Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Švicarski frank

Švicarski frank

Mene zanima, ker nisem vešč glede menjalniških tečajev, ali se splača šparati v švicarskih frankih.

hvala

Odgovor na objavo uporabnika
Frenkyyy, 16.01.2024 ob 11:18

Mene zanima, ker nisem vešč glede menjalniških tečajev, ali se splača šparati v švicarskih frankih.

hvala

Ma ja stari, še bolje pa če kredit uzames v Švicarskih frankih, to je šele terna.

Seveda se splača šparati v frankih. Če slučajno ne boste dovolj zaslužili pa se obrnite na združenje frank.

jaz že celo življenje zbiram Švicarske franke.

Sem šparal v CHF in meni se je super obneslo. Sem  s tem zaslužil nekaj 10.000€.

Kupil sem pri tečaju 1,45 in po nekaj letih prodal pri 0,98. Zaskrbelo me je le, ko sem prišel s šopom tisočakov v moji SKB banki, pa so me zavrnili, da jih oni ne menjajo. Pa so me rešili v eni drugi banki, kjer je šla menjava brez težav.

Delnice KRKE, CHF, parcele, garaže, stanovanja, hiše,… vse to se splača.

Jaz imam že od leta 2018 5000 CHF na svojem osebnem računu. Splača se lih ne. Ohranijo pa vrednost. Kupla sem jih za cca 4500€ sedaj bi pa dobila približno 5100€ če bi jih prodala.

kupla?

Odgovor na objavo uporabnika
nebančnik, 16.01.2024 ob 11:25

Seveda se splača šparati v frankih. Če slučajno ne boste dovolj zaslužili pa se obrnite na združenje frank.

Jaz sem se obrnil, ker sem imel kredit v frankih.

Realno lahko računam od banke (tožba)  na kakih 15.000. frankov, ali evrov…

Bo kar v redu, ker sem skromen upokojenec…

CHF že lep čas nima zlate osnove in je odvisen od celega kupa parametrov (stanje gospodarstva, inflacija…), skratka enako kot EUR.

Če hočeš služiti s tečajnimi razlikami moraš delat z velikim zneski in ot tega plačati dajatve.

Skratka: Kreditov ne jemlješ v valuti, ki ni valuta v kateri služiš denar. Varčevanje v tujih valutah ti vedno prinese manj, kot investicija v gospodarstvo. Varčevanje v zlatu ti ne prinese dobička, le ohranja vrednost…

New Report

Close