni prepovedano biti anonimen na forumu, zato si lahko tkao ti kot jaz. V anonimno faco pa sem tvojemu predtrolu omenil anonimnost zato, ker bi jo ta drugim prepovedoval sam jo pa koristi. Tako sta tako ti, kot on navadna kretena umsko slepa ali pa eden in isti neumni trol.

Oblačenje in pojavljanje med družbo je del naše Slovenske kulture, ki jo moramo ščititi pred samovoljnim vdiranjem tujih vzorcev. Zagovorniki ‘multi kulture’ v naši politiki se morajo tega zavedati in svoja stališča naj zagovarjajo izven slovenskega kulturnega področja.

Anonimno 7333, 11.11.2024 ob 18:24

Vse muslimane bi bilo treba izgnati iz Evrope. Ker so primitivni, potencialno teroristični in nekompatibilni z evropsko civilizacijo.

V resnici je njihov cilj, da v Evropi zavladajo in uničijo kulturo nas, evropskih staroselcev.

Najmanj kar je, je treba od njih zahtevati, da se prilagodijo okolju in da se oblačijo kot se v Evropi spodobi. Skratka, nobenega pokrivanja pri ženskah. Sicer takojšnji izgon!

Točno to! Kaj je ta sodrga naredila iz evropskih mest, že lahko vidimo. Svojo greznico so prinesli v Evropo. Nekoč urejena mesta postajajo zanemarjena smetišča, kjerkoli se naselijo, vse propada. Zakaj ne gredo v urejena mesta Bližnjega vzhoda, kot sta Dubaj in Abudabi? Aja, čeprav so njihovi bratje po veri, jih tam ne marajo.

V Evropo jih njihovi strategi pošiljajo načrtno. Da jih naivni in preveč dobrohotni Evropejci futramo in jim skozi socialo in otroške doklade omogočimo njihovo množično razmnoževanje. Dobesedno plačujemo za rojevanje novih milijonov jebenih allahovih vojščakov na evropskih tleh.

Bogate države iz Zaliva plačujejo samo za to, da se radikalizirajo. Da gradijo te ušive mošeje kot je ta katarska v Ljubljani.

se sprašuje, je potrebno zavarovati mladino pred zahodnim vplivom oblačenja. Vse pomanjkljivo oblečeno s tatuji po celem telesu s pirsingi. Priznam, kjlub letom, se kar dobro nekaterih ustrašim. Katerih je več opaziti v družbi. Ne, to je sam imiđ, je lahko odgovor. Nekateri bodo rekli, life style. Moja izbira, slišimo od tretjih. To sem jaz, je večkrat bil odgovor. Kaj pa pokrita ženska, sto jo vprašali, kaj bi ona rada. Zakaj mi odgovarjamo in odločamo v njenem imenu.

Anonimnycxcyx, 11.11.2024 ob 19:30

V Sloveniji zaenkrat tudi ni prepovedano dekletom z ruto na glavi hoditi zato zapri svojo neumnost.

Tudi ni prepovedano biti anonimen na forumu, zato si lahko tkao ti kot jaz. V anonimno faco pa sem tvojemu predtrolu omenil anonimnost zato, ker bi jo ta drugim prepovedoval sam jo pa koristi. Tako sta tako ti, kot on navadna kretena umsko slepa ali pa eden in isti neumni trol.

Nihče ne govori o rutah na glavi, ampak o burkah! Sploh veš, kaj burka je? No, naj ti povem, ni zgolj naglavno pokrivalo, ala kapa/ruta.

Res je, zaenkrat pri nas burke še niso prepovedane, vendar pa se pogovarjamo o ŠVICI in podpiramo njihovo ravnanje!! Zastopiš?

Pojdi v Iran pa njim pametuj tako kot nam in uveljavljaj svoja prepričanja, če si tak junak, ki se zavzema za svobodno voljo do vsega.

