Svinjina v šoli – muslimani
daisycutter, 24.09.2024 ob 16:06
ne razumem hudobije, 24.09.2024 ob 14:11
daisycutter, 24.09.2024 ob 14:02
ne razumem hudobije, 24.09.2024 ob 13:58
daisycutter, 24.09.2024 ob 13:40
ne razumem hudobije, 24.09.2024 ob 13:35
daisycutter, 24.09.2024 ob 13:26
ne razumem hudobije, 24.09.2024 ob 13:22
ne razumem hudobije, 24.09.2024 ob 13:17
daisycutter, 24.09.2024 ob 13:06
ne razumem hudobije, 24.09.2024 ob 12:55
mijav mijav, 24.09.2024 ob 12:49
ne razumem hudobije, 24.09.2024 ob 12:44
Obveščam vas, da raje umrem od lakote, kot pa se pritaknem črvov. Ki so sedaj v EU dovoljeni kot prehrana. Mislim, da je pri muslimanih enako – raje umrejo, kot pa se dotaknejo svinjine.
Če želite tisti, ki vam je tako težko zagovarjati dva, samo dva različna menija, od katerih je eden brezmesni, imeti na vesti smrtne žrtve, pa izvolite! In naj vam pujsi po grobu rijejo!
si polna predsodkov kot kanta za smeti odpadkov. Saj imate muslimani menda ravno toliko možganov kot vsi ostali ljudje. Pri današnjem razvoju znanosti, ko veselo tapkaš po tipkovnici in uporabljaš vse pripomočke, pa po drugi strani slepo verjameš nekim predsodkom izpred 1500 let?
Predsodke imam. Do ljudi, ki za nek nesmiselni princip, ki jim ne koristi in tudi ne škoduje, namenoma delajo škodo drugim ljudem.
Kakšno škodo bi imeli vsejedci, vključno s svinjinojedci (tudi sama spadam mednje), če bi poleg mesnega menija v šolah ponujali še brezmesni meni? Nobene. Samo dojeti bi morali, da sovraštvo in delanje škode drugim ni primerno in ni sprejemljivo.
Evo, nov slogan za slovenske nacionaliste: “Na svinjini stoji ali pade slovenski narod!”
Princip je enako nesmiseln če nečesa nočeš, kot če nekaj hočeš, to ti je menda jasno?
Sem napisala, koliko zahtev je že za šolske jedilnike s strani alergikov, laktozno netolerantnih, vegetariancev, veganov itd itd. Vsi ti (kolikor vem) morajo imeti od zdravnika potdilo, da jim določena hrana škoduje.
Če začnemo še z verskimi jedilniki, je ver na svetu okoli 3000, pa če vzamemo samo tiste najbolj prisotne v Sloveniji, jih je ene 10.
Verski jedilniki spadajo v verke ustanove, v državnih ustanovah se jedilniki delajo glede na kvaliteto, kalorije, vsebovanje vitaminov, dobre za rast, zdravje otrok, kalcij kaj pa jest vem kaj še vse, glede na ZNANSTVENE izsledke kaj je dobro za rast otrok in ne glede na taužent verskih knjig.
Običajno si pametno in razumno dekle. Tukaj pa skupaj s slovenskimi nacionalisti tuliš v isti rog in iščeš vse možne razloge, kako problema ne rešiti. Škoda. Ampak lahko seveda misliš, govoriš in počneš, kar želiš (dokler ne trčiš na svobodo misli, govora in dejanj drugih).
se nanaša na komentar daisycutter
Očitno za mnoge v Sloveniji velja slogan “na svinjini stoji ali pade slovenski narod!” (Pravzaprav je na svinjino bolj mahnjen srbski narod. Slovenci se na svinjino spomnijo samo, ko razmišljajo, kako nagajati tistim, ki je iz različnih razlogov ne jedo).
Vse kar mislim je to, da se šolski jedilniki v DRŽAVNIH ŠOLAH naj ne bi določali glede na verske zahteve.
Jedilnik za odraščajoče otroke je že tako težko sestaviti glede na izbirčnost otrok, cene, zdravje, in taužent izjem.
