Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek svinjski zrezki + gorgonzola =

svinjski zrezki + gorgonzola =

Na razpolago imam svinjske zrezke in gorgonzolo… Kaj bi se dalo pametnega iz tega narediti …. (lahko s kakimi dodatki)… Nimam nobene ideje, lačna pa ful….

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Hm, gorgonzole sicer ne jem, ampak zrezke narežeš na koščke, prepečeš in potenstaš z gorgonzolo in malček kisle smetane?

Ali pa spečeš zrezke v naravni omaki in povrhu dodaš gorgonzolo?

Upam, da se boš najedla, sicer pa naroči pico hi hi hi 🙂
Pa-pa,
od ravno tako lačne Z.

ZREZKI Z GORGONZOLO (za štiri osebe)
4 mehke zrezke
12 dag gorgonzole
peščico orehovih jedrc
3-5 žlic olja
košček masla ali margarine
1 kozarca suhega belega vina
zajemalko juhe
1 lončka sladke smetane
sol, poper

Zrezke rahlo potolčemo, da dobijo večjo površino. Pol zrezka obogatimo z gorgonzolo in sesekljanimi orehovimi jedrci. Pokrijemo z drugo polovico mesa in zašilimo z zobotrebci. Solimo, popramo, jih pomokamo in spečemo na vroči maščobi. Nato jih vzamemo iz posode in hranimo na toplem. V omako vlijemo vino, čez kakšno minuto še juho. Ko malo povre, dodamo zrezke, smetano in čez krajši čas tople serviramo.

Dober tek!

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Lola, rulaš!
T.

;o)))))))

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

No, prej sem se zahvalila, pa zgleda ni objavilo mojega reply-ja… Tako, da se še enkrat obema zahvaljujem… Recept mi je tako všeč, da sem ga preizkusila (se je odlično obnesel) in spravila na računalnik…

LP Sloncek

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Tole mora bit pa res nomi nomiiii.

Lola, se pohvale recepta z moje strani. kosilo je bilo odlično .

lp, Lucija

New Report

Close