Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Svinjina v šoli – muslimani

Svinjina v šoli – muslimani

V živalskem vrtu so živali.

Skrbniki, ki hranijo te živali, ne glede na to, da so vsa tamkajšnja bita živalska vrsta imajo različno prehrano.

Ker živali tam nimajo izbire biti tam ali ne, saj so v ujetništvu, kot je otrok v šoli, ker mu je OBVEZNA je razumno, da se živalim ponuja v prehrano kar je za njih prava hrana, otrokom v šoli pa prav tako.

Če se motim pa se vprašam ali vas vprašam, zakaj potem se sodnikom,policistom, poslancem, vladajoči stranki, predsedniku vlade itd. ne ponuja DREK v menzi, restavraciji kamor se hodijo prehransko krepiti? Mar se jih spoštuje in se jim ponuja kar oni sicer jedo? No, če se jim ponuja kar oni sicer jedo potem naj se ponudi tudi muslimanom to kar oni jedo. Naj dobi vsak, kar njemu ustreza v razumnih merah, če pa tudi drugi lahko to dobijo in je drugim omogočeno, da jedo kar jim ustreza.

Idi v muslimansko državo in zahtevaj od njih da spoštujejo tvoje navade in običaje!

Zakaj bi mi tolerirali ljudi ki nas sorvažijo in nas hočjo poklati?

Darček zresni se in ne tumbaj neumnosti.

Odgovor na objavo uporabnika
Idi Darček tja, 24.09.2024 ob 11:56

Idi v muslimansko državo in zahtevaj od njih da spoštujejo tvoje navade in običaje!

Zakaj bi mi tolerirali ljudi ki nas sorvažijo in nas hočjo poklati?

Darček zresni se in ne tumbaj neumnosti.

Glej pobalin:

Niso me vabili drugam niti se nisem odzval. Zakaj bi oni potem zame nekaj priredili? Ni logike.

RS določa ne jaz komu bo podeljevala državljanjstvo, državljanjstva. Prav tako nisem jaz pisal državne zakone.

Opisujem vam kako je in kaj je spoštljivo, razumno in logično.

Če vam to ni všeč ni v moji moči da spreminjam.

Če ste umsko tako slepi, da mislite, da se bo navzven v praksi , javnosti družba mednarodno spreminjala, jo sestavljala različna narodna porekla JEDILNIK PA BO OSTAJAL IZKLJUČNO STAROSLOVENSKI je  neumo pričakovanje. To pomeni, da več bo spremembe na družbeni ravni v smislu narodne mešanosti več bo sprememb tudi na drugih področjih. Zakaj? Zato, ker je to logično prilčakovano dogajanje, posledica mešanja ras, narodov.

darwindarko, 24.09.2024 ob 11:37

Svinjina v šoli – muslimani

Mushroom

23.09.2024 ob 22:20 zadnji odgovor 24.09.2024 ob 10:32

Zakaj bi se morali prilagajati kateri koli verski skupnosti? V Sloveniji je uživanje svinjine del naše kulinarične tradicije, čeprav ne preveč pogosto. Tisti, ki jih to moti, lahko poiščejo okolje, kjer tega ni.

——————————————————————————————————————————

Šola, indoktrinacijski center NI  restavracija.

V usta so vam položili besede in ste jih ponavljali: ( šoloobvezni otroci).

Če so šoloobvezni in je šola obvezna pomeni, da človeku ni dopuščeno, da se šolanja ne udeleži.

Ker šola ni restavracija, ki ima izbran meni, jedilnik in se tega drži ampak, kot ponavljate je izobraževalna ustanova = USTA—-NOVA, se pričakuje, da ravno tam se nahaja zbrano znanje in vedenje o človeški družbi na vseh področjih, vključno z njegovo prehrano.

Otrok, kateremu ni dovoljeno jesti svinjine in se ga vzgaja v veri, da je ne sme jesti se nad njim ne sme vršiti pritisk, da bi to jedel. Če se nad njim vrši pritisk s strani ustanove, da naj nekaj je s strani staršev pa da naj tega ne je, je to trpinčenje. Trpinčenje otrok.

————————-

USTAVA RS

34. člen

(pravica do osebnega dostojanstva in varnosti)

Vsakdo ima pravico do osebnega dostojanstva in varnosti.

35. člen

(varstvo pravic zasebnosti in osebnostnih pravic)

Zagotovljena je nedotakljivost človekove telesne in duševne celovitosti, njegove zasebnosti ter osebnostnih pravic.

41. člen

(svoboda vesti)

Izpovedovanje vere in drugih opredelitev v zasebnem in javnem življenju je svobodno.

Nihče se ni dolžan opredeliti glede svojega verskega ali drugega prepričanja.

