Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Svinjina v šoli – muslimani

Svinjina v šoli – muslimani

Odgovor na objavo uporabnika
daisycutter, 24.09.2024 ob 13:26

ne razumem hudobije, 24.09.2024 ob 13:22

ne razumem hudobije, 24.09.2024 ob 13:17

daisycutter, 24.09.2024 ob 13:06

ne razumem hudobije, 24.09.2024 ob 12:55

mijav mijav, 24.09.2024 ob 12:49

ne razumem hudobije, 24.09.2024 ob 12:44

Obveščam vas, da raje umrem od lakote, kot pa se pritaknem črvov. Ki so sedaj v EU dovoljeni kot prehrana. Mislim, da je pri muslimanih enako – raje umrejo, kot pa se dotaknejo svinjine.

Če želite tisti, ki vam je tako težko zagovarjati dva, samo dva različna menija, od katerih je eden brezmesni, imeti na vesti smrtne žrtve, pa izvolite! In naj vam pujsi po grobu rijejo!

si polna predsodkov kot kanta za smeti odpadkov. Saj imate muslimani menda ravno toliko možganov kot vsi ostali ljudje. Pri današnjem razvoju znanosti, ko veselo tapkaš po tipkovnici in uporabljaš vse pripomočke, pa po drugi strani slepo verjameš nekim predsodkom izpred 1500 let?

Predsodke imam. Do ljudi, ki za nek nesmiselni princip, ki jim ne koristi in tudi ne škoduje, namenoma delajo škodo drugim ljudem.

Kakšno škodo bi imeli vsejedci, vključno s svinjinojedci (tudi sama spadam mednje), če bi poleg mesnega menija v šolah ponujali še brezmesni meni? Nobene. Samo dojeti bi morali, da sovraštvo in delanje škode drugim ni primerno in ni sprejemljivo.

Evo, nov slogan za slovenske nacionaliste: “Na svinjini stoji ali pade slovenski narod!”

Princip je enako nesmiseln če nečesa nočeš, kot če nekaj hočeš, to  ti je menda jasno?

Sem napisala, koliko zahtev je že za šolske jedilnike s strani alergikov, laktozno netolerantnih, vegetariancev, veganov itd itd. Vsi ti (kolikor vem) morajo imeti od zdravnika potdilo, da jim določena hrana škoduje.

Če začnemo še z verskimi jedilniki, je ver na svetu okoli 3000, pa če vzamemo samo tiste najbolj prisotne v Sloveniji,  jih je ene 10.

Verski jedilniki spadajo v verke ustanove, v državnih ustanovah se jedilniki delajo glede na kvaliteto, kalorije, vsebovanje vitaminov, dobre za rast, zdravje otrok, kalcij kaj pa jest vem kaj še vse, glede na ZNANSTVENE izsledke kaj je dobro za rast otrok in ne glede na taužent verskih knjig.

Običajno si pametno in razumno dekle. Tukaj pa skupaj s slovenskimi nacionalisti tuliš v isti rog in iščeš vse možne razloge, kako problema ne rešiti. Škoda. Ampak lahko seveda misliš, govoriš in počneš, kar želiš (dokler ne trčiš na svobodo misli, govora in dejanj drugih).

se nanaša na komentar daisycutter

Očitno za mnoge v Sloveniji velja slogan “na svinjini stoji ali pade slovenski narod!” (Pravzaprav je na svinjino bolj mahnjen srbski narod. Slovenci se na svinjino spomnijo samo, ko razmišljajo, kako nagajati tistim, ki je iz različnih razlogov ne jedo).

Vse kar mislim je to, da se šolski jedilniki v DRŽAVNIH ŠOLAH naj ne bi določali glede na verske zahteve.

Jedilnik za odraščajoče otroke je že tako težko sestaviti glede na izbirčnost otrok, cene, zdravje, in taužent izjem.