Vera v šoli nima kaj iskati, pa če sem zaradi tega hudobna, ok. No vidiš, zdaj pa lahko greš nazaj na svoj nick. (oziroma na enega izmed)
Pravzaprav sodi pravica do veroizpovedi med človekove pravice. V šoli naj bi bilo poskrbljeno za človekove pravice. Tukaj ločenost države od religije ne igra vloge. Me pa zanima, kaj ima izbirčnost otrok opraviti s prilagajanjem jedilnika? Ja, vem, da veliko, če nočeš vse pripravljene hrane zmetati v smeti in imeti lačnih otrok. Ampak točno to se ti bo zgodilo, če boš hotela imeti na jedilniku svinjino brez izbire česa drugega. Del otrok ne bo jedel. Hrana bo šla v smeti, otroci bodo lačni., ša še proteste boš morda imela, kako se ne spoštujejo človekove pravice. In zakaj? Iz nekega ljudem škodljivega principa. Noro.
Al je šola ločena od vere, al pa ni. Nobena vera ne more imeti nobene besede do tega, kaj se bo ali ne bo v šoli dogajalo. V šoli veljajo zakoni in pravila, pa ne verska.
Človekove pravice niso kršene, svinjine nihče nikogar ne sili jesti, ravno tako se vegetarijancev ne posiljuje z mesom, pa laktozno netolerantnih z mlekom.
Kje vidiš kršitev?
Kršitev vidim v tem, da se vztraja na problemu (otroci ne bodo jedli, ker ne smejo), ko obstaja enostavna rešitev, ki je dva menija.
Zakaj pa samo dva? Aktivnih ver v Sloveniji je ene 10, če se gremo verske jedilnike.
Že zdaj ima večina šol brezmesne jedi poleg mesnih, ampak to menda ni dovolj al kako? Kaj točno konkretno bi pa bilo dovolj?
Če imajo v šolah bresmesne jedi poleg mesnih, je to super. V čem je torej problem?
O verskih jedilnikih pa ne govorim jaz, ampak ti. Rešitev problema, da pač nekateri ne jedo svinjine, drugi ne mačk, tretji ne črvov in tako dalje, je pač v tem, da poiščeš najmanjši skupni imenovalec in ponudiš rešitev – dva menija, eden z mesom, eden brez. Vsak dan.
Seveda gre za verske jedilnike, kaj pa?
Če nečesa ne ješ iz verskih razlogov in zahtevaš prilagoditev jedilnika svoji veri, potem je to verski jedilnik. Kaj pa če bi se priselili (ali razmnožili) židje, ki ne jedo hrane, ki ni košer? A to tudi ni verski jedilnik?
Hrano lahko zavračaš iz kaprice, zdravstvenih razlogov, izbirčnosti, kulturnih razlik ali vere. Od vsega tega je v šoli lahko razlog za prilagoditev SAMO ZDRAVSTVENI, vsi ostali so dobra volja in možnosti.
Jedilnik v šolah se lahko izbira iz veliko razlogov, jaz pa še vedno trdim, da verski ne smejo biti med njimi. Ne katoliški, ne pravoslavni, ne protestantski, ne muslimanski – če vzamemo samo glavne.
Koliko šol na veliki petek otrokom postreže meso? Ko boš to ugotovila, ti bo jasno, zakaj tako trdim, da je treba poiskati najmanjši skupni imenovalec za RAZLIČNA možna nejedenja (ne vem, zakaj vidiš le versko konotacijo – ki se v jedilnikih šol že ves čas izvaja) in na osnovi tega ponuditi dva menija.
robi9, 24.09.2024 ob 16:15
darwindarko, 24.09.2024 ob 16:09
robi9, 24.09.2024 ob 16:02
darwindarko, 24.09.2024 ob 15:53
robi9, 24.09.2024 ob 15:44
darwindarko, 24.09.2024 ob 11:47
daisycutter, 24.09.2024 ob 11:43
darwindarko, 24.09.2024 ob 11:37
Svinjina v šoli – muslimani
Mushroom
23.09.2024 ob 22:20 zadnji odgovor 24.09.2024 ob 10:32
Zakaj bi se morali prilagajati kateri koli verski skupnosti? V Sloveniji je uživanje svinjine del naše kulinarične tradicije, čeprav ne preveč pogosto. Tisti, ki jih to moti, lahko poiščejo okolje, kjer tega ni.
——————————————————————————————————————————
Šola, indoktrinacijski center NI restavracija.
V usta so vam položili besede in ste jih ponavljali: ( šoloobvezni otroci).