Starši imajo pravico, da v skladu s svojim prepričanjem zagotavljajo svojim otrokom versko in moralno vzgojo. Usmerjanje otrok glede verske in moralne vzgoje mora biti v skladu z otrokovo starostjo in zrelostjo ter z njegovo svobodo vesti, verske in druge opredelitve ali prepričanja.

54. člen

(pravice in dolžnosti staršev)

Starši imajo pravico in dolžnost vzdrževati, izobraževati in vzgajati svoje otroke. Ta pravica in dolžnost se staršem lahko odvzame ali omeji samo iz razlogov, ki jih zaradi varovanja otrokovih koristi določa zakon.

Otroci, rojeni zunaj zakonske zveze, imajo enake pravice kakor otroci, rojeni v njej.

56. člen

(pravice otrok)

Otroci uživajo posebno varstvo in skrb. Človekove pravice in temeljne svoboščine uživajo otroci v skladu s svojo starostjo in zrelostjo.

Otrokom se zagotavlja posebno varstvo pred gospodarskim, socialnim, telesnim, duševnim ali drugim izkoriščanjem in zlorabljanjem. Takšno varstvo ureja zakon.

Otroci in mladoletniki, za katere starši ne skrbijo, ki nimajo staršev ali so brez ustrezne družinske oskrbe, uživajo posebno varstvo države. Njihov položaj ureja zakon.

61. člen

(izražanje narodne pripadnosti)

Vsakdo ima pravico, da svobodno izraža pripadnost k svojemu narodu ali narodni skupnosti, da goji in izraža svojo kulturo in uporablja svoj jezik in pisavo.

63. člen

(prepoved spodbujanja k neenakopravnosti in nestrpnosti ter prepoved spodbujanja k nasilju in vojni)

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

————————————————————————

Dodatek komentarju:

Če ste spoštljivi in ste na druženje povabili človeka, ki ne je mesa, potem mu tega seveda ne boste vsiljevali.

Če ste spoštljivi in ste na druženje povabili človeka, ki ne pije alkohola mu tega seveda ne boste vsiljevali.

Če ste spoštljivi in ste na druženje povabili človeka, ki ne je svinjine, mu te seveda ne boste vsiljevali.

Povedal sem, da muslimani so prav tako ljudje, ki delajo in plačujejo davke tako imenovani slovenski državi.

Ker so sprejeti v slovenski narod, med slovenski narod, kot enakopraven pomeni tudi, da imajo možnost soodločanja na vseh družbenih in državnih ravneh. Prej se boste nekateri tega zavedali bolje bo in manj nestrpnosti. Če vam nekoč gosti, sedaj pa sonarodnjaki s katerimi živite niso všeč pa se morate pogovoriti s tistimi, ki so jih povabili, vabili v deželo in jim ustregli, da tu živijo svoje življenje, kot domačini in ne več, kot tujci. Če ste vi tisti, ki ste tistim, ki so jih vabili, povabili , omogočili enakopravnost in dom na domačih tleh dali oblast pa se pogovorite sami s seboj, kajti, d aje tako, kot je ste vi sami storili in sebi se zahvalite ali pa sebe grajajte.

Če bi bilo to res  muslimani ne bi niti začeli težit s tem. Enostavno ne bi jedli in pika.

Že uredili, 23.09.2024 ob 22:38

Na naši šoli smo se starši že organizirali. Še naprej bo svinjsko meso in ostali proizvodi in svinjine za malico in kosilo. Ne bo se 180 otrok podrejalo 4 ali 5 muslimanom.

Pri nas je muslimanov nekaj več (15-20). Hrana je tako pripravljena, da oni pač ne jedo svinjine. Nobenega problema.

bivsi wd40a, 24.09.2024 ob 12:06

Če bi bilo to res  muslimani ne bi niti začeli težit s tem. Enostavno ne bi jedli in pika.

Pa ti ne jej in pusti njim da jedo kar hočejo. Tudi obratno gre veš.

V biroju imamo tudi pogrejevalnico hrane. Mikrovalovko in kohar za čaj.

Pogrela sem si hrenovko in bila  s strani afgana ozmerjana o smradu svinjine, nagnal me je iz pisarne.

Ne, oni se ne prilagajajo.

Wild West, 24.09.2024 ob 12:16

V biroju imamo tudi pogrejevalnico hrane. Mikrovalovko in kohar za čaj.

Pogrela sem si hrenovko in bila  s strani afgana ozmerjana o smradu svinjine, nagnal me je iz pisarne.

Ne, oni se ne prilagajajo.

Upognil se bo tisti, ki je upogljiv.

Prilagodil se bo tisti, ki je prilagodljiv.

Eno drevo se upogne na vetru, drugo se ne.

