Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Svinjina v šoli – muslimani

Svinjina v šoli – muslimani

v javni šoli ne bi smele obstajati nobene prilagoditve na podlagi vere, saj jo obiskujejo učenci mnogih ver/ateisti. ali se upoštevajo izjeme za čisto vsakega učenca na podlagi verovanja (nemogoče) ali pa veljajo enaka pravila za vse, torej pravila, ki z vero nimajo nobene povezave.

tudi jaz ne jem svinjine, čeprav ne iz verskih razlogov. če ne ješ svinjine in je na meniju, odjavi kosilo za tisti dan – simpl. oz. pojej krompir, solato, zrezek pusti. če ima šola dva menija, mesnega in brezmesnega, pa sploh ne vem, kje je problem. aja ne – oni bi radi specifično ločen meni zase, ker bi se morali vsi podrediti njim, čeprav imajo realno v praksi dovolj izbire, kaj jesti, tudi če se tu in tam zgodi, da je za kosilo svinjina. se pravi gre se za princip in čisto nič drugega. dokler še niso v večini, takšna prisila ne deluje.  naj ustanovijo zasebno, versko šolo in tam sledijo vsaki črki svoje vere. ostalih ljudi pa s tem naj ne nadlegujejo.

Jaz tudi ne jem slanine, mogoče na pici popečeno in vampov, pa nisem nikoli komplicirala, niti moja mama.

Vera nima kaj iskati v šoli, razen pri pouku zgodovine in verstva in etika. Kjer se obravnava vse večje vere.

Odgovor na objavo uporabnika
ne razumem hudobije, 24.09.2024 ob 12:44

Obveščam vas, da raje umrem od lakote, kot pa se pritaknem črvov. Ki so sedaj v EU dovoljeni kot prehrana. Mislim, da je pri muslimanih enako – raje umrejo, kot pa se dotaknejo svinjine.

Če želite tisti, ki vam je tako težko zagovarjati dva, samo dva različna menija, od katerih je eden brezmesni, imeti na vesti smrtne žrtve, pa izvolite! In naj vam pujsi po grobu rijejo!

Ne bosta samo dva, saj že tako pripravljajo posebej za alergike, potem se bojo oglasili še drugi. Darwin pravi da je nedopustno siliti otroka v nekaj kar ne je, jaz mojega tako že celo njegovo življenje. Če noče korenja, mu bojo skuhali posebej kar bo na meniju, brez korenja. Če ne bo hotel govedine, se naj prilagodijo pa njemu takrat piščanca ali pizzo. Zakaj bi se prilagajali samo nekaterim?

Tolko bojo sr.. , da bo še tem parim kuharcam, kar jih še je, dvignilo pisker, lepo bojo zaključili tole “all inclusive” za 3 evre, rekli; zgledujmo se po Avstriji, pa naj vsak sam v šolo prinese malico ki mu ustreza.

Me zanima, če bi bilo obratno…

V muslimanskem svetu za veliko noč bi pripravili velikonocno šunko ? Ali bi se mogli pokoriti njihovim pravilom.

Bi v njihovo šolo lahko dekleta hodila s kratkimi rokavi in kratkih hlačah?

Pa je to res, da se v šoli ne prilagajajo veram?

So ob petkih mesne jedi?

Ker  največ je itak ateistov verjetno v mlajših generacijah, muslimani bodo pa kmalu dohiteli katoličane.

Anonimno 74922, 28.09.2024 ob 14:25

Me zanima, če bi bilo obratno…

V muslimanskem svetu za veliko noč bi pripravili velikonocno šunko ? Ali bi se mogli pokoriti njihovim pravilom.

Bi v njihovo šolo lahko dekleta hodila s kratkimi rokavi in kratkih hlačah?

Točno tako! To bi moral biti pogoj. Ko se bodo prilagajali musliči, se bomo še mi. Če za koga ni, pa samo raus.

Očitno se Slovenčki niste in ne boste ničesar naučili iz nešteto primerov po Evropi, kaj pomeni, ko muslimani začnejo uveljavljati svoj prav.

Začne se s prehrano, nadaljuje z obleko, potem jezikom, nato jih moti glasba, na koncu pa bi že hoteli vzpostaviti šarijo in šeriatsko pravo.

