Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika svinjske rebrce

svinjske rebrce

Kako jih pripravljate. Vedno jih samo začinim in spečem na žaru ali v pečici. Danes sem bila v mesnici in sem dobila tako lepe, nič mastne. Rada bi jih pripravila mogoče še na kašen drug način.
Kakršnakoli ideja dobrodošla.
Lep pozdrav!

Meni je segedin daleč najboljši z rebrcami. Ne vem če je pravi čas za kislo zelje, ampak edino to meso mi da pravi okus. Drugače pa jih popečeš na žaru ali pečici in če boš zamenjala začimbe dobiš drug okus. Lahko jih natreš s kajenskim poprom in dobiš pikanten okus, posipaš z rožmarinom ali mediteranskimi začimbami – spet drug okus. zraven spečeš krompir v pečici. Eni dodajo veliko čebule in jo jejo skupaj s pečenim krompirjem.

Lp, Ela S

Joj, tole s peceno cebulo, Ela! Zdaj mi je prvic po dooolgem casu zadisalo meso…pecena svinjska reberca na tvoj nacin in se krompircek zraven:)))

Tudi jaz bom danes spekla rabrca skupaj s čebulo in krompirjem. Se mi že sline cedijo.

MMM, zelo lepo se sliši !!! Meni so všeč tudi s česnom. Samo zelo je treba paziti,da se česen ne zažge. Maja

svinjska REBRCA in ne REBRCE….

Jutro, SVIZEC

Kot vidis, je napacno napisana oblika samo v naslovu prvega posta in mogoce se “z rebrcami” . Sama bi uporabila obliko ” z rebrci”.

Torej, vemo za pravilni samostalnik mnozine s pridevnikom vred:)

Ce si se ze potrudil-a popravljati nas, bi se dodal-a recept, kako ti rebrca pripravis:) Lep dan

Najboljša možna varianta pečenih rebrc

Barbecued Spare Ribs

3 to 4 Lbs. country style spare ribs (or regular spare ribs)
1 large onion, sliced
Barbecue Sauce:

2 T. vinegar
2 T. worcestershire sauce
1/2 t. salt dash of pepper
1 t. paprika
1 t. chili powder
1/4 t. ground nutmeg
3/4 C. water
3/4 C. catsup

Crockpot: Layer ribs and onion in crockpot. Pour sauce over ribs (after mixing up sauce). Cook on low for 8-10 hours. or Oven cooking: Place onion slices on top of meat in 9 by 12 baking dish. Mix sauce ingredients. Pour over ribs. Cover and bake at 350 for 1 1/2 hours. Uncover, baste, then continue baking for an addional 30 minutes.

Tudi ocvrta reberca so dobra.
Reberca razrežeš na vsako rebro posebej,začiniš,spaniraš in ocvreš.
Poskusi,nam so dobra.

Hej, babi:)

Taka sem jedla samo v Angliji na obali in v krogu naokrog omamno disi. Vsakih 500 do 1000 m narazen je hisica, kjer to delajo. Ce je vetrovno, sedis za steklom in gledas penece se valove Atlantika, ce je mirno in soncno, sedis zunaj. Hodis pa po taki plazi lahko kilometre in kilometre.
Danasnja burja in tvoj recept sta mi pricarala dozivetje:)

Lep pozdrav Babi

Jaz rebrca kot vsako drugo pečenko posolim in natrem s sesekljanim česnom kumino. Med pečenjem zalivam z vodo.

New Report

Close