Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek svinjske nogice

svinjske nogice

V tušu sem kupil dve svinjski nogici za 1,5 eur.Bili sta res sveži in full očiščeni.Sesekal sem vsako ja 4 dele in dal kuhat v posoljeno vodo.Ko je zavrelo sem pobral vso peno podobno kot pri juhi in jo vrgel stran.Potem sem narezal 4 stroke česna 1 večjo čebulo ,dva korenčka ,koren od peteršilja na drobne koščke in dal kuhat med nogice.Dodal sem mleti in celi poper.Kuhal sem dve uri .Potem sem dal na vroče olje dva štroka česna in malo moke in mlete paprike.Naredil začimbo in dodal nogicam.Kuhalo se je še 20 minut.Potem sem ugasnil in sedaj čakam,da se ohladi.Rezultat naj bi bil popolna zgostitev v žele in ko se ohladi se pobere na vrhu vse kar je maščobe in maščoba gre v smeti.Serviraš eno nogico polito z to izredno gosto in okusno omako.Lahko omako porabiš za polit po rižu.Prste oblizat mmmmmmmmmm.

Mene je tema najprej asociirala na nekaj drugega, haha…

Mogoče recept preizkusim tudi sama, ker ne deluje pretežko. 🙂

Brez heca probal sem ga in takšne poslastice pa še ne.V tušu sem zdolgočaseno izbiral meso in ,ker imam vsega preveč ,sem rekel moji mesarici dej ti meni dve nogici.Boljšega nakupa le redko udejanim.
Probaj to ne bo ti žal.Stokrat boljše od vseh zrezkov.

Bom probala. Si mi kr lušte naredil tik pred spanjem :))

Kaj pa solato, ješ zraven??

Tudi solata paše posebej če poliješ z omako še riž.Lahko bi tud kakšno vlaganje namesto solate.Al pa zelnata solata

v bistvu s tem kuhanjem po tem postopku dobiš izredno nemastno jed ko vse do pikice mastnega lahko pobereš stran.jaz sem včasih gledal staro mamo ko to po starinsko pripravlja vendar sem le redko jedel

to bi posebej pasalo tudi skuhat poleg kislo zelje ali repo in potem polit s to omako .

Si pa ta pravi kuhar- je to tvoj poklic? 🙂

Nisem kuhar,sem bolj mehanik pa ključavničar pa računalničar in tudi gradbinec ampak ideja je prišla v trenutku.Jaz večkrat kaj takšnega zmiksam pa je potem dobro.Rad kuham in to mi je lepo.

Ustvarjalnost je res dobra vrlina na kateremkoli področju.
Lahko noč. 🙂

res je tako.
kahko noč in lepe sanje

Tokar ti delaš…….. in kuhaš par ur dva svinska kremplja……….je navadna žolca s kostmi! Kdor ima rad, naj uživa.
Jaz jo jem enkrat na pet let…. če sem res lačna!

Enkrat si skuhaj ješprenj pa vtakni dve ‘nogici’ umes …… boš imel futer za cel teden :-))!

Res je navadna žolca, v trgovini pod imenom tlačenka.Dobro je dodat še svinjski rep, nekaj kožic, cel poper, česen in čebulo, seveda pa brez potrebne navlake od korenja, peteršilja in paprike :)) Ko se skuha moraš dat hladit in vsake toliko časa premešat, da se enako razporedi preden se popolnoma strdi in se je hladno. 🙂

Drugič probaj pa pa belo kislo juho. V lonec zraven parkeljčkev daš veliko drobno zmiksane čebule, dodaš navaden kis, cel poper, sol ,kuhašpo potrebi, na koncu podmeteš z belo moko, da se primerno zgosti,ne preveč. Ko odstaviš dodaš zrno ali dav strenega česna.juho pred serviranjem precediš in dodaš parkeljček 🙂 …za mačka zdarvit ko bog, meni je pa tudi drugače dobra, glede na to, da ne pijem 🙂

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

V ješprenj pa bolj paše kaj prekajenega, pa malo fižola v zrnju zraven :))

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Res je navadna žolca, v trgovini pod imenom tlačenka.Dobro je dodat še svinjski rep, nekaj kožic, cel poper, česen in čebulo, seveda pa brez potrebne navlake od korenja, peteršilja in paprike :)) Ko se skuha moraš dat hladit in vsake toliko časa premešat, da se enako razporedi preden se popolnoma strdi in se je hladno. 🙂