Vera v šoli nima kaj iskati, pa če sem zaradi tega hudobna, ok. No vidiš, zdaj pa lahko greš nazaj na svoj nick. (oziroma na enega izmed)

Pravzaprav sodi pravica do veroizpovedi med človekove pravice. V šoli naj bi bilo poskrbljeno za človekove pravice. Tukaj ločenost države od religije ne igra vloge.  Me pa zanima, kaj ima izbirčnost otrok opraviti s prilagajanjem jedilnika? Ja, vem, da veliko, če nočeš vse pripravljene hrane zmetati v smeti in imeti lačnih otrok. Ampak točno to se ti bo zgodilo, če boš hotela imeti na jedilniku svinjino brez izbire česa drugega. Del otrok ne bo jedel. Hrana bo šla v smeti, otroci bodo lačni., ša še proteste boš morda imela, kako se ne spoštujejo človekove pravice.  In zakaj? Iz nekega ljudem škodljivega principa. Noro.

ZABITA ČREDA NE RAZUME TEH OSNOV:

Slovenska državna oblast je dopustila, da so se tuji narodi množično doselili, naselili v Slovenijo.

Ker so se množično doselili, naselili to vpliva na narodovo izkazilo na vseh področjih.

Doseljeni, naseljeni, sedaj tudi že tukaj rojeni doseljenih postajajo avtohtoni narod v tej deželi.

Delajo, se šolajo, plačujejo davke, se vklučujejo v vse pore družbe.

Pričakovano je, da bo tudi njim prilagojeno gospodarstvo, šolstvo, politika, jezik, kultura, trgovina, šport, verska elementarnost, družbena pripadnost na vseh ravneh.

Kaj komu ni všeč pri tem nima veze, kajti dejstva so tista, ki bodo določala vsakdanjik.

ne razumem hudobije, 24.09.2024 ob 13:35

Pravzaprav sodi pravica do veroizpovedi med človekove pravice. V šoli naj bi bilo poskrbljeno za človekove pravice. Tukaj ločenost države od religije ne igra vloge.  Me pa zanima, kaj ima izbirčnost otrok opraviti s prilagajanjem jedilnika? Ja, vem, da veliko, če nočeš vse pripravljene hrane zmetati v smeti in imeti lačnih otrok. Ampak točno to se ti bo zgodilo, če boš hotela imeti na jedilniku svinjino brez izbire česa drugega. Del otrok ne bo jedel. Hrana bo šla v smeti, otroci bodo lačni., ša še proteste boš morda imela, kako se ne spoštujejo človekove pravice.  In zakaj? Iz nekega ljudem škodljivega principa. Noro.

Al je šola ločena od vere, al pa ni. Nobena vera ne more imeti nobene besede do tega, kaj se bo ali ne bo v šoli dogajalo. V šoli veljajo zakoni in pravila, pa ne verska.

Človekove pravice niso kršene, svinjine nihče nikogar ne sili jesti, ravno tako se vegetarijancev ne posiljuje z mesom, pa laktozno netolerantnih z mlekom.

Kje vidiš kršitev?

Svinjina če je ali ni mi je vseeno.

Jaz bi, da se uvede mačje meso.

Zartrose, 24.09.2024 ob 13:32

darwindarko, 24.09.2024 ob 13:28

Zartrose, 24.09.2024 ob 13:23

vzamejo naj brezmesni meni, če ga šola ponuja. včasih smo imeli eno malico in eno kosilo. kdor ni jedel mesa, ga je dal sošolcu, stvar rešena, jaz pa sem dobila kak višek solate tistega ki je ni maral 😁

Ne, ker bi to bila neenakost. Tudi v trgovini je tebi in muslimanu enako ponujeno. Na voljo imaš tako ti, kot on zase primerno in hoteno hrano.

Tako mora biti tudi v ustanovah, kjer so ljudje siljeni se nahajat. To niso le šole ampak tudi zapori.

Davke, da se prehrana lahko ponuja plačujejo tako muslimani, kot nemuslimani.

Če si v bajto si poklical, da v njej stanujejo ljudje različnih kultur potem pričakuj, da se bo to v bajti tudi poznalo.

tudi takrat smo bili mešano v razredu, pa takrat ni bilo tega z različnimi meniji.. sedaj je bolj problem v politiki, vsiljevanju svojega, v hotenju prevzeti tuje itd.. sicer pa, tudi muslimani še kako jedo svinjino in pijejo alkohol, četudi kao naj ne bi smeli, videla na lastne oči.. jaz svinjine ne jem ,ker mi smrdi med obdelavo (jed ko se pripravlja mora dišat ne smrdt!) pa  sploh nisem muslimanka. no v nobeno vero ne pašem 🤷‍♀️

Množičnost ima VPLIV.

