Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ta generacija je zelo debela

Ta generacija je zelo debela

Do 1990 je bilo zelo malo debelih ljudi. Kdor je takrat veljal za debelega, bi za tiste rojene po 2000 veljal za presuhega. Zadnje desetletje pa sami izgovori. Velike kosti, ščitnica, lipidema, pa je debela, ker ima izmensko delo ali pa ker ima dve deli. Kako to, da so se vse te “bolezni” pojavile po letu 1990? Zdaj v trgovini so številke ogromne. Ženski M je večji kot L nekoč. Suhe ženske težko najdejo obleke. Kroji so le še širši in širši. To nas bo pokopalo.

Ja, se strinjam, v življenju nisem nosila konfekcije 34 (imam 42 let), vendar je velikost enaka prejšnji 36.

Več blaga in daljši šivi.

Cene za večje številke bi morale biti višje! Bo pa morda kakšen sendvič manj

Ni tako hudo še… Ko prideš iz ZDA ali Anglije, vidiš da smo zelo vitki… Človek pa tudi mora imeti kaj shranjeno za hude čase 😉

res je debelosti preveč že med mladimi ljudmi. to je pa posledica visenja na netu in posledično premalo gibanja.. mi smo bili veliko zunaj skoz v gibanju, današnja mladina pa živi večinoma v virtuali..

kar se tiče velikosti-odvisno od znamke. moja small je še vedno enaka kot vsa leta, pri teh, kjer pač kupujem..

Meni se mlajša generacija ne zdizelo  debela, je pa visoka  se mi zdi da so ful višji kot smo bili mi.

Odgovor na objavo uporabnika
Johnson, 28.04.2025 ob 16:59

Meni se mlajša generacija ne zdizelo  debela, je pa visoka  se mi zdi da so ful višji kot smo bili mi.

Ja, rastejo pa v višino…

Kmalu bomo kot Ameri, na vozičku zaradi debelosti – 300 kg, na mizi pa trojni obroki krompirja in piščanca, vse gensko spremenjeno. Je fajn dobro papcat in buljit v telefon🥴, ata pa mama pa vse plačata.

Hja, 28.04.2025 ob 17:39

Kmalu bomo kot Ameri, na vozičku zaradi debelosti – 300 kg, na mizi pa trojni obroki krompirja in piščanca, vse gensko spremenjeno. Je fajn dobro papcat in buljit v telefon🥴, ata pa mama pa vse plačata.

Ne verjamem…

Vzroka epidemije debelosti sta obupna revščina in Golobove pošastne podražitve hrane. Še posebej milka čokolade.

Jaz sem zgleda izjema, 17 posto body fat. Nisem glih ripped, sem pa lean.

Itak382, 28.04.2025 ob 19:42

Vzroka epidemije debelosti sta obupna revščina in Golobove pošastne podražitve hrane. Še posebej milka čokolade.

:))))

Kriza iz Pariza, 28.04.2025 ob 16:04

Do 1990 je bilo zelo malo debelih ljudi. Kdor je takrat veljal za debelega, bi za tiste rojene po 2000 veljal za presuhega. Zadnje desetletje pa sami izgovori. Velike kosti, ščitnica, lipidema, pa je debela, ker ima izmensko delo ali pa ker ima dve deli. Kako to, da so se vse te “bolezni” pojavile po letu 1990? Zdaj v trgovini so številke ogromne. Ženski M je večji kot L nekoč. Suhe ženske težko najdejo obleke. Kroji so le še širši in širši. To nas bo pokopalo.

Tik-tok, vsak zase, nagnat bi jih bilo treba ven. Imate cele počitnice lepo vreme. Kaj boste počeli? Aaa, tisti, ki nimate denarja za dopust, boste doma gledali sončke, ki drajsajo po telefonih. Bravo! Gremo v meka, gremo v meka!

Če pa se naveličajo tik-tok-a, bodo šli sosedom na ulici zvonit. To bo cel izlet za njih. Kile pa gor.

Debelost je problem, vendar še večji problem je neumnost, in komformizem. Pametnemu popolnoma dovolj!

New Report

Close