Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Synopen

Synopen

Ali kdo ve, če še obstaja krema SYNOPEN proizv. Pliva. Se jo dobi na hrvaškem brez recepta? To je edina stvar, ki mi je pomagala pri sončni alergiji pred 30 leti zdaj pa jo spet rabim. Hvala lp

Ja, se dobi brez recepta. Tudi po pikih žuželk in komarjev super pomaga.
Včasih se je pri nas dobila. Sedaj pa naše lekarne samo promovirajo Fenistil, ki je za en k…

Pri nas se je ne dobi več, ker naj bi poškodovala povrhnjico kože ali nekaj takega. Na hrvaškem pa brez recepta. In tudi zame je to edina stvar, ki pomaga pri alergiji na sonce.

Spomnim se, ko sem imela 12 let sem imela zelo hudo sončno alergijo. Bili smo na morju. Mami me je po hrbtu hladila z alkoholom, dokler je mazala je bilo v redu, ko je končala sem tulila ko vrag. Naslednji dan sta me starša peljala k dr. na Hrvaškem, ki mi je dal to kremo, povem vam, pomagalo je, v trenutku je nehalo srbeti in peči. Ni da bi govoru, kako je pomagalo. V soboto se odpravim čez mejo in nabavim kremico. .Anabaila hvala lepa.

Super zadeva. A pozor. Je fotosenzibilna. Namazan z njo ne smes na sonce. Namazes samo zvecer.

Dobi se pa,v vsaki lekarni. Lani so koncno posodobili embalazo in vec samo rumeno bela.

Pozdravljeni!

Jaz tudi ne razumem, zakaj naši tak forsirajo ta Fenistil, meni ne pomaga nič. Imam hude alergije pri pikih komarjev in edino kar mi pomaga je Synopen. Jaz si vsako leto ko gremo na morje kupim eno ali dve, rok trajanja je pa itak cca. 3-4 leta. Tudi 3-letno hčerko namažemo s to kremo in ji super pomaga.

Nečakinja ima hude alergijske reakcije, če poje kaj koruznega. Po koži dobi srbeče izpuščaje. Dolgo se je mazala z neko kremo, ki jo predpisala zdravnica, a ji ta krema ni skoraj nič pomagala. Poskusila je s Synopenom in že po enem dnevu so bili pozitivni rezultati – srbečica je skoraj izginila, rdečica tudi, že po cca. dveh dneh ji izpuščaji izginejo. Sedaj se maže s Synopenom že nekaj časa in ji super pomaga.

Res pa je, da namazanih delov kože ni dobro izpostavljati soncu. Če namazan del kože dalj časa izpostaviš soncu, koža rada posvetli in imaš potem tak grd ‘flek’, ampak s časom tudi ta izgine.

Če le imate možnost, ste doma blizu Hrvaške, ali pa hodite tja na morej, si omislite to kremico. Res je super. Krema je pa kar gosta in je porabiš zelo zelo malo, tako da vam bo dolgo ostala.

Mi lahko kdo pove če se na Hrvaškem še dobi synopen? ker moj otrok je ves v pikih, zmetala že € še in še, ne pomaga ne proti pikom, ne po pikih nič. Ima tako kri da je pravi magnet, edino zaprem ga lahko v sobo in to je to. To mazilo smo pa imeli doma, ko sem bila otrok, mi ga je napisala zdravnica, zaradi enakega vzroka….

Da, hrvaške lekarne jo imajo. Kupljeno prejšnji teden v Fažani.

New Report

Close