Ko se jim samo v eni stvari prilagodite, hočejo in celo zahtevajo vse več. Oni niso za civilizacijo. Komu še to ni jasno?

Vsi pravijo, kako je treba različnost sprejemati, a pa se vi morda vprašate, če oni sprejemajo našo različnost? Ne, mar ne? S tem jasno in apriori zavračajo nas, našo kulturo, običaje, načine prehranjevanja, vse, a oni so prišli k nam, ne mi k njim.

Vsi podkupljeni na državnem vrhu bi sprejemali neke ukrepe v prid prišlekom že na podlagi njihove vere, ki v civiliziranem svetu ne bi smela niti obstajati in se dopustiti, saj je njihova vera pri njih že nekakšen zakon za kršenje osnovnih človekovih pravic, kjer sploh ženske niso vredne popolnoma nič, pedofilija pa celo dopustna.

Vera nima prostora v šolah. Naj jo vsak izvaja za štirimi stenami in se meče na kolena in po tleh, kolikor mu paše.

Še zdaleč sicer nisem ljubitelj mesa in sem mnenja, da se v šolah ponuja absolutno preveč mesa in tudi sicer je v ponudbi v Sloveniji absolutno preveč mesnih jedi, ampak a bomo zdaj vsem verskim skupnostim prilagajali jedilnike? Budistom eno, babtistom drugo, katolikom tretje, hare krišna in muslimanom spet drugo. Vera ni bolezen, je pa opij za umsko zaostal folk, ki še verjame pravljicam.

Še nekaj ne smemo pozabiti. Velika večina muslimanov v Slo je na minimalcu. Kar pomeni, da imajo tudi kosila zastonj, ali plačajo le delno. B9lje rečeno – zanje plačamo mi. In potem bi se še zmišljevali? Mame naj jim pripravijo menažko pa je, če jim karkoli ni prav.

7. člen Ustave RS

“Cerkev je ločena od države.”

Vse verske  in ideološke zahteve posameznikov in verski skupnosti v javnih zavodih nimajo kaj iskati po Ustavi RS.

4. člen, 3., 3. točka Zakona o šolski prehrani pravi jasno:

“(3) Šola za vse učence oziroma dijake v okviru dejavnosti javne službe obvezno organizira malico in kosilo za učence. Za učence in dijake, ki predložijo zdravniško potrdilo o medicinsko predpisani dieti, šola organizira dietno malico oziroma kosilo. Za dijake je šola dolžna organizirati toplo ali energijsko in hranilno bogatejšo hladno malico.”

Vsi otroci in dijaki so torej v šoli enakopravni in dobijo kakovostno malico, kosilo v skladu s smernicami zdrave prehrane, ki jih določa pristojno ministrstvo. Muslimanski otroci imajo torej enak, kvaliteten obrok kot ostali otroci. Kakršne koli verske in ideološke zahteve glede prehrane katerekoli verske skupnosti ali ideološkega združenja in posameznikov v šolskem prostoru nimajo pravne podlage v zakonih in Ustavi.

Vse imajo zastonj in bi se še sprdovali. Imajo možnost izbire. Ješ ali ne ješ. Naj jim kuhajo  debele brente, ki se svaljkajo doma in vlečejo vse vrste podpore. Mu ne ustreza? Ni problema. Via Dobova in dalje do prve muslimanske drźave, kjer teh problemov zagotovo ne bo.

Če vera nima kaj početi v šolah, potem tudi musliči ne smejo zahtevati svoje hrane v šolah!!!!

Ker je verskega razloga. Ravno tako kot krst mošta.

Najprej preverimo, kako je v muslimanskih državah poskrbljeno za kristjane. Že vemo? Odgovor je torej na dlani.

Anonimno 2873, 23.09.2024 ob 23:47

Muslimani se enostavno ne prilagajajo nikomur nikdar. Kamorkoli pridejo skozi čas s svojimi zahtevami podredijo tisto družbo svojim pravilom ali jo preprosto uničijo. Ko sprejmeš muslimane medse si obsodil svojo družbo na propad in izginotje.

👏👏👏

Moja žena hodi v vrtec po otroka vsak dan pred kosilom in otrok je kosilo doma. Pripelje pa ga tudi po zajtrku. Najin otrok ne je nič v drugih ustanovah, samo doma. Doma svinje ne jemo.

Islam je kuga človeštva.

New Report

Close