T-2 – ima ze kdo?
T 2 naj bi imel ugodno ponudbo interneta, TV in telefona. Je katera ze uporabnik? Ali katera premisljuje, da bi postala uporabnik?
Jaz razmisljam, da bi Telemach in Telekom zamenjala za T 2. Predvsem so narocnine nizje in klici cenejsi. Razmisljam tudi o tem, da bi odjavila RTV narocnino, saj TV Slovenija niti ne gledamo, ampak ohranila bi pa TV sprejemnik in ostale programe. Ima katera izkusnje z odjavo samo RTV Slovenija programov? Je to sploh mozno?
Lastnik mora sprejemnik prijaviti RTV Slovenija najpozneje v 30 dneh od dneva pridobitve, spremembo sedeža oziroma prebivališča pa najpozneje v 15 dneh po spremembi.
Lastnik lahko odjavi sprejemnik in s tem preneha plačevati RTV naročnino, če je sprejemnik uničen, če postane trajno neraben ali če ga odtuji.
No, da se povrnemo k prvotnemu vprašanju: tudi mene zanima kakšne izkušnje imate s T-2 (ker razmišljam podobno kot pobalinka). Sedaj imam Siol ADSL, pri T-2 pa je naročnina skoiraj polovico nižja.
Kolikor vem so zaenkrat samo testni uporabniki na T2. V kratkem pa naj bi začeli priklapljati tudi ostale. Me prav zanima kakšen bo odziv. po moje jih bo veliko zamenjalo. Samo ne pozabi na stroške, ki nastanejo, če predčasno zamenjaš ponudnika. Vsaj mene to omejuje, da ne prešaltam takoj z Volje na T2.
Pozdravljeni,
Predno se zasaltate iz drugih ponudnikov na T2 razmislite se o tem:
T2 ponuja internet preko tehnologije VDLS, to pomeni, da vam omogoci histrost dostopa bistveno vecjo kot jo imate sedaj – tudi do 100M- ampak T2 javmci za taksno hitrost samo od vase parice (od vasega prikljucka do kolokacije oz. do tam, kjer ima sam skupni vod za vse uporabnike iz tistega obmocja). Kako pa je s hitrostjo naprej… ce je uporabnikov malo in ima na svoji kolokaciji dovoj veliko hitrost prenosa, boste imele normalno hitrost tudi ve, kakor hitro pa se bo stevilo uporabnikov dvignilo in bo nekdo obesil 10 ali 20 serverjev in poskusal prenasati do 1G podatkov pa se bo vse – po domace povedano – zabasalo! Hitrosti bodo lahko celo nizje kot dosedanje – kaj pa potem?
Pa tudi cene – seveda so nizke – ampak kaj bo pa cez pol leta? Vsi Ameriski ponudniki VDSL-ja so po pol leta mrknili – zakaj – ker VDSL tehnologija ni bila resitev! Resitev bo, ko bodo vsi ponudniki lahko ponudili ADSL oz ADSL2 brez vpletanja Telekoma, na katerega so trenutno se vedno vezani – zaradi Telekomovega lastnistva omrezja, ko bo drzava oz. APEK sprostil lastnistvo in ko uporabniki sploh ne bodo rabili telekomovih bakrenih paric za povezavo, sele takrat bomo lahko iskali ponudnike, ki bodo zares konkurencni.
Sicer pa tudi ce zelite na T2 morate se vedno imeti veljaven Telekomov prikljucek – pa se to v razmislek – ce imate telekomovo tel. st. imate avtomatsko nizjo narocnino pri telefoniji in pri VDSL-ju – in kaj vam to pove???
Skratka, cas tako bezi – pocakajte se pol leta in videle boste kaj se bo potem zgodilo – in nato ustrezno ukrepajte.
Lep pozdrav
Manca1
Jaz ne bom. Ker od centrale do centrale gre še vedno samo en fiber, ne 10, tako da mi VDSL prav en drekec pekec pomaga. Če seštejem vse stroške pretikanja -neeeeeee, hvala. Tukaj saj vem, kaj imam, tam mi pa ponujajo mačka v žaklju. Ravno toliko vem o TK, da vsakemu, ki ima željo po tovrstnem biznisu, ne verjamem.
“Sicer pa tudi ce zelite na T2 morate se vedno imeti veljaven Telekomov prikljucek – pa se to v razmislek – ce imate telekomovo tel. st. imate avtomatsko nizjo narocnino pri telefoniji in pri VDSL-ju – in kaj vam to pove???”
Predvidevam, da ima T2-ju prav tako kot Amisu, Volji in preostalim Telekom zaračunava stroške omrežnine za vsak t. priključek. In verjetno je T2 enostavneje in ceneje, da to plačuje Telekomu, kot pa najde svojo rešitev. Zato pa jim je v interesu, da obdržiš telefonski priključek.
Saj če npr. prešaltaš na npr. Volja telefonijo, se (zaenkrat) še vedno ne moreš rešiti naročnine na Telekom. Tako plačuješ obema ponudnikoma naročnino, impulze pa Volji.
Če prihraniš do 4t na mesec, za isto ali celo boljšo hitrost in nisi vezan za 2 leti na nikogar, zakaj pa ne?
Pravijo, da bo po novem letu drugače … bomo pa takrat šli drugam, če ne bomo zadovoljni s T2.