Anonimno 8992, 11.11.2024 ob 19:51

Nihče ne govori o rutah na glavi, ampak o burkah! Sploh veš, kaj burka je? No, naj ti povem, ni zgolj naglavno pokrivalo, ala kapa/ruta.

Res je, zaenkrat pri nas burke še niso prepovedane, vendar pa se pogovarjamo o ŠVICI in podpiramo njihovo ravnanje!! Zastopiš?

Pojdi v Iran pa njim pametuj tako kot nam in uveljavljaj svoja prepričanja, če si tak junak, ki se zavzema za svobodno voljo do vsega.

P.S.: Še to mi povej. Zakaj sme imeti, po TVOJEM mnenju, npr. Iran pravico do zapovedi oblačenja in obnašanja, dočim ena Slovenija ali Švica pa ne?

Anonimno 7333, 11.11.2024 ob 19:48

V Evropo jih njihovi strategi pošiljajo načrtno. Da jih naivni in preveč dobrohotni Evropejci futramo in jim skozi socialo in otroške doklade omogočimo njihovo množično razmnoževanje. Dobesedno plačujemo za rojevanje novih milijonov jebenih allahovih vojščakov na evropskih tleh.

Bogate države iz Zaliva plačujejo samo za to, da se radikalizirajo. Da gradijo te ušive mošeje kot je ta katarska v Ljubljani.

Se čudim, da ljudje ne spregledajo, ker je to vse bolj očitno. Si kar zatiskajo oči in invazivce celo zagovarjajo.

Anonimno 8992, 11.11.2024 ob 20:00

P.S.: Še to mi povej. Zakaj sme imeti, po TVOJEM mnenju, npr. Iran pravico do zapovedi oblačenja in obnašanja, dočim ena Slovenija ali Švica pa ne?

Po mojem? Po mojem si kje prebralo, da zagovarjam kak Iran?

Moralna policija WTF? Le kako bo državna oblast neka morala, etika če je njena surova osnova zločinska in na tem na čemer bazira? Tako , da ne zagovarjam nobenega Irana pa tudi ne delim enakih misli, ki jih nek bozomon otresa, kot trdi, da je bilo dekle, ki se je uprlo oblastem neuravnovešeno. Še kako pametno je delovala ampak žal pamet ni cenjena ampak zlo podpirate, ko se vtikate tam kjer vam ni vaše mesto.

Dovolj jasno sem povedal čez temo kaj je prav in kaj ni. Brigajtte se za svoje obraze in jih kažite in skrivajte kakor vas je volja, saj vaši so. Če pa boste škodili ljudem pa vas bodo že odkrili in nobena ruta v žepu ali na glavi tega ne bo preprečila. Tako, da ni problem v tem, da se skriva obraz ampak kaj se skriva za njim.

bozomon, 11.11.2024 ob 17:21

Mandarinček, 11.11.2024 ob 17:17

Anonimnycxcyx, 11.11.2024 ob 17:04

Mandarinček, 11.11.2024 ob 16:59

Daj čefurka ena, utihni. Malo se prilagodite in spoštujte države, v katerih se zaredite, pa ne bo nobenih težav. Za nastrpnost poskrbite kar sami. A jaz lahko grrm v afganistanu v kratkih hlačah po ulici? Ne. Torej tudi rjuharica nima kaj hodit cela pokrita po naših ulicah.

Zakaj ne bi smelo dekle zakrita  hoditi po ulici? Ker tebi ne ustreza, da ji ne vidiš obraza? Brigaj se zase, stran glej. Mi že tako stran pogledamo, ko tvojo faco vidimo pa je raje ne bi in bi v tem konkretnem primeru bilo bolje da maš faco zakrito.  Ne verjameš? Pokaži se pa ti povem, da je tako.

Kaj tebe briga kaj drugi nosimo? Si mažeš faco z mejkapom, ki je tudi maska, maskara? Seveda si? KAKO SI DOVOLIŠ fejkati svojo faco? SRAM TE BILO

Če te tako moti moja faca, se poberi domov, od koder si prišla. Bomo vsi veseli.