Če so šoloobvezni in je šola obvezna pomeni, da človeku ni dopuščeno, da se šolanja ne udeleži.
Ker šola ni restavracija, ki ima izbran meni, jedilnik in se tega drži ampak, kot ponavljate je izobraževalna ustanova = USTA—-NOVA, se pričakuje, da ravno tam se nahaja zbrano znanje in vedenje o človeški družbi na vseh področjih, vključno z njegovo prehrano.
Otrok, kateremu ni dovoljeno jesti svinjine in se ga vzgaja v veri, da je ne sme jesti se nad njim ne sme vršiti pritisk, da bi to jedel. Če se nad njim vrši pritisk s strani ustanove, da naj nekaj je s strani staršev pa da naj tega ne je, je to trpinčenje. Trpinčenje otrok.
————————-
USTAVA RS
34. člen
(pravica do osebnega dostojanstva in varnosti)
Vsakdo ima pravico do osebnega dostojanstva in varnosti.
35. člen
(varstvo pravic zasebnosti in osebnostnih pravic)
Zagotovljena je nedotakljivost človekove telesne in duševne celovitosti, njegove zasebnosti ter osebnostnih pravic.
41. člen
(svoboda vesti)
Izpovedovanje vere in drugih opredelitev v zasebnem in javnem življenju je svobodno.
Nihče se ni dolžan opredeliti glede svojega verskega ali drugega prepričanja.
Starši imajo pravico, da v skladu s svojim prepričanjem zagotavljajo svojim otrokom versko in moralno vzgojo. Usmerjanje otrok glede verske in moralne vzgoje mora biti v skladu z otrokovo starostjo in zrelostjo ter z njegovo svobodo vesti, verske in druge opredelitve ali prepričanja.
54. člen
(pravice in dolžnosti staršev)
Starši imajo pravico in dolžnost vzdrževati, izobraževati in vzgajati svoje otroke. Ta pravica in dolžnost se staršem lahko odvzame ali omeji samo iz razlogov, ki jih zaradi varovanja otrokovih koristi določa zakon.
Otroci, rojeni zunaj zakonske zveze, imajo enake pravice kakor otroci, rojeni v njej.
56. člen
(pravice otrok)
Otroci uživajo posebno varstvo in skrb. Človekove pravice in temeljne svoboščine uživajo otroci v skladu s svojo starostjo in zrelostjo.
Otrokom se zagotavlja posebno varstvo pred gospodarskim, socialnim, telesnim, duševnim ali drugim izkoriščanjem in zlorabljanjem. Takšno varstvo ureja zakon.
Otroci in mladoletniki, za katere starši ne skrbijo, ki nimajo staršev ali so brez ustrezne družinske oskrbe, uživajo posebno varstvo države. Njihov položaj ureja zakon.
61. člen
(izražanje narodne pripadnosti)
Vsakdo ima pravico, da svobodno izraža pripadnost k svojemu narodu ali narodni skupnosti, da goji in izraža svojo kulturo in uporablja svoj jezik in pisavo.
63. člen
(prepoved spodbujanja k neenakopravnosti in nestrpnosti ter prepoved spodbujanja k nasilju in vojni)
Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti.
Protiustavno je vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.
————————————————————————
Dodatek komentarju:
Če ste spoštljivi in ste na druženje povabili človeka, ki ne je mesa, potem mu tega seveda ne boste vsiljevali.
Če ste spoštljivi in ste na druženje povabili človeka, ki ne pije alkohola mu tega seveda ne boste vsiljevali.
Če ste spoštljivi in ste na druženje povabili človeka, ki ne je svinjine, mu te seveda ne boste vsiljevali.
Povedal sem, da muslimani so prav tako ljudje, ki delajo in plačujejo davke tako imenovani slovenski državi.
Ker so sprejeti v slovenski narod, med slovenski narod, kot enakopraven pomeni tudi, da imajo možnost soodločanja na vseh družbenih in državnih ravneh. Prej se boste nekateri tega zavedali bolje bo in manj nestrpnosti. Če vam nekoč gosti, sedaj pa sonarodnjaki s katerimi živite niso všeč pa se morate pogovoriti s tistimi, ki so jih povabili, vabili v deželo in jim ustregli, da tu živijo svoje življenje, kot domačini in ne več, kot tujci. Če ste vi tisti, ki ste tistim, ki so jih vabili, povabili , omogočili enakopravnost in dom na domačih tleh dali oblast pa se pogovorite sami s seboj, kajti, d aje tako, kot je ste vi sami storili in sebi se zahvalite ali pa sebe grajajte.