Če je eden pripadnik zelo drugačnega porekla in običajev se verjetno večina ne bo prilagajala njemu. Ko pa je pripadnikov drugačnosti več pa je nelogično pričakovati, da ne bo prišlo do sprememb.

Če bo v šoli naprimer samo še pet slovencev, ki naprimer jedo svinjino, ostalih 500 pa bo muslimanov, mar je pričakovati, da bo 500 muslimanov na krožnik dobivalo svinjino zaradi petih slovencev?

NE

darwindarko, 24.09.2024 ob 13:43

Množičnost ima VPLIV.

Če je eden pripadnik zelo drugačnega porekla in običajev se verjetno večina ne bo prilagajala njemu. Ko pa je pripadnikov drugačnosti več pa je nelogično pričakovati, da ne bo prišlo do sprememb.

Če bo v šoli naprimer samo še pet slovencev, ki naprimer jedo svinjino, ostalih 500 pa bo muslimanov, mar je pričakovati, da bo 500 muslimanov na krožnik dobivalo svinjino zaradi petih slovencev?

NE

res je, da ima množičnost vpliv.. in to se pri nas že krepko pozna.. na hodnikih slovenskih šol prevladuje južni jezik, namesto slovenski, taisti ne znajo slovenšine, njihovi starši še manj-zakaj njim ni vredno se jezika naučit? Jaz ga znam u nulo, pa sem polovico južna, rojena pa na hrvaškem, a šolala sem se tu, živim tu večino lajfa, delala tu vsa ta leta-govorim slovensko ne hrvaško 🤷‍♀️

Velja za vse verske skupnosti, sicer pa mladi normalno jejo svinjino. Razumem v arabskem svetu kjer je vroče in se meso hitro pokvari in še ne paše mastno. Pa v Mohamedovem času ni bilo hladilnikov. Seje treba prilagoditi okolju.

Lahko gremo še dlje naprej po pričakovanjih in predvidimo situacijo po trnutnih trendih, če se bodo ti nadaljevali in sicer:

Slovenci, kot potomci slovencev imajo malo prirastka , kar se tiče potomcev v primerjavi s tistimi, ki se omenjajo, kot muslimani. Če se trend nadaljuje je le vprašanje časa, kdaj bi se lahko zgodilo, da tako omenjeni slovenec ne bo imel v šoli več na voljo na meniju svinjine.  Kar pomeni, da, če se slovenci sedaj buntajo zakaj muslimanom ne dati svinjine se lahko čez čas zgodi, da se bodo v šoli sprševali zakaj slovencu ponuditi svinjino.

daisycutter, 24.09.2024 ob 13:40

Al je šola ločena od vere, al pa ni. Nobena vera ne more imeti nobene besede do tega, kaj se bo ali ne bo v šoli dogajalo. V šoli veljajo zakoni in pravila, pa ne verska.

Človekove pravice niso kršene, svinjine nihče nikogar ne sili jesti, ravno tako se vegetarijancev ne posiljuje z mesom, pa laktozno netolerantnih z mlekom.

Kje vidiš kršitev?

Kršitev vidim v tem, da se vztraja na problemu (otroci ne bodo jedli, ker ne smejo), ko obstaja enostavna rešitev, ki je dva menija.

Zartrose, 24.09.2024 ob 13:53

res je, da ima množičnost vpliv.. in to se pri nas že krepko pozna.. na hodnikih slovenskih šol prevladuje južni jezik, namesto slovenski, taisti ne znajo slovenšine, njihovi starši še manj-zakaj njim ni vredno se jezika naučit? Jaz ga znam u nulo, pa sem polovico južna, rojena pa na hrvaškem, a šolala sem se tu, živim tu večino lajfa, delala tu vsa ta leta-govorim slovensko ne hrvaško 🤷‍♀️

Seveda se pozna. In še bolj se bo. Politika že ve zakaj je to narihtala, da je temu tako.

“razdeli in vladaj”

ne razumem hudobije, 24.09.2024 ob 13:58

Kršitev vidim v tem, da se vztraja na problemu (otroci ne bodo jedli, ker ne smejo), ko obstaja enostavna rešitev, ki je dva menija.

Zakaj pa samo dva? Aktivnih ver v Sloveniji je ene 10, če se gremo verske jedilnike.

