Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek svinjsko meso

svinjsko meso

Pred nekaj dnevi sem kupila sveža svinjska rebra. Meso je bilo lepo, sveže. Ko je bilo pečeno je imelo vonj po svinjarji, po dreku. S čim hranijo te živali?

Očitno mesa ne znaš pripravit. Mi smo pred par dnevi jedli (po dolgem času) svinjske kotlete in so bili zelo okusni, tudi dišali so kot sveže pečeno meso.

Z vegetarijanci.

Raje povej kje si meso kupila in koliko je stalo.
najbrž lidl cena 2,49€, moraš vedt da za tak denar drugega kot pomije pač ne dobiš.

Kaj pa lahko pričakujete če jeste trupla

Ravno v Liflu sem zadnjic kupila svinjsko meso, niso bila sicer rebra, aje bilo cisto spodobno.
Neke velike razlike jaz med mesnico in pakiranim v trgovinah ne vidim, je pa ogromna razlika med domacim mesom zivali, ki so hranjene z domaco hrano in vsem ostalim, bodisi v mesnicah ali v trgovinah.

tam kupi meso krškopolca potem pa povej je ali ni ?

[/quote]
Mlada, voljna in slastno dišeča trupla.

Z vegetarijanci.
[/quote]

🤣ne no…umiram

Prekajen meso dl cajt gvera;)

[/quote]

PODPIS!!

z olupki krompira, bučami, koruzo, korenjem in ostalimi gomolji
No tko je na kmetijah, kjer imajo veliko spuščene svinje,

je pa dražje, pa tud več masti imajo okoli saj ti kmetje ne posnamejo vso mast do mesa

iz trgovskih centov pa bogve kako…zato pa tud ni tako kot domače

Imel/a si smolo in kupila meso merjaščka.
Pujske moškega spola pred vzrejo kastrirajo. Pri kakšnem se zgodi, da kastracija ne uspe čisto, tako da prične proizvajati moške spolne hormone in to povzroči značilni vonj po urei, ki ga dobi meso. Meso je sicer užitno (v smislu da ni zdravju škodljivo).
So pa nekateri ljudje veliko bolj občutljivi na tako meso – nekateri pa vonja niti ne zaznajo.

S pomijami?… meni je to meso vedno smrdelo med pripravo, zato ga nisem jedla in ne jem..

matr, ti si pa tolk pametna, da se spoznaš tudi na stvari, o katerih pojma nimaš.

Če si kupila lepo in sveže meso, ko pa si ga spekla, je smrdelo po dreku, se TI rJe vprašaj o TVOJIH kuharskih sposobnostih…

matr, ti si pa tolk pametna, da se spoznaš tudi na stvari, o katerih pojma nimaš.
[/quote]
Če te je zmotil vprašaj, poglej še enkrat- sem postavila vprašaj.
Če te je zmotilo moje osebno mnenje glede meni neprijetnega vonja pa vsekakor ni moja težava.

Tam na farmi kjer je bil Židan prašičkov ata krmijo prašiče s kurjimi iztrebki, le ti vsebujejo veliko nepredelane hrane in to dajejo prašičem za zraven , zato pa ti je meso smrdelo po dreku.
Vprašajte Židana , sicer vam ne bo po pravici povedal, saj je vendar komi, ampak toliko da veste.

Živali so v stresu, zbolevajo in futrajo jih ne samo s kokošjimi drekci, ampak tudi z antibiotiki. 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} svetovne porabe AB gre za potrebe živinoreje:(

Malo izobrazbe ne škodi https://crp2014.kis.si/images/Batorek_KG_Problematika_vonja_po_merjascu.pdf

Kaj je spolni vonj ali vonj po merjascu?
Vonj po merjascu se nanaša na neprijeten vonj ali okus, ki ga zaznamo med kuhanjem ali zauživanjem
mesa in mesnih proizvodov nekaterih spolno zrelih merjascev. Najpomembnejši kemijski spojini,
odgovorni za spolni vonj sta androstenon in skatol. Androstenon je moški feromon z izrazitim vonjem
po urinu. Nastaja v Leydigovih celicah testisov spolno zrelih prašičev. Zaradi izrazito lipofilnega
značaja se kopiči v maščobnem tkivu. Del androstenona je shranjen tudi v slinskih žlezah, od koder se
izloča s slino in deluje kot feromon, ki spodbuja spolno vedenje pri svinjah. Skatol je stranski produkt
bakterijske razgradnje aminokisline triptofan v širokem črevesju prašičev in ima vonj po fekalijah.

New Report

Close