Svinjska ribica – recept
Jaz jo pripravim tako, da jo na vročem olju na ponvi počasi obračam, da se dobro popeče iz vseh strani. Potem pa dodam še brinove jagode in malo mandljev spečem na istem olju, dobro jo popopram in posolim in to je to.
Samo mora biti res sveža za takšno pripravo, ker je odlična, ko je na sredini še rahlo surova, okoli pa hrustljavo zapečena.
Upam, da imaš tisto tanko- pravo sv. ribico?
Ribica je zelo mehko meso in ne potrebuje kakšne posebne priprave. Lahko jo pečeš celo ali pa jo narežeš na malo debelejše rezine.
Če boš pekla celo jo posoliš, popopraš, dodaš strt ali drobno sesekljan česen, jo premažeš z gorčico, potreseš s timijanom in opečeš v ponvi z vseh strani na olivnem olju.
Preložiš v pekač skupaj z oljem, doliješ malo belega vina in pečeš v ogreti pečici še cca 15 min, da se zlato rjavo zapeče. Pokriješ z alufolijopekač, da malo stoji nato narežeš.
Na isti način lahko začiniš rezine, ki pa jih samo hitro popečeš z obeh strani.
Zraven ponudiš gobovo omako.