Dej ne provocirej u tri krasne, kdo pa sili koga kaj jest?
Za nobeno provociranje ali provokacijo se ne gre. Gre se za spoštovanje ljudi.
Ne boš ponujal vsakodnevno človeku v jed nekaj kar ne je, kar ne uživa in ni del njegove prehrane.
Če nimaš osnovnega znanja, razumevanja in spoštovanja se sploh nimava kaj pogovarjat.
Šola ni verska ustanova, zato se pri ponujanju hrane absolutno ne sme prilagajati verskim ideologijam.
Ker smo sekularna država, v javnih šolah nimajo kaj početi izsiljevanja ali želje zaradi verskih ideologij.
Zato, Darko, tvoja trditev, da je šola dolžna dati vsakemu, kar si zaželi, popolnoma neustrezna.
V socializmu smo imeli en meni. Pa se ne spomnim, da bi se kdo kaj preseraval. Kdor pa se je, pa je takoj bil na zagovoru pri razredniku. Takrat smo hrano spoštovali, dandanes pa razvajena mladina s polno ritjo ničesar ne ceni več, niti ne ve, kaj sploh hoče.
Spet pozabljaš s kom govoriš.
Šola je še kako verska ustanova, saj se gre za indoktrinacijo in vnašanje verovanj tako v državno oblast, kot druge oblasti, politične siteme itd.
Nobena država nismo. Zapiši si že enkrat za uho. Ti nisi država, jst tudi ne.
Da. Šola je dolžna dat za žret vsakemu tisto, kar žre. To da je dolžna je moje stališče. Kaj je po državnih zakonih dolžna pa ni moje maslo.
Kaj je bilo v socializmu in sedaj ni, tudi ni moje maslo.
Buntanje, da v muslimanskih deželah ne bi ustregli otrokom, da jedo svinjino tudi ni moje maslo.
Muslimanske dežele so kot kaže drugačne od Slovenije. Torej slovenija se baha da je vsem ustrežljiva torej naj jim USTREŽE.
Šola ni verska ustanova, čeprav uči o verovanjih.
Zato šola ne sme razlikovati otrok na podlagi vere ali jim dajati neke hrane na podlagi njihove vere.
Zato pa ti pravim, da si diskriminatoren, ker hočeš, da šole so diskriminatorne in da upoštevajo verska preseravanja.
Šola je verska ustanova. Šola uči, da je svet nastal z velikim pokom. Iz kaosa je nastal red. Dokazov ni, gre se za verovanje. V šolah ti bodo povedali, da ima oblast država.
V Islamskih verskih ustanovah ti bodo povedali, da ima oblast Allah, Bog in je ustvaril svet.
Pri kristjanih, verskih ustanovah ti bodo povedali, da ima oblast Jezus Kristus sin božji, Bog je ustvaril svet.
Ostalo pa brez veze, da sploh komentiram, sem se že dotaknil omenjenega iz razložil.
Daj ne serji, ker tvoje bluzenje nima več nobenega smisla z dejanskim stanjem in samo temo.
Tvoje nima, ker si v eni temi v napadu na zabito čredo v drugi pa se ti intelekt s to isto zabito čredo poistoveti. Ti nisi buden. Hočeš biti buden. Je razlika.
Si del zabite črede, kot si se ravnokar pokazal. Namesto modrosti imaš sovraštvo in nerazumevanje.
Nestrpnost buhti iz tebe ven. Ne maraš muslimanov in bi zato dejstva spreminjal. Ne boš resnice spremenil.
Resnica, dejstva ostajajo takšna, kot so. Muslimani so v deželi in osvesti to in ne da se buntaš, kot, da jih ni.
Motijo te, da oni bi nekaj dosegali ti pa ne moreš. Njim bi dali spremembo jedilnika tebi ne. Moti te, ker si za politiko,kot kaže manj vreden. In sedaj se meni buntaš, kot bi ti bil jaz oblast.
Nisem ti jst oblast. Oblast ti je tisti za katerega smatraš, da ti je oblast.
