Svinjska pečenka – in kaj zraven?
Kislo zelje z rjavim rižem:
Rjavi riž skuhaš posebej. V drugem loncu na olju na kratko podušiš na kocke narezano čebulo, dodaš narezano kislo zelje in po okusu zaliješ z malo zeljnice. Kislo zelje prej narežeš zato, da se kasneje lažje premeša z rižem (drugače lahko mešaš in mešaš, pa imaš na enem koncu snop zelja, na drugem pa kupček riža). Skupaj dušiš 10-15 minut, dodaš riž in dobro premešaš.
Ma ne no.
Ohrovt skuhaj na pol narezanga na široke rezance. ali pa brstični, vseen. Potem ga dobro ocedi, stresi na maslo in posoli ter začini z muškatnim oreškom. Zalij z malo sladke smetane, pokuhaj in to je.
Kakšno olivno olje neki.
Pa kot je že eden zapisal, tenstan krompir gre zraven.
[/quote]
Tale pripomba je popolnoma neumestna. Bere se, kot da sem napisala, naj zalije z detergentom:(
Bi mi/ji MORALO bit maslo bolj všeč?
Ne vem, po kakšni hrani vi prdite, po takem kosilu (jaz) zagotovo ne.
Tale pripomba je popolnoma neumestna. Bere se, kot da sem napisala, naj zalije z detergentom:(
Bi mi/ji MORALO bit maslo bolj všeč?
Ne vem, po kakšni hrani vi prdite, po takem kosilu (jaz) zagotovo ne.
[/quote]
Ma lej, olivno olje pač ne sodi povsod, tudi na jedi z zeljem, ohrovotm ne paše. Žal mi je zate, ker verjmeš v pravljico o olivcu povsod.
Francozi že vedo zakaj so njihove jedi najboljše, zato ker uporabljajo maslo. Tako simple je to.