Ta vlada bo z reformo dohodnine uničila podeželje
Na podeželju se večinoma vozimo v mestna središča v službo, posledično imamo s tem samo stroške (že tako avtomobilu nabivamo kilometre in si s tem povzročamo finančno škodo), sedaj pa bo vlada, ki ji je očitno podeželje malo mar (važna je samo LJ in prebivalci LJ očitno) še potne stroške obdavčila.
Potni stroški recimo znašajo 300 EUR na mesec (dejansko, ne izmišljeno). In, ja, za ohranjanje življenja na podeželju so pomembni tudi neobdavčeni potni stroški.
Tako, da se bomo še ti ki živimo na podeželju morali počasi odseliti v mesta.
Minister pravi, da se bo 0% dohodnina zvišala za apr tisoč evrov, ampak to velja tudi za tiste, ki nimajo potnih stroškov. Torej, bomo mi iz podeželja udarjeni s strani te super vlade. Ma bravooo, bravo.
Ja seveda bo posvet in seveda bodo razumeli…
Boštjančič še ZFPPIPP ne razume
http://pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO4735
Čebela_adela, 15.03.2023 ob 15:02
podeželje itak vedno voli SDS in NSi, zato vlade to ne zanima
nihče ne bo obdavčeval potnih stroškov. predlagana je kategorija dohodkov do neke višine, ki ne bodo obdavčeni in bo ta višina za vse enaka.
če meje te višine ne boš dosegla z regresom in povračili stroškov, jo boš pa dopolnila s plačo.
Ja, jaz bi tudi olajšavo napolnila s plačo in ne s potnimi stroški.
To je diskriminacija podeželja.
Pa naj se uvede davek na življenje v večjih središčih, ker nimajo potnih stroškov.
tralala887, 15.03.2023 ob 14:59
Na podeželju se večinoma vozimo v mestna središča v službo, posledično imamo s tem samo stroške (že tako avtomobilu nabivamo kilometre in si s tem povzročamo finančno škodo), sedaj pa bo vlada, ki ji je očitno podeželje malo mar (važna je samo LJ in prebivalci LJ očitno) še potne stroške obdavčila.
Potni stroški recimo znašajo 300 EUR na mesec (dejansko, ne izmišljeno). In, ja, za ohranjanje življenja na podeželju so pomembni tudi neobdavčeni potni stroški.
Tako, da se bomo še ti ki živimo na podeželju morali počasi odseliti v mesta.
Minister pravi, da se bo 0% dohodnina zvišala za apr tisoč evrov, ampak to velja tudi za tiste, ki nimajo potnih stroškov. Torej, bomo mi iz podeželja udarjeni s strani te super vlade. Ma bravooo, bravo.
Namen WEFa je spraviti vse ljudi v mesta, kjer bi nas imeli lazje pod kontrolo. Golob dela vse po planu.
Davos, 15.03.2023 ob 16:00
Namen WEFa je spraviti vse ljudi v mesta, kjer bi nas imeli lazje pod kontrolo. Golob dela vse po planu.
Sem že brala pred leti, da nekaterim iz LJ gre v nos, ker so njihovi sošolci kupovali cenejše nepremičnine v Logatcu in sedaj imajo zato višje potne stroške. In sedaj je zavist zaradi višjih potnih stroškov. Naj se tudi oni izselijo iz LJ, pa ne bo več zavisti.
S tem da mi nismo v Logatcu ampak na čisto pravem podeželju (že od nekdaj so od tu naši predniki) in se ne vozimo v LJ v službo, ampak v manjša mesta, ki so 30 km stran. V naši občini skoraj vsi hodijo kam drugam, ker delovnih mest tu ni. Ne samo , da smo po 1 uro vsak dan v avtu, da avto se troši, izgublja vrednost, sedaj se bodo še na nas, ki napol kmetujemo tukaj doma, spravili, ker ne morejo prenesti naših potnih stroškov. Ali so zlobni ali pa skrajno nesposobni ali pa jim je mar samo za tista 2 človeka, ki jih poznajo. Na nas niti ne pomislijo, nismo vredni niti tega. Da pomislijo kako škodo nam bodo delali.
Podjetnik606, 15.03.2023 ob 16:49
Skrajni čas da se obdavčijo, še bolje odpravijo potni stroški in malice. Pa da se uvede 8 urni delavnik, tako kot v ostalih EU državah. Pa da vidimo primerjavo.
potem je treba uvesti davek na življenje v mestu (ker se ima zato višjo ekonomsko moč tudi zato ker ni potrebe po dodatnem avtu itd. ).
tralala887, 15.03.2023 ob 15:50
Ja, jaz bi tudi olajšavo napolnila s plačo in ne s potnimi stroški.
To je diskriminacija podeželja.
Pa naj se uvede davek na življenje v večjih središčih, ker nimajo potnih stroškov.
TA davek ze obstaja. Imenuje se cena stanovanj, lahko tudi cena na m2.
ne lazi in ne zavajaj, celoten smisel davcne reforme je v povecanju prilovov, ce bi tvoje bluzenje drzalo reforme sploh ne bi bilo…prav je da se prevoz na delo in mali ukineta, to ni stvar delodajalca kako bis ti prisla v sluzbo in kaj bos tam jedla, ampak vlada bo hinavsko obdavcila ravno to, kje imas kak podatek opica zabita kje bo presecen znesek za malico, ko bo ta znan pol pa ti bluzi golobova fanticarka…..da o tem kako si dvignili obdavcitev KD sploh ne zacnem….zato ne lazi opica smrdljiva