Biti jezen na katerokoli drevo zaradi njegove upogljivosti ali neupogljivosti je pa neumnost. Treba je le razumeti kaj sta in zakaj sta taka, kot sta. Ko to veš sprejmeš, kot dejstvo in lahko se temu prilagodiš ali pa ne. V vsakem primeru bo posledičnost prilagoditve ali neprilagoditve.

Nagnal te je?

In ti si šla? Zakaj?

U ja, to sem pa tudi jaz slabe volje, ko voham na hodniku smrad od pogrevanja hrane. Je treba poskrbeti (delodajalec), da ima prostor, kjer se hrana pogreva, okno. In mizico, da se seveda hrana tam poje in ne v pisarni.

daisycutter, 24.09.2024 ob 12:23

Nagnal te je?

In ti si šla? Zakaj?

Za wild west

Islam.

islamic boy

epa01899826   Muslims demonstrate against the visit of Dutch Member of the European Parliament Geert

Seveda se prilagajamo. Sin z družino je bil na dopustu v Antaliji in cel teden je bil “revež” brez svinjine, pa se je tam, kjer je pošteno plačal, pač prilagodil in pojedel tisto kar je bilo, imel pa je možnost it v trgovino in si tam pač kupit kar mu je ustrezalo. Po svetu si otroci nosijo malico in kosilo od doma in naše ponudbe hrane so res raznovrstne. O vrsti prehrane in uživanja živil določajo starši, ki so se sami odločili pač glede na svoj način življenja. Pa dajmo primerjavo s prometom, nimam izpita, ne vozim prevoznih sredstev, ki ga zahtevajo, se pač prilagodim. Grem peš, pokličem taksi, grem na avtobus, vlak. Sama se moram prilagoditi situaciji kateri pač zaradi sebe pripadam- nisem šofer, se prilagajam.

Sicer pa vera, verske zadeve ne spadajo v javne inštitucije  ker so intimna odločitev posameznikov in zadeve prakticirajte v krogu družine.

Kaj si potem naredila, Wild west? Menda nisi ubogala in šla?

Obveščam vas, da raje umrem od lakote, kot pa se pritaknem črvov. Ki so sedaj v EU dovoljeni kot prehrana. Mislim, da je pri muslimanih enako – raje umrejo, kot pa se dotaknejo svinjine.

Če želite tisti, ki vam je tako težko zagovarjati dva, samo dva različna menija, od katerih je eden brezmesni, imeti na vesti smrtne žrtve, pa izvolite! In naj vam pujsi po grobu rijejo!

ne razumem hudobije, 24.09.2024 ob 12:44

Obveščam vas, da raje umrem od lakote, kot pa se pritaknem črvov. Ki so sedaj v EU dovoljeni kot prehrana. Mislim, da je pri muslimanih enako – raje umrejo, kot pa se dotaknejo svinjine.

Če želite tisti, ki vam je tako težko zagovarjati dva, samo dva različna menija, od katerih je eden brezmesni, imeti na vesti smrtne žrtve, pa izvolite! In naj vam pujsi po grobu rijejo!

si polna predsodkov kot kanta za smeti odpadkov. Saj imate muslimani menda ravno toliko možganov kot vsi ostali ljudje. Pri današnjem razvoju znanosti, ko veselo tapkaš po tipkovnici in uporabljaš vse pripomočke, pa po drugi strani slepo verjameš nekim predsodkom izpred 1500 let?

mamka Miška, 24.09.2024 ob 12:35

Seveda se prilagajamo. Sin z družino je bil na dopustu v Antaliji in cel teden je bil “revež” brez svinjine, pa se je tam, kjer je pošteno plačal, pač prilagodil in pojedel tisto kar je bilo, imel pa je možnost it v trgovino in si tam pač kupit kar mu je ustrezalo. Po svetu si otroci nosijo malico in kosilo od doma in naše ponudbe hrane so res raznovrstne. O vrsti prehrane in uživanja živil določajo starši, ki so se sami odločili pač glede na svoj način življenja. Pa dajmo primerjavo s prometom, nimam izpita, ne vozim prevoznih sredstev, ki ga zahtevajo, se pač prilagodim. Grem peš, pokličem taksi, grem na avtobus, vlak. Sama se moram prilagoditi situaciji kateri pač zaradi sebe pripadam- nisem šofer, se prilagajam.

Sicer pa vera, verske zadeve ne spadajo v javne inštitucije  ker so intimna odločitev posameznikov in zadeve prakticirajte v krogu družine.

Nehaj s svojo nestrpnostjo.

Saj ne učijo islama v slovenskih šolah ali da bi poučevali kaj piše v Kuranu.

