Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tablete DORETA a kdo pozna in jemlje

Tablete DORETA a kdo pozna in jemlje

Videla sem temo od Heleks tablet, ki jih imam tudi sama za nujne situacije, ki pa niso izrazito težje psihične narave. Pa bi še jaz pristavila skledo in vprašala, če kdo jemlje Doreto. Jaz vzamem eno na dan zaradi splošnih telesnih bolečin neznanega izvora-naj bi bila hrbtenica. Baje pa so zelo nevarne in se od njih lahko hitro zasvojiš. Jemala pa sem včasih vsaj 2 na dan, pa sem se nekako one večerne odvadila. Zdaj torej vzamem eno zjutraj. Naj pa bi imele tudi stranske učinke na možgane, spomin, celo vpliv, da po nekajletnem jemanju človek postane tudi agresiven. Pri spominu sem tudi jaz zacela opažat luknje in pozabljam stvari, ki jih pri 53 letih še ne bi smela. Zdravnica o tem nič ne pove, tudi na spremljevalnih navodilih o tem ne piše. Je pa bila zadnjič po tv ena oddaja, ko je o tem odkrito govoril tudi en zdravnik, jaz je pa nisem gledala.
Meni zdravnica to napiše za malo malico in še svetovala mi je, da jih lahko vzamem večkrat-do 4x dnevno. Ker pa jemljem tudi Maravan tablete, mi težko predpisujejo karkoli drugega za proti bolečinam, saj je izbor glede na to zdravilo izredno majhen.
Delala pa bom na tem, da se znebim tudi tele ene na dan.

En od staršev jih je dobil zaradi težke bolezni, po dobrih dveh tednih (po eno na dan!) je bil tako zadet, da niti glave ni mogel več dvigniti samostojno, kaj šele normalno funkcionirati. Kak teden brez njih je trajalo, da je začel spet prihajati k sebi.

Zdravnica ti je rekla 4 x na dan Doreto??? Splošna zdravnica?

Upam, da se ne hecaš s tem kar pišeš, saj ti sploh ne bi smela jemat Dorete, na to kar si navedla kaj jemlješ kot je Marevan tablete in še Helex. V kolikor je res, prenehaj z jemanjem vseh tablet, razen Marevanom in sama napravi kaj za sebe. Če nimaš kake hernije ali kaka druga spremenjena stanja na hrbtenici, začni s krepitvijo hrbtnih in trebušnih mišic. Pilates je super za take zadeve pa tudi plavanje!
Upam pa, da nisi Doreto jemala skupaj s kakim Lekadolom oziroma karkoli kar vsebuje paracetamol, ker si morala bit zadeta kot mamba.

DMSO za bolečine. Pomaga skoraj takoj, čez kožo, torej mazanje.
Lastne izkušnje. Je pa naravno, brez stranski učinkov, prodajajo v Sloveniji, na ekoSinergiji, tam kot lugol, cena pa nizka, ker ni farmacevtski proizvod.
Drži od 4 do 6 ur, nato nov namaz, ki ga lahko kombiniraš še z drugimi naravnimi protibolečinskimi minerali, mgcl in MSM, ki ga dobijo ravno iz DMSO.
Plus ricinusovo olje, zopet čez kožo.
To kombiniraj še z nasveti Srečka in Pitre.
Meglo v glavi, pozabljivost in anksioznost, težke kovine in ostale strupe, tudi te, s katerimi se zastrupljaš, odpravi lugolova raztopina.
Mnogo zdravja in dobrega počutja ti želim.

Jemal in še vzamem včasih po potrebi odvisno od bolečin, Nič hudega, normalno da avtomobila ne boš vozila itd., če jemleš Doreto. Drugače pa drži se zdravnikovih navodil.

Jaz sem jih dobila za domov po operaciji proti bolečinam, max 2 dnevno in obvezno zaključit po 5ih dneh. Po teh tabletah ne smeš voziti. Mene so tudi čisto zaprle.
Mama jih je dobila zaradi vkleščenega živca in jih jemala skoraj 14dni, bila zaprta, zmedena in nič več ok, zato je prenehala z jemanjem. Tudi rabila par dni, da se je stanje normaliziralo.

Par komadov jih še imamo doma, so nam ostale in jih imamo za vsak slučaj, ker so zelo močne in primejo takoj.

Na dolgi roki jih ne bi jemala če ne bi bilo življenjsko nujno.