BErem uceri to za jokiča in doncica…

Prav smesni ste slovencki. Sploh se ne zavedate.

Ja res je. Te ki imamo starse od dole in smo rojeni tu, res nismo slovenci. Etnični ne. Ampak naša domovina je slovenija. Smesni ste s tem “pejte dol”. Nas ki smo rojeni tu, dol nič ne veže. Nimamo pripadnosti. Vsaj jaz. Rad grem dol. Ja. Samo moja domovina je slovenija.

Potem se nauči slovensko. Pa sprejmi slovenske običaje in navade. Pa s slovenko se poroči.

Ampak ne, ti ne boš naredil nič od tega. Še naprej se boš obnašal, kot da si še vedno “dole”. Poznam jih kar nekaj od “dole”, ki so se znali čisto okej prilagoditi običajem Slovenije. Delajo tukaj, nimajo nič proti, če njihovi otroci hodijo s slovenci in se z njimi poročijo, spoštujejo zakone in tako dalje.

Ti pa si sam povedal, da si delal štalo v šoli, da si bil po zaporih, rodil si ste tu, pa še vedno ne znaš slovensko ali pa nalašč nočeš pisat v slovenščini, kar je še slabše. Ves čas mutiš samo o koranu itd. Ne zgleda, da bi bila Slovenija tvoja domovina.

Anonimnycxcyx, 11.11.2024 ob 20:06

Po mojem? Po mojem si kje prebralo, da zagovarjam kak Iran?

Moralna policija WTF? Le kako bo državna oblast neka morala, etika če je njena surova osnova zločinska in na tem na čemer bazira? Tako , da ne zagovarjam nobenega Irana pa tudi ne delim enakih misli, ki jih nek bozomon otresa, kot trdi, da je bilo dekle, ki se je uprlo oblastem neuravnovešeno. Še kako pametno je delovala ampak žal pamet ni cenjena ampak zlo podpirate, ko se vtikate tam kjer vam ni vaše mesto.

Dovolj jasno sem povedal čez temo kaj je prav in kaj ni. Brigajtte se za svoje obraze in jih kažite in skrivajte kakor vas je volja, saj vaši so. Če pa boste škodili ljudem pa vas bodo že odkrili in nobena ruta v žepu ali na glavi tega ne bo preprečila. Tako, da ni problem v tem, da se skriva obraz ampak kaj se skriva za njim.

Ja, po tvojem!!! Sicer res nikjer izrecno ne omenjaš Irana, vendar pa ves čas poudarjaš, da naj oni zakrivajo svoje obraze, če njim tako paše, mi pa svoje imejmo odkrite, če nam tako paše. Imaš dvojna merila? Saj menda veš, a ne, da v mnogih muslimanskih drzavah bi žensko kamenjali do smrti, pred tem pa še posilili, kerne bi spoštovala NJIHOVIH zapovedi oblacenja. Tudi ti, kot moški, imaš pravzaprav zapoved oblačenja v njihovi državi. Še enkrat, zakaj se po tvojem mnenju moramo mi npr. v Iranu prilagajati njihovi kulturi oblačenja, njim se pa pri nas ni potrebno?

all3z, 11.11.2024 ob 11:35

Se vec: Kazen, za nosenje burke ali hijab, bo 1,000 Swiss frankov.
.https://www.reuters.com/world/europe/swiss-burqa-ban-take-effect-2025-2024-11-06/

Kdaj bo to uzakonjeno pri nas?

Bravo..pravilno. Če nisi zadovoljen v svoji državi in migriraš se temu tudi prilagodi.

Anonimnycxcyx, 11.11.2024 ob 15:45

Eliza910, 11.11.2024 ob 15:43

Vsako zakrivanje iz verskih razlogov bi moralo biti prepovedano. Tudi naglavne rute.

koza

Zakaj koza?

Se v svojih državah borijo proti zakrivanju, diskriminacijo proti ženskam,…da se ženski glas na ulicah prepove..avtor s tabo vse v redu?

New Report

Close