Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Svinjska pečenka – in kaj zraven?

Svinjska pečenka – in kaj zraven?

Jutri bomo imeli za kosilo svinjsko pečenko. Kaj naj naredim zraven, da ne bo vedno enako?
(Kaj naredim običajno, zapišem jutri, da ne bom vplivala na vaše odgovore! ;)))))

Hvala že vnaprej, se veselim vseh predlogov!

Ajdovo kašo z jurčki.

solato iz mlade špinače s praženimi pinjolami, kruhove cmoke s porom in sirom, ki jih na koncu dodaš za 5 min pečt k pečenki.

Kruhovi cmoki, široki rezanci, dušen riž, mlinci, “špecli”, restan krompir, skutni ali krompirjevi kroketi, …

Svinska pečenka je zandrek, jejte zelenjavo

pečeno polento

pire in hrenovo omako

kruhove cmoke

:)))))) pomfri in kisla repa

pečen krompir z veliiiiko zelenjave

Kislo zelje z rjavim rižem:

Rjavi riž skuhaš posebej. V drugem loncu na olju na kratko podušiš na kocke narezano čebulo, dodaš narezano kislo zelje in po okusu zaliješ z malo zeljnice. Kislo zelje prej narežeš zato, da se kasneje lažje premeša z rižem (drugače lahko mešaš in mešaš, pa imaš na enem koncu snop zelja, na drugem pa kupček riža). Skupaj dušiš 10-15 minut, dodaš riž in dobro premešaš.

po moje je običajno najboljše 🙂

tenstan krompir, hren in zelena solata

lp

Krompirjeva ali fižolova solata in imaš prilogo in solato v enem.

Kako se pa naredijo ti cmoki?

……….lohk pa še bikova jajca, kalamare, rdečo peso z orehi, grah z ocvirki, makarone z makom……….

ja itak zraven paše tenstan krmpir ,solata pa pir

Kako se pa naredijo ti cmoki?[/quote]

Na kocke narezankruh vržem na praženo čebulo in nasekljan por, še malo popražim, dodam na kocke narezan sir, ohladim, dodam 3 jajca, naredin cmoke, malo povrem in jih odcejene dam k pečenkim da se “zabelijo”. Malo jih obrnem, pa ne v preveč maščobe.

K pečenki dodaš pire krompir ter smetanovo omako ter zeljna solata s fižolom.

Jaz bom poleg naredila domače mlince in dušeno rdeče zelje. Se mi že danes sline cedijo.

Julija

Zraven kot ponavadi kupljen kruh po možnosti bel štruca z zapečeno skorjo , nekaj čebule narezane na 2 cm pase ter čez soli in seveda zdraven pol litra pive . Mislim da bo mož zelo vesel vsaj jaz bi bil

Kuhan krompir v oblicah, ali kosih – ni boljšega, kot ga r”azdručkat=speštat” na krožniku v omakci od pečenke…..

Daj kuhat skupaj krompir v kosih, narezane liste ohrovta in par strokov česna. Ko bo kuhano, odlij vodo, zalij s kvalitetnim olivnim oljem in rahlo zmečkaj.

Jutri pa sporoči, čigava ideja je zmagala in kako so bili zadovoljni jedci-:)

Po ohrovtu in česnu ( česen vsebuje žveplene spojine, ki napenjajo prebavila in povzročajo plinjenje) prdiš k svina.. Ne, ne, ne, ne, – ohrovt. Samo krompirček….. z njim pomažeš omakco od pečenkice….

Ma ne no.

Ohrovt skuhaj na pol narezanga na široke rezance. ali pa brstični, vseen. Potem ga dobro ocedi, stresi na maslo in posoli ter začini z muškatnim oreškom. Zalij z malo sladke smetane, pokuhaj in to je.
Kakšno olivno olje neki.

Pa kot je že eden zapisal, tenstan krompir gre zraven.

Zelenjava je za pujse!= Pojem pujsa in dobim že predelano zelenjavo, ki je slabo prebavljiva!

Ma ne no.

Ohrovt skuhaj na pol narezanga na široke rezance. ali pa brstični, vseen. Potem ga dobro ocedi, stresi na maslo in posoli ter začini z muškatnim oreškom. Zalij z malo sladke smetane, pokuhaj in to je.
Kakšno olivno olje neki.

Pa kot je že eden zapisal, tenstan krompir gre zraven.
[/quote]

Tale pripomba je popolnoma neumestna. Bere se, kot da sem napisala, naj zalije z detergentom:(
Bi mi/ji MORALO bit maslo bolj všeč?

Ne vem, po kakšni hrani vi prdite, po takem kosilu (jaz) zagotovo ne.

njoki, žlikrofi

Tale pripomba je popolnoma neumestna. Bere se, kot da sem napisala, naj zalije z detergentom:(
Bi mi/ji MORALO bit maslo bolj všeč?

Ne vem, po kakšni hrani vi prdite, po takem kosilu (jaz) zagotovo ne.
[/quote]

Ma lej, olivno olje pač ne sodi povsod, tudi na jedi z zeljem, ohrovotm ne paše. Žal mi je zate, ker verjmeš v pravljico o olivcu povsod.
Francozi že vedo zakaj so njihove jedi najboljše, zato ker uporabljajo maslo. Tako simple je to.

Ma lej, olivno olje pač ne sodi povsod, tudi na jedi z zeljem, ohrovotm ne paše. Žal mi je zate, ker verjmeš v pravljico o olivcu povsod.
Francozi že vedo zakaj so njihove jedi najboljše, zato ker uporabljajo maslo. Tako simple je to.
[/quote]

Obožujem tudi torto nutello z olivnim oljem.

New Report

Close