… jemljem doreto in metamizol stada zaradi hudih bolečin (išijas).
Čakam na pregled pri ortopedu v upanju, da bo morda tokrat operacija že nujna (leto in pol nazaj še ni bila).

Avtorica, če nimaš res hudih bolečin, se protibolečinskih tablet izogibaj. Zmanjšuj število tablet in sicer najprej vzemi tableto vsak drugi dan, nato vsak tretji dan, nato enkrat tedensko itd. Vse te tablete imajo tudi stranske učinke. Pojdi h zdravniku, ti bo predpisal kaj drugega. Proti bolečinam pomaga tudi telovadba, plavanje, fizioterapija, ipd.
Mislim, da sem vzela enkrat ali dvakrat doreto, zaradi bolečin v hrbtu, vendar mi je takoj naredilo alergijo.

Ha – evo ravno danes vzel, da me spusti krč v hrbu! Verjetno bom jemal 2 – 3 dni, mogoče 4… a sem že zdajle (4 ure po prvi rundi) tak, kot da bi spil kar nekaj piv…
Zadet ko krava…

Vem da so zasvojljive… zato, se tudi ti avtorica, raje spravi z njih na dolgi rok. Predlagam kakšen pogovor s farmacevtko v lekarni, pa mogoče bi bilo tudi osebno zdravnico za zamenjati – če imaš možnost.

Rok, ne bi raje, po vsem, kar si že prestal, prešaltal na naravno in brez stranskih učinkov?
Kot sem zapisala zgoraj, na DMSO?
je popolnoma naraven, iz celuloze. Meni je lansko leto pomagal prebroditi zlomljene prste na stopalu, ter jih zacelil s še dodatnim mazanjem z mgcl in MSM.
Mogoče še z boraksom, če ti ga uspe dobiti.
Vse skupaj je hkrati tudi preventiva proti ponovni ponovitvi, tudi kot sama kurativa.
In vse se dobi pri nas, dostopni vsi spremni listi, nič nekaj na pamet.
Preberi in preštudiraj si še enkrat spletno stran Walterja Lasta, vse je tam.

Rok, ne bi raje, po vsem, kar si že prestal, prešaltal na naravno in brez stranskih učinkov?
je popolnoma naraven, iz celuloze. Meni je lansko leto pomagal prebroditi zlomljene prste na stopalu, ter jih zacelil s še dodatnim mazanjem z mgcl in MSM.
Vse skupaj je hkrati tudi preventiva proti ponovni ponovitvi, tudi kot sama kurativa.
[/quote]Petrolej in kurji drek si pozabilo omeniti naj si z njima maže.

Petrolej in kurji drek si pozabilo omeniti naj si z njima maže.
[/quote]

Sem načeloma proti “zvarkom”, a tole očitno vsaj delno drži
http://www.sfd.si/uploads/datoteke/gabrovsek.pdf

Če maš možnost vzemi raje brufen ali pa analgin 😉.

Dobila sem jih po poškodbi, po njih se mi je spalo, zato sem prosila, naj mi dajo Nalgesin. Naklofen so mi bile pa premočne zaradi želodca. Tko da sem potem Nalgesin z Lekadolom pač kombinirala.

Ker omenjaš hrbtenico, a delaš kakšne vaje za htrbet?

Petrolej in kurji drek si pozabilo omeniti naj si z njima maže.
[/quote]

To pa on že pozna. Je le bolj razgledan, kot ti. In omikan tudi. Kar ti ne boš nikoli, žal. Zate žal, ne za nas.

jaz sem jih dobila po operaciji, vednar mi je bilo tako slabo po njih, da sem prosila zdravnika za druge. Dobila naklofen, sicer mislim, da je manj močen, samo sem vsaj lahko živela.

Po operacij hrbtenice dobila Dureta, Nalgesin forte in Analgin. Dureto vzamem zvecerv, ce je res bolecina prehuda.Zaenkrat nisem opazila po Dureti , da bi bila zadeta tako da ocitno ne vpliva na vsakega isto. Je pa rekel zdravnik v bolnici , da nesmem vzet nalgesin in dureto ali analgin skupaj. Se nesme mesat…

[/quote]

Pogledam pa res lahko, ja. In morebiti tudi poskusim.
Hvala za nasvet.

A danes nič od tega nimam doma – Doreto pa imam. In kar deluje. IN zraven zdajle vrtim Marleya… se mi zdi, da samo še malo manjka, pa bom videl kakšne rožnate slone…
tako da kakšna zadeva brez stranskih učinkov, ni slab predlog.

