Tablete proti glivicam na nohtih
Jaz sem tudi dobila tablete za 3 mesece. Med jemanjem je šlo na boljše, čisto izrastel noht pa po treh mesecih ni, tako da po jemanju tablet se je stanje ponovno pričelo slabšati in sem na istem kot sem bila, oz zdaj se je še poslabšalo, ker okužba zajema vedno večji del nohta. Od tablet je minilo že pol leta in sem ves ta čas nohta mazala vsa dan z protiglivičnimi kremami, kapljicami… ne gre na boljše. Ne vem kaj naj… razmišljam, da bi si dala nohta odstranit. Slišala sem za zdravljenje z uv lučko, samo je precej drago in ne vem če ravno deluje.
Si je kdo uspešno pozdravil glivice in s čem?
V lekarni kupi lak Onytech proti glivicam. Pomaga. Poleg tega kupi razkužilo (ki deluje tudi protiglivično) in nohte vsako jutro in večer našpricaj z njim (še preden uporabiš Onytech).
Nekateri prisegajo na olje čajevca. Res je, da stvar deluje, ampak ima zelo močan (meni osebno neprijeten) vonj in je bolj zoprna za nanašanje kot omenjeni lak. Nekateri prisegajo na kreme, ampak se le ti v noht ne vpijejo tako dobro kot lak, poleg tega jih v bistvu obrišeš z nohta takoj, ko daš na noht nogavice.
Onytech lak uporabljaj tako dolgo, da zdrav noht popolnoma preraste prizadete dele. Ampak pazi, na videz bo noht že zelo hitro izgledal zdrav (npr. po enem mesecu), čeprav v resnici glivice še ne bodo popolnoma odpravljene.
Pri tabletah so problem stranski učinki in dejstvo, da jih ne smeš jemati neomejen čas, nohti na nogah pa rastejo zelo počasi. Če ti zdrav noht v tem času še ne bo popolnoma prerastel prsta, se ti problem lahko (z veliko verjetnostjo) ponovi.
Predvsem pa zelo pazi na higieno nog, poleg tega nogavice in brisače (v katere si brišeš noge) peri pri visokih temperaturah (spore gliv včasih preživijo tudi 60 st. C), čevlje pa redno razkužuj oz. daj čez noč (ali za 24 ur) v zamrzovalnik. Na nogavicah in v čevljih lahko namreč ostanejo spore, ki povzorčijo ponovno okužbo zdravega nohta.
Pri higieni nog je pomembno predvsem, to da tvoji prsti in nohti ne bodo vlažni. Torej se izogibaj potenju, če se dostikrat potiš v noge, imej s seboj dodaten par nogavic in podobno. Predvsem pa si noge dobro osuši po umivanju. En način je, da si jih kar malo posušiš s fenom. Pri hitrem brisanju z brisačo (po možnosti že vlažno), obnohtni kanali dostikrat ostanejo vlažni, kar so odealne razmere za razrast glivic.
Čez noč obkladke s sirotko, zjutraj pa na vlažen noht posuješ sodobikarbono, da je cel dan gor. Ko se noht dovolj zmehča, pa fizično odstraniš glivični del, vsak dan po malo, dokler ne porežeš stra vseh gljivic. Kupi še pilice za enkratno uporabo in pili, dokler lahko, skoraj do bolečine, vsak dan.
Bistvo je, da glivični del čimprej fizično odstraniš.
Tudi kopeli s kisom so ok.
Fizično odstanjevanje nohta ni vedno najbolj pametno. Noht se namreč lahko začne vraščati, kar povzroči bolečine in kar nekaj težav. Sem poskusila (s pomočjo uporabe seta Canesten za odstranjevanje glivic na nohtih) in imela potem cel kup problemov. Ne priporočam.
[/quote]
Popolnoma enako. Sploh ne priporočam ! Jaz sem imela probleme, poznam eno, ki je imela hudo štalo.
Fizično odstanjevanje nohta ni vedno najbolj pametno. Noht se namreč lahko začne vraščati, kar povzroči bolečine in kar nekaj težav. Sem poskusila (s pomočjo uporabe seta Canesten za odstranjevanje glivic na nohtih) in imela potem cel kup problemov. Ne priporočam.
[/quote]
Popolnoma enako. Sploh ne priporočam ! Jaz sem imela probleme, poznam eno, ki je imela hudo štalo.
[/quote]
Jaz imam pa ravno s tem nacinom dobre izkusnje, s Canesnailom sem odstranila obolel del nohta, vsak dan mazala s Canestenom in 3x po en teden jemala Lamisil tablete. In to je to
[/quote]
Jaz imam pa ravno s tem nacinom dobre izkusnje, s Canesnailom sem odstranila obolel del nohta, vsak dan mazala s Canestenom in 3x po en teden jemala Lamisil tablete. In to je to
[/quote]
Ne pravim, da ima vsak probleme. Ampak tisti, ki se mu začčne noht vraščati, ima pa lahko zelo hude. In vnaprej nihče ne more vedeti, ali bo v prvi ali v drugi skupini.
Lak Onytech pomaga le, če je okužen manjši del nohta, sicer ne.
Kakšni so pa stranski učinki tablet, da jih ne smeš jemati dlje, kot 3 mesece?
[/quote]
Imela sem okužen celoten noht in mi ga je s kombinacijo tega laka in razkužila Spitaderm uspelo pozdraviti. Ob upoštevanju zgoraj navedenih higienskih ukrepov, seveda.
Stranskih učinkov Lamisila se ne spomnim več natančno, spomnim pa se, da je v samih navodilih pisalo, da naj jih ne bi jemali neomejen čas.
Osebna zdravnica mi je te tablete odsvetovala ravno zaradi možnih stranskih učinkov ter me poslala v lekarno, naj najprej poskusim katerega od njihovih produktov, ker so bolj varni.
Pa sem drugače popolnoma zdrava oseba, samo v bezenu sem bila veliko (in se okužila z glivicami).
Med drugim naj Lamisil tablete tudi ne bi bile primerne za ženske v rodni dobi, ki bi v prihodnjih mesecih lahko zanosile, ker vplivajo na plod, itd. Zame tudi to v tistem času sicer ne bi bil problem, ampak vseeno omenim, ker verjetno za katero forumašico je.
Kaj pa zmanjšanje vnos sladkorja kot je kokakola,sladoled,piškoti,bonboni,jogurti,…si probala??v dveh tedni izginejo gljivice.
[/quote]
Tega se držim že 2 leti, pa so se glivice na nožnih nohtih razširire, zato sem tudi šla po tablete.
[/quote]
Ne verjamem! Mal poglej kaj ješ in kje so skriti sladkorji.Sladkorji so hrana gljivicam.