Že zdaj ima večina šol brezmesne jedi poleg mesnih, ampak to menda ni dovolj al kako? Kaj točno konkretno bi pa bilo dovolj?

darwindarko, 24.09.2024 ob 14:00

Seveda se pozna. In še bolj se bo. Politika že ve zakaj je to narihtala, da je temu tako.

“razdeli in vladaj”

seveda se bo. kaj pa politika hoče doseči s tem pa v bistvu nič dobrega, ker ne združuje ampak razdružuje, ko dela za tuje in ne svoje. pa jaz sedaj govorim o migrantih in tujcihi, ki ne delajo ampak so prišli sem v meko, kjer se tujcem da vse zastonj, tistemu, ki pa plačuje davke vsa ta leta, ki pošteno živi, se pa odvzema, da te druge vzdržuje. tako je slovenija koncept kjer so tuji več vredni od domačih, kjer je sosedova trava vedno bolj zelena kot domača, ker je rit prodana tujim. in to se seveda odraža vsepovsod.

Pakistan

8879076'64576

quran

muslimans

Zartrose, 24.09.2024 ob 14:04

seveda se bo. kaj pa politika hoče doseči s tem pa v bistvu nič dobrega, ker ne združuje ampak razdružuje, ko dela za tuje in ne svoje. pa jaz sedaj govorim o migrantih in tujcihi, ki ne delajo ampak so prišli sem v meko, kjer se tujcem da vse zastonj, tistemu, ki pa plačuje davke vsa ta leta, ki pošteno živi, se pa odvzema, da te druge vzdržuje. tako je slovenija koncept kjer so tuji več vredni od domačih, kjer je sosedova trava vedno bolj zelena kot domača, ker je rit prodana tujim. in to se seveda odraža vsepovsod.

Tema je o svinjini v šoli na jedilniku in muslimanih v zvezi s tem.

Niso vsi muslimani zaposleni pa tudi vsi slovenci ne. Vse je povsod. Mešano je. Izkoriščevalce imaš povsod.

Ja, politika ima dva obraza. Na enem združuje, kar pomeni meša narode v isti deželi , na drugi strani pa s tem razdružuje, deli narod saj vanj vnaša različnost in s tem nasprotja. Na ta način veča množico naroda in nad njim vrši in drži oblast in kontrolo. Ker nesložen narod je mala malica vojaško politični oblasti.

darwindarko, 24.09.2024 ob 14:10

Tema je o svinjini v šoli na jedilniku in muslimanih v zvezi s tem.

Niso vsi muslimani zaposleni pa tudi vsi slovenci ne. Vse je povsod. Mešano je. Izkoriščevalce imaš povsod.

Ja, politika ima dva obraza. Na enem združuje, kar pomeni meša narode v isti deželi , na drugi strani pa s tem razdružuje, deli narod saj vanj vnaša različnost in s tem nasprotja. Na ta način veča množico naroda in nad njim vrši in drži oblast in kontrolo. Ker nesložen narod je mala malica vojaško politični oblasti.

res je.

daisycutter, 24.09.2024 ob 14:02

Zakaj pa samo dva? Aktivnih ver v Sloveniji je ene 10, če se gremo verske jedilnike.

Že zdaj ima večina šol brezmesne jedi poleg mesnih, ampak to menda ni dovolj al kako? Kaj točno konkretno bi pa bilo dovolj?

Če imajo v šolah bresmesne jedi poleg mesnih, je to super. V čem je torej problem?

O verskih jedilnikih pa ne govorim jaz, ampak ti. Rešitev problema, da pač nekateri ne jedo svinjine, drugi ne mačk, tretji ne črvov in tako dalje, je pač v tem, da poiščeš najmanjši skupni imenovalec in ponudiš rešitev – dva menija, eden z mesom, eden brez. Vsak dan.

V bistvu kar težko vprašanje. Torej, če svinjine ne damo muslimanom, potem je treba upoštevati tudi razne predispozicije ostalih ver – se tiste tudi upoštevajo, če že govorimo o enakopravnosti?