In še kako dobro se držim teme in konteksta. Ne meče mene ven, tebe meče.
robi9, 24.09.2024 ob 16:29
Muslimani se trenutno zgovarjajo na neko enakopravnost.
A resnica je, da je to vse laž in nočejo biti enakopravni, ampak hočejo prevladati. Sklicevanje na enakopravnost je način izsiljevanja, da bi jim popustili. In pri svojem izsiljevanju ne bodo nikoli nehali.
Pa saj imajo enako pravo, da se pozivajo, sklicujejo na enakopravnost.
Da je resnica takšna, da bi oni radi, da bi bilo po njihovo pa ni nič čudnega saj bi nemuslimani tudi radi, da bi bilo po njihovo.
Dejstva so dejstva tem ne gre oporekati.
Mene ne bi čudilo, če bi čez nekaj let RS imela muslimanskega predsednika vlade. Za kar se bo narod zavzel to pa bo imel.
Samo posvet so imeli, dragi Robi, samo posvet. Niti kakšne peticije ali javnega pisma ali druge vrste pritiska ni.
Vtisi z javnega posveta: Številne rešitve zahtevajo samo malo več volje in razumevanja
Ne bi smelo biti pretežko, 24.09.2024 ob 16:40
Samo posvet so imeli, dragi Robi, samo posvet. Niti kakšne peticije ali javnega pisma ali druge vrste pritiska ni.
Vtisi z javnega posveta: Številne rešitve zahtevajo samo malo več volje in razumevanja
Ne serji še ti z bedarijami, ker nismo vsi bedaki, kot bi nekateri želeli, da bi vam verjeli bedarijam.
ne razumem hudobije, 24.09.2024 ob 16:23
Koliko šol na veliki petek otrokom postreže meso? Ko boš to ugotovila, ti bo jasno, zakaj tako trdim, da je treba poiskati najmanjši skupni imenovalec za RAZLIČNA možna nejedenja (ne vem, zakaj vidiš le versko konotacijo – ki se v jedilnikih šol že ves čas izvaja) in na osnovi tega ponuditi dva menija.
V šolo sem hodila ohoho let, potem še moji otroci, pa nikoli nisem slišala za veliki petek, post ali kaj podobnega. Tudi molili nismo pred jedjo.
Vera nima v šoli nič za iskat, nobena. Konc debate.
daisycutter, 24.09.2024 ob 16:46
V šolo sem hodila ohoho let, potem še moji otroci, pa nikoli nisem slišala za veliki petek, post ali kaj podobnega. Tudi molili nismo pred jedjo.
Vera nima v šoli nič za iskat, nobena. Konc debate.
Ni treba moliti ali kaj slišati, samo jedilnike poglej. 🙂
Slovenski narod je podprl politiko multikulture na svojem ozemlju.
Politika je multikulturo sprejela z odprtimi rokami, saj so se v Slovenijo naselili za stalno narodi različnih kultur.
Če so v Sloveniji sedaj mnogi narodi se ta multikultura jasno pričakuje tudi na jedilnilu v šolah in ne le pri multikulti restavracijah. Kitajske, mehiške itd.
Bo šlo Slovenci?
Sem slovenec po očetu in mami. Po predzavednim katolik po osveščenju kristjan.
Meni je razumljivo,da, če je sosed musliman bova drugače molila in drugače jedla.
Če bodo najini otroci skupaj hodili v šolo bo tam jedilnik moral biti prilagojen obojim. Če ne bo, bodo nastajala jeza, nezadovoljstvo, problemi.
Afganistan:
Hoteli so tam vpeljati multikulturo, demokracijo. Ni jim uspelo. Narod se drži svojega dolgoletnega običajništva. Zakaj je temu tako je več razlogov ampak dejstvo je, da je temu tako.
Slovenski narod niti oblast, ki si jo je izbral ni zavrnila multikulture. Sedaj ima, kar ni zavrnil.
To kar ima je sedaj postalo in postaja del njegove podobe.
——————————————–
Če se malo grše izrazim in prostaško, pomeni,da , če si dopustil da se ti ga poriva v tazadnjo in vedno globje sedaj, ko pa je globoko pa se buntaš zakaj ga imaš tam kjer ga imaš je že malo pozno za to.
Ljudje prevladala bo RESNICA, dejstvo.
Povsod bo prevladala resnica. Vam je to všeč ali ne, se resnica na to ne bo ozirala, saj je tisto kar je, kar je od nekdaj in za vselej.
