Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Svinjski zrezki – na kak način, s čim ?

Svinjski zrezki – na kak način, s čim ?

Živjo.

Kot vsak dan zadnje čase tudi danes kuham kosilo jaz (imam šele 16 let in nisem ne vem kako podkovan v kuhinji, a po navadi pridejo moje jedi dobre).

Danes imam v hladilniku svinjske zrezke – na kakšen način naj jih pripravim, s čim. Razmišljal sem da bi naredil riž z grahom in korenjem, zraven pa zrezke na omako (z moko) in to bi bilo to. Za predjed imam že skuhano govejo juho.

Mogoče ima kdo kak boljši, ne preveč zahteven recept? Hvala!!

tole je meni božansko, pa zelo hitro pripravljeno, zraven je lahko tudi riž

http://www.kulinarika.net/recepti/5193/mesne-jedi/zrezki-v-smetanovi-omaki/

živjo.
jaz jih pa pripravim tako:
zrezke potolčem,malo popečem,pokuham in jih vzamem iz posode.
na drobno sesekljano čebulo dam na vroče olje in jo pražim in dvakrat zalijem z vodo.
potem vzamem tisto zadevo za tlačenje krompirja(za pire)in čebulo pretlačim da se je ne vidi.raztopim dve kocki za pečenko v vodi in omako primešam čebuli.malo pokuham in potem dam notri zrezke.

POHVALJEN! Vsaka čast!
jaz potolčem (ali pa tudi ne, odvisno od debeline) zrezke, potem na malo olja popražim strok ali dva česna, potem ga dam pa ven, da ne zagreni.
zrezke malo namažem z zenfom in jih popečem na vsaki strani in jih, če ga imam, malo pošpricam z vinom – glej, da izhlapi, drugače je okus premočen! Nato v ponev naložim očiščen korenček (malo večji kosi), peteršilj – kar v šopku, ne kompliciram), čebulo, polovico jabolka (je fino, če je kislo), tri/štiri suhe slive…. pač malo izpraznim hladilnik, stvar več, stvar manj….plin zmanjšam na skoraj minimum in ponev zaprem, da se počasi opeka. Po potrebi zalijem z malo mleka, ker tako zrezki ne postanejo trdi. Sol, poper in kakšen timijan po potrebi. Pri počasnem pečenju se naredi taka fina omakca. Kar večkrat zalij in pazi, da ni plin previsok.
A ti to za celo družino kuhaš? Bo še kaj iz tebe, fant!

O hvala. Ja mami dela do 4h, pa glede na to da mam počitnice jih naredim kar jaz. Meni ni težko, včasih se mi ne da, ampak se potrudim. Bom še videl, kako bom danes naredil. Mi je pa kr malo čudno da daš notri jabolko in slive… hmm, verjetno bom naredil nekaj v podobnem smislu brez sadja :p

to pa zato, ker je svinjsko meso samo po sebi dokaj neokusno, zelo rado pa sprejema okuse – če ga dovolj dolgo in počasi pražiš. Na koncu se seveda ne bo čutilo ne jabolko in ne slive, bo pa sočno.
Sicer pa daj, kar imaš – korenček, čebulo, zeleno, tudi fižol, peteršilj, lahko tudi malo rožmarina – ne preveč, da ne bo premočno…. pri kuhanju se da veliko improvizirat.
še enkrat pohvaljen!

Je že pozno, vem, mogoče ti pride prav kdaj drugič, meni so najboljši svinjski zrezki, če so prej potolčeni potem jih na hitro prepražim na malo domačega olivnega olja, dodam 2 veliki veji rožmarina in na koncu nekaj minut preden postrežem vzamem rožmarin ven in dam gor malo črnega popra in drobno nasekljanega česna.

Meni je to božansko….

včasih pa ko se zgodi, da morajo te zrezki malo počakati in se pritem hitro posušijo in ratajo trdi, jih dam nazaj na ogenj, pa dodam gor malo sira, parmezana ali pa kockico mozzarelle, ‘zdenka’ sira, ali kaj podobnega, …

New Report

Close