Druga stvar: lahko enačimo, da muslimani ne jedo svinjine s tem, da nekateri otroci ne jedo solate, nekateri otroci odraščajo v družinah vegetarijancev ali veganov, torej bodo ti tudi uživali prilagojeno hrano? Ker to posledično pomeni, da iz NEzdravstvenih razlogov vsaka šola nudi dnevno vsaj 4 menije? Slovenija je ena izmed redkih, kjer imajo otroci možnost DVEH obrokov v šolah, niso pa obvezni. Dejmo to cenit, da otrokom naše šolstvo nudi zajtrk in toplo kosilo, če to želijo.

Anonimno 1130, 24.09.2024 ob 14:15

V bistvu kar težko vprašanje. Torej, če svinjine ne damo muslimanom, potem je treba upoštevati tudi razne predispozicije ostalih ver – se tiste tudi upoštevajo, če že govorimo o enakopravnosti?

Druga stvar: lahko enačimo, da muslimani ne jedo svinjine s tem, da nekateri otroci ne jedo solate, nekateri otroci odraščajo v družinah vegetarijancev ali veganov, torej bodo ti tudi uživali prilagojeno hrano? Ker to posledično pomeni, da iz NEzdravstvenih razlogov vsaka šola nudi dnevno vsaj 4 menije? Slovenija je ena izmed redkih, kjer imajo otroci možnost DVEH obrokov v šolah, niso pa obvezni. Dejmo to cenit, da otrokom naše šolstvo nudi zajtrk in toplo kosilo, če to želijo.

Otroci prihahajo iz različnih skupnosti.

VSE TE SKUPNOSTI hodijo v trgovino in si tam izbirajo kaj bodo doma imeli za prehrano. TO JE KLJUČNO znanje in vedenje ter v upoštevanje inštitucijam, ki dnevno jemljejo otroke iz teh skupnosti.

Šole naj bi bile indoktrinacijska ustanova. Z drugimi besedami osredotočajo se predvsem na človekovo umskost in ne na prehrambenost. Niso tam, da naučijo človeka jesti in kaj jesti ampak, da ga poučijo o pojmih, stvareh, naravi itd.

Zato je pričakovati in logično bi bilo, da prehrana pri tem ne sme biti problem. Tako, kot trgovine ponudijo različno prehrano bi morale tudi šole ponuditi različno prehrano pri kateri vsak še tako minimalen odstotek tistih, ki bi jedel nekaj drugače lahko to tudi dobi, če pa mu je to omogočeno tudi izven šole.

Če tega šola ne more zagotoviti pa ni moj problem saj se ne grem jaz na njen način indoktrinacije in prisiljenega šolanja itd.

To ni čisto tako, da imamo v ustanovah vsi hoteno hrano ponujeno.

Jaz bi samo bio hrano, popolnoma naravno, nešpricano….A misliš, da mi bodo zato v službi ponudili takšno hrano ?

Zakaj ne ?

Sem jaz vreden manj od Muslimanov, ki imajo meni brez svinjine ?

Zakaj se menze prilagajajo Muslimanom, nam ljubiteljem ekološke hrane pa ne ?

Zato se po mojem mnenju sploh ne gre za hrano, ampak za princip in politično, oziroma ideološko izsiljevanje in s tem prevlado nam nami in našo kulturo.

Tako počasi se kuha ta ničvredna čreda.

robi9, 24.09.2024 ob 14:28

To ni čisto tako, da imamo v ustanovah vsi hoteno hrano ponujeno.

Jaz bi samo bio hrano, popolnoma naravno, nešpricano….A misliš, da mi bodo zato v službi ponudili takšno hrano ?

Zakaj ne ?

Sem jaz vreden manj od Muslimanov, ki imajo meni brez svinjine ?

Zakaj se menze prilagajajo Muslimanom, nam ljubiteljem ekološke hrane pa ne ?

Zato se po mojem mnenju sploh ne gre za hrano, ampak za princip in politično, oziroma ideološko izsiljevanje in s tem prevlado nam nami in našo kulturo.

Tako počasi se kuha ta ničvredna čreda.

Seveda nimaš.

Kot prvo je služba tvoja izbira. Šola je obvezna. Služba ni obvezna.

Restavracija ni obvezna. Imaš na voljo več restavracij z različno prehrano. Lahko izbiraš.

Šole, kamor prihajajo šoloobvezni otroci pa morajo biti drugačne. Morajo imeti izbiro.

Če je nimajo so ponovno proti človeku, kot že v drugih tematikah.