Drugič probaj pa pa belo kislo juho. V lonec zraven parkeljčkev daš veliko drobno zmiksane čebule, dodaš navaden kis, cel poper, sol ,kuhašpo potrebi, na koncu podmeteš z belo moko, da se primerno zgosti,ne preveč. Ko odstaviš dodaš zrno ali dav strenega česna.juho pred serviranjem precediš in dodaš parkeljček 🙂 …za mačka zdarvit ko bog, meni je pa tudi drugače dobra, glede na to, da ne pijem :-)[/quote]

prašički imajo parklje, kremplje imajo kure.

je pa tale zadeva, ki jo opisuje avtor res nekoliko podobna žolci, s tem, da še veeeeeeeeliko manjka, tlačenki pa niti približno ni podobna in je niti slučajno ne prodajajo v nobeni trgovini pod tem imenom.

Ko mi zapaše kuham jaz ješprenj in pasilj in podobne jedi z prekajenim mesom,pečem veliko ma žaru,in tudi na ražnju .ampak tokrat sem kupil dva parklja za 1,5 eur in vem,da bi jih lahko skuhal na veliko mačinov,sem jih pa tako kot nisem nikoli prej.In povlekel vso maščobo ven.

Drugič probaj pa pa belo kislo juho. V lonec zraven parkeljčkev daš veliko drobno zmiksane čebule, dodaš navaden kis, cel poper, sol ,kuhašpo potrebi, na koncu podmeteš z belo moko, da se primerno zgosti,ne preveč. Ko odstaviš dodaš zrno ali dav strenega česna.juho pred serviranjem precediš in dodaš parkeljček 🙂 …za mačka zdarvit ko bog, meni je pa tudi drugače dobra, glede na to, da ne pijem :-)[/quote]

je pa tale zadeva, ki jo opisuje avtor res nekoliko podobna žolci, s tem, da še veeeeeeeeliko manjka, tlačenki pa niti približno ni podobna in je niti slučajno ne prodajajo v nobeni trgovini pod tem imenom.[/quote]

No daj me razsvetli ,rosim :)) V talčenko pač narežejo meso in še druge slabše koščke mesa in to je edina razlika, osnova je želatina, ki vse skupaj drži in ja gre za identično zadevo slabšega okusa, kot narejheno doma.V nekaterih tlačenkah je več mesa, v drugih več kožic :))Ne se edelat pametno no, recepti so pa seveda lahko različni,zaradi mene lahko tudi zraven paprike vržeš cuker noter,ponaših koncih se pa dela tako kot sem napisal,preprosto in je okusno.

V tlačenko pač dajo še glavono, jezik in morda še kako meso, kar daš tudi v žolco,čemur rečemo po domače.Le da smo pri nas glavono in jezik dajali v dim. gre pa za isto stvar, vlijejo v nek ovitek in se strdi.

In še to,kot zgoraj pišejo o solati in omaki. Če pustiš to da se ohladi se strdi in lahko pripraviš kot solato, omake iz žolce pa še nisem probal in mi niti ni do tega.

Meni pa je in je finooooooo

je pa tale zadeva, ki jo opisuje avtor res nekoliko podobna žolci, s tem, da še veeeeeeeeliko manjka, tlačenki pa niti približno ni podobna in je niti slučajno ne prodajajo v nobeni trgovini pod tem imenom.[/quote]

No daj me razsvetli ,rosim :)) V talčenko pač narežejo meso in še druge slabše koščke mesa in to je edina razlika, osnova je želatina, ki vse skupaj drži in ja gre za identično zadevo slabšega okusa, kot narejheno doma.V nekaterih tlačenkah je več mesa, v drugih več kožic :))Ne se edelat pametno no, recepti so pa seveda lahko različni,zaradi mene lahko tudi zraven paprike vržeš cuker noter,ponaših koncih se pa dela tako kot sem napisal,preprosto in je okusno.[/quote]

veliko besed si uporabil, povedal pa nič pametnega.
mimogrede, želatina je po količini glavna sestavina v žolci, v tlačenki jo je bistveno manj.

dobri sta pa tako žolca kot želatina, če sta v redu pripravljeni.

pa še to: v žolco gredo parklji, v tlačenko pa ne parklji, (če že, potem brez kosti, kar pa ni prav enostavno), kaj šele kremplji:-)))

Hvala ne bi

Oooo žolča, njami.

Ampak nogice se na manjše koščke nareže s kitami vred in da v male salice. Eni dajo še jajce, meni oa ni dobro z jajci. Nekateri celo okisajo in pojejo.

Meni je najboljša čista žolča z mesom in kitami

New Report

Close