Nekateri so vegetarijanci , ker se jim to zdi dobro, da so in ne samo, da ne jedo nekega mesa ampak nasploh ne jedo mesa.

Kažete butastost in nestrpnost. Zabita čreda to počne ves čas.

Zabita čreda hodi na volitve , voli neke ljudi, ti ljudje sprejemajo tujce z različno kulturo, izjemno pripadnostjo svojim običajem in potem zabita čreda nerga, jamra, zakaj so ti ljudje tu in zakaj hočejo kar hočejo.

Dobro se ve, da vam “gredo na jetra”. Tudi meni ni fajn, da kamorkoli grem so tujci, ki jih niti razumeš ne pa čeprav naj bi bil v lastni deželi. Vednar se zaveda,da jih nisem jaz vabil ampak ste jih tisti, ki ste svojo oblast oddali drugim, da vladajo nad vami in nami. SEDAJ PA ŽRITE KAR STE SI SKUHAL.

mijav mijav, 24.09.2024 ob 12:49

si polna predsodkov kot kanta za smeti odpadkov. Saj imate muslimani menda ravno toliko možganov kot vsi ostali ljudje. Pri današnjem razvoju znanosti, ko veselo tapkaš po tipkovnici in uporabljaš vse pripomočke, pa po drugi strani slepo verjameš nekim predsodkom izpred 1500 let?

Predsodke imam. Do ljudi, ki za nek nesmiselni princip, ki jim ne koristi in tudi ne škoduje, namenoma delajo škodo drugim ljudem.

Kakšno škodo bi imeli vsejedci, vključno s svinjinojedci (tudi sama spadam mednje), če bi poleg mesnega menija v šolah ponujali še brezmesni meni? Nobene. Samo dojeti bi morali, da sovraštvo in delanje škode drugim ni primerno in ni sprejemljivo.

Evo, nov slogan za slovenske nacionaliste: “Na svinjini stoji ali pade slovenski narod!”

Ne bi smelo biti pretežko, 24.09.2024 ob 08:39

Ne vem, zakaj se ne bi mogla narediti dva menija. Tako, da se morda ena od sestavim pojavi na obeh (krompir, testenine…), druga je pa v dveh izvedbah (ena z mesom in druga brez). Zadovoljni bi bili vsi.

Samo potem bi bilo fer še druge vprašat kaj bi, pa razširit menije, za vegane, vegetarijance, za tiste ki ne marajo brokolija, ljubitelje pic…. Fer bi bilo da se vse želje upoštevajo, ne samo ene skupine.

ne razumem hudobije, 24.09.2024 ob 12:55

Predsodke imam. Do ljudi, ki za nek nesmiselni princip, ki jim ne koristi in tudi ne škoduje, namenoma delajo škodo drugim ljudem.

Kakšno škodo bi imeli vsejedci, vključno s svinjinojedci (tudi sama spadam mednje), če bi poleg mesnega menija v šolah ponujali še brezmesni meni? Nobene. Samo dojeti bi morali, da sovraštvo in delanje škode drugim ni primerno in ni sprejemljivo.

Evo, nov slogan za slovenske nacionaliste: “Na svinjini stoji ali pade slovenski narod!”

Marsikateri otrok bi verjetno bil na škodi. Ne se sprenevedat, veliko se jih ne zna it teh diet, kje je zagotovilo da bo otrok dobil potrebna hranila, kako veste da doma dobi vse kar rabi. Takole vsaj nekaj.

Zabita čreda človeška vedno krivi druge ali napačne nikoli pa sebe.

Zabita čreda daje oblast drugim.

Ti drugi uredijo, da v deželo pridejo in tu prebivajo nekoč tujci.

Zabita čreda se jezi na tujce ne nase, ker je dala oblast nekomu, da tujce, ki ji ne bodo všeč prikliče.

Podobno je z davki. Zabita čreda drugim daje oblast, da pobirajo davke, da jo stiskajo in ima vedno manj potem pa se znaša nad socialno ogroženimi in ne nad seboj ali nad tistimi, ki jim je podelila oblast.

BUDALE

En folk  ste tako debilen tako glup, tako idiotski, da je res težko to prenašati.

prav čudno, da se tukaj noben musliman ne oglasi, ampak sami neki posebneži. več menijev, pomeni samo več dela in stroškov, že tako morajo delati razne zdravstvene diete. Ampak kar se mene tiče je rešitev res preprosta, ponedeljek skodela riža, v torek skodela krompirja, v sredo kuhani makaroni, v četrtek ajdova kaša, v petek pa polenta.

Ja pa kaj še, daj no mir. Moji otroci tudi ne jedo vsega, pa pač tisto pri šolskem kosilu pustijo.

A naslednja zahteva bodo burke?

New Report

Close