Kaj se dogaja v smislu politike in družbe je nekaterim seveda jasno, drugim ni.

Da skrajšam. Šole bi morale futrat s tistim s čimer se udeleženi prehranjuje.

Če nekdo uživa črvičke in jih doma redno je, ker jih lahko kupi v trgovini, kot prehrano potem naj se mu ponudi črvičke.

Če nekdo uživa svinjino, drug pa ne, naj se jima ponudi kar imata lahko tudi doma.

Ponavljam ni moj problem, če šola tega ne zmore zagotoviti.

darwindarko, 24.09.2024 ob 13:37

ZABITA ČREDA NE RAZUME TEH OSNOV:

Slovenska državna oblast je dopustila, da so se tuji narodi množično doselili, naselili v Slovenijo.

Ker so se množično doselili, naselili to vpliva na narodovo izkazilo na vseh področjih.

Doseljeni, naseljeni, sedaj tudi že tukaj rojeni doseljenih postajajo avtohtoni narod v tej deželi.

Delajo, se šolajo, plačujejo davke, se vklučujejo v vse pore družbe.

Pričakovano je, da bo tudi njim prilagojeno gospodarstvo, šolstvo, politika, jezik, kultura, trgovina, šport, verska elementarnost, družbena pripadnost na vseh ravneh.

Kaj komu ni všeč pri tem nima veze, kajti dejstva so tista, ki bodo določala vsakdanjik.

Darmun piše da muslimani, delajo, plačujejo davke itd.

Vse kar on sam ne. Lenuh!

Ampak smo zašli daleč od vzroka za to razpravo, ki je analiza Islamske skupnosti v Sloveniji, ki je ugotovila, da imajo otroci ponekod samo svinjino na izbiro (na kratko povzeto, če se sploh prav spomnim).

Torej, šole preprosto brez velikega pompa, brez kakšnega zapisa v zakone in ustavo, da v šolah ne sme biti svinjine, prilagodijo menije tako, da bo tudi tisti, ki je musliman, vegetarijanec, bolnik s celiakijo, z diabetesom… imel nekaj za izbiro. IZBIRO!

Mi pa tukaj v razpravi narode in verstva pogubljamo. Brez zveze. Zakaj tak pomp zaradi ene take tako enostavno rešljive zadeve. Pa sploh, kot pravite, večina šol že brezmesne obroke ponuja.

darwindarko, 24.09.2024 ob 14:34

Seveda nimaš.

Kot prvo je služba tvoja izbira. Šola je obvezna. Služba ni obvezna.

Restavracija ni obvezna. Imaš na voljo več restavracij z različno prehrano. Lahko izbiraš.

Šole, kamor prihajajo šoloobvezni otroci pa morajo biti drugačne. Morajo imeti izbiro.

Če je nimajo so ponovno proti človeku, kot že v drugih tematikah.

Kaj se dogaja v smislu politike in družbe je nekaterim seveda jasno, drugim ni.

Da skrajšam. Šole bi morale futrat s tistim s čimer se udeleženi prehranjuje.

Če nekdo uživa črvičke in jih doma redno je, ker jih lahko kupi v trgovini, kot prehrano potem naj se mu ponudi črvičke.

Če nekdo uživa svinjino, drug pa ne, naj se jima ponudi kar imata lahko tudi doma.

Ponavljam ni moj problem, če šola tega ne zmore zagotoviti.

Dobro, no, služba res ni obvezna.

Pa to nima veze, zato je ta tvoj komentar brez smisla.

Potem pa rečem tako, da hočem za svojega otroka, ki hodi v obvezno OŠ, samo ekološko hrano.

In zakaj tega šola ne bo upoštevala, upošteva pa bo muslimanske želje po menijih brez svinjine ?

To pomeni samo to, da smo že zdaj Slovenci manjvredni od Muslimanov.

To pa zato, ker smo si sami krivi, ker ne cenimo ne sebe, ne svoje kulture, ne lastnega jezika, ne lastnega gospodarstva. Ta narod ima hud kompleks manjvrednosti, zato živi v prepričanju, da je sosedova trava bolj zelena. Zato smo prodali sebe, prodali svojo zemljo, prodali in uničili lastno gospodarstvo in kmalu bomo še uničili sebe, kot narod.

New Report

Close