Mene sprašuješ?

O, ja, številne, pa ne ker bi me sicer kaj hrbet bolel, ampak v sklopu rednih treningov. Samo, sem ter tja se vseeno uspe natehnit kakšno mišico ali kaj premaknit s sunkovitim gibom, ko je telo neogreto.
Še kakšen dan… pa bo minilo.

Po prometni nesreči sem jih dobila na recept. 4 škatle. Poškodba hrbta.
Katastrofa od počutja po jemanju, zadeta kot mamba, spotikala sem se po hiši, že od postelje do wc-ja je bil projekt naravnost hoditi. Občutek kot bi ene 3 jointe skadila naenkrat. ( spomini na najstniška leta 🙂 )
Vztrajala sem nekaj dni, nato prenehala. Sem jih raztalala po vasi ženicam, če hočejo naj jedo, jaz nisem hotela.

Jaz po Doreti nikoli nisem bila zadeta. Nikoli se mi ne spi. Ko tole berem, se mi zdi, kot da obstajata dva zdravila z istim imenom….hahah vem da ne ampak nobenih stranskih simptomov nimam, razen pri spominu jih pa res opažam. Problem je edino v tem, ker eni ne znate brat-kot da ste vi na Doreti in ne jaz, saj sem napisala, da glih zaradi Maravana ne pride v poštev skoraj nobeno drugo zdravilo proti bolečinam, kot je Doreta, Lekadol, pa mogoče še kaj. Sploh pa ne Naglesin in Naklofen, tudi Ibubrufen ne.
Ja, itak se bom skenslala od njih čim prej…najprej na pol tabletke, potem na nič.
Se pa čudim, kako je to vplivalo na nekatere, da niso bili več sposobni niti živet in to takoj po prvih tabletah. Ja, eni ste itak proti vsem tabletam in kemiji.
Res pa je zadnjič moj mož zaradi bolečin v rami dobil Naglesin. Po tadrugi tableti je opazil, da se mu po njih močno spi. Med tem, ko ga eni kljub temu jeste kot Lekadol….in je takoj prenehal z njimi.
Avta pa itak ne vozim ampak ko se peljem z možem na daljše proge, v avtu zaradi Dorete nikoli ne zaspim. Ni šans.

Pogledam pa res lahko, ja. In morebiti tudi poskusim.
Hvala za nasvet.

A danes nič od tega nimam doma – Doreto pa imam. In kar deluje. IN zraven zdajle vrtim Marleya… se mi zdi, da samo še malo manjka, pa bom videl kakšne rožnate slone…
tako da kakšna zadeva brez stranskih učinkov, ni slab predlog.
[/quote]

Vse je naravno in brez stranskih učinkov, v bistvu deluje skoraj vse bolje transdermalno.
Sprobano, že več let, DMSO sem pa lani prvič ob zlomu prstov, hkrati z ostalim.
Noro, kako to učinkuje, na več načinov, ne le na bolečino.
Vnetje, obupno oteklino vsega stopala, dobesedno topi in hkrati celi, od kosti, do regeneracije kolagena, živcev, vezi, mišičja, kit. Mesec in pol, kot, da ni bilo nič.
Ob zvinu pred štirimi leti, je trajalo dve leti, da noga normalno deluje.
Ostalo preberi, ker je še veliko več.

A bejž no, avtomobila ne boš vozil? Nič ne vplivajo na psihofizično stanje, vsaj pri meni ne, že vzel kdaj, malo močnejše tablete proti bolečinam pač, nič drugega.

Sem načeloma proti “zvarkom”, a tole očitno vsaj delno drži
http://www.sfd.si/uploads/datoteke/gabrovsek.pdf
[/quote]

Hehe, ne uporabljam nobenih zvarkov, sem dolga leta prej vse preštudirala, kaj je uradna medicina tudi uradno uporabljala kot zdravilo pred ukinitvijo l.80 in jih taista danes zopet odkriva.
Ne, nobeno me še ni razočaralo v nobenem smislu, prej dalo več, kot sem sploh pričakovala.
Hvala za link. Ti pa si poglej obširno obrazložitev na sletni strani Walter Last, MSM in DMSO.
MSM večina že pozna.
Ne bi nič škodilo, če bi še predhodnika, sploh tisti z najtežjimi boleznimi idr.težavami, ker dobesedno rešuje življenja.

New Report

Close