Vsa dejanja imajo svoje posledice. Posledice so odraz resnice, dejstev. Nastajajo na podlagi dejstev.
Zatiskati si oči pred resnico ne spremeni resnice.
na prostasko misel bi ti odgovoril, da se ne strinjam.
Sprejeli smo ljudi iz nerazvitih drzav, kjer so imeli zelo slabe zivljenjske pogoje. Omogocili smo jim boljse zivljenske pogoje, socialka pa te stvari,..
Najmanj kar bi pricakoval od priseljencev je spostovanje kulture in navad drzave v katero se je preselil. Priseljenci morate zastopit da ste vi prisli k nam.
Vsakodnevno spremljam kaj se z muslici dogaja v EU in mi, velikokrat, gre na kozlanje!
Pocasi, a vstrajno prevladujejo, ne le v svojih zahtevah, temvec tudi stevilcno.
Tudi v SLO so ze zaceli dvigovati vratove in ne bodite naivni, da je tale zahteva prva in zadnja.
Mi pa tiho. Pizdimo le posamezniki na nekem malem forumu, kjer je prisotnih cca 50 rednih uporabnikov. 😂
Ja, za nase otroke gre – tokrat cisto zares!
Anonimno 8830, 24.09.2024 ob 17:16
na prostasko misel bi ti odgovoril, da se ne strinjam.
Sprejeli smo ljudi iz nerazvitih drzav, kjer so imeli zelo slabe zivljenjske pogoje. Omogocili smo jim boljse zivljenske pogoje, socialka pa te stvari,..
Najmanj kar bi pricakoval od priseljencev je spostovanje kulture in navad drzave v katero se je preselil. Priseljenci morate zastopit da ste vi prisli k nam.
Torej hočeš povedati, da je dobrota sirota v tem primeru in se čudiš neolikanosti, nehvaležnosti prišlekov?
Povej mi anonimni:
Kaj nisi prej še slišal za muslimane preden so prišli? Kaj politika še ni slišala zanje in za njihove navade, kulturo, običaje, vero, stališča? Ste vsi skupaj čisto presenečeni, kot bi danes na sveti padli?
Hm…
all3z, 24.09.2024 ob 17:17
Vsakodnevno spremljam kaj se z muslici dogaja v EU in mi, velikokrat, gre na kozlanje!
Pocasi, a vstrajno prevladujejo, ne le v svojih zahtevah, temvec tudi stevilcno.
Tudi v SLO so ze zaceli dvigovati vratove in ne bodite naivni, da je tale zahteva prva in zadnja.
Mi pa tiho. Pizdimo le posamezniki na nekem malem forumu, kjer je prisotnih cca 50 rednih uporabnikov. 😂
Ja, za nase otroke gre – tokrat cisto zares!
Kaj ti si tudi danes na svet padlo?
Tebe je tudi danes dogajanje šokiralo pa čeprav se priseljevanje dogaja že vrsto let?
Kje pa ste imeli do sedaj glavo? V pesku?
Ne vem kdaj in kam ste hodili v šolo, ampak ko sem jaz v sedemdesetih, in osemdesetih hodil v šolo- če je bil cel teden marmelada, al pa sir s kosom kruha je bila ob petkih in cerkvenih praznikih obvezno salama, pa se ne spomnim da bi bila goveja, konjska al pa piščančja. Pa smo jo vsi jedli in glej hudiča… vsi preživeli.
bivsiwd40a, 24.09.2024 ob 17:31
Ne vem kdaj in kam ste hodili v šolo, ampak ko sem jaz v sedemdesetih, in osemdesetih hodil v šolo- če je bil cel teden marmelada, al pa sir s kosom kruha je bila ob petkih in cerkvenih praznikih obvezno salama, pa se ne spomnim da bi bila goveja, konjska al pa piščančja. Pa smo jo vsi jedli in glej hudiča… vsi preživeli.
Ko sem jaz hodil v šolo so prva leta na začetku pouka bila takšna, da smo otroci pri vstopu učiteljice v razred vsak dan skupaj v en glas glasno izrekli SMRT FAŠIZMU SVOBODA NARODU, potem pa se je pouk začel.
Ta leta so minila in sedaj v teh obdobjih sem bil priča fašizmu v deželi s strani države do mene. Toliko o tem kaj je bilo in kaj ni več.