Tablete za pomivalni stroj
Ni vse samo v tabletah, veliko je tudi v kakovostni tehnologiji stroja.
Imamo AEG pomivalni stroj – top. Ima tudi parni generator, torej pere tudi s paro, ne samo z vročo vodo.
Uporabljam samo DM nature – čimamnj fosfatov, tem bolje. Operejo odlično, tudi na enournem programu na 70 stopinj. Je pa res,da v stroj zlagamo vedno oplaknjeno posodo, brez ostankov hrane.
Jaz perem vsak drugi, tretji dan in je posoda že zasušena. Ampak sva sama in se nama ne nabere prej. Ali gel iz Eurospina opere zasušeno? Pereš vsak dan?
Zanima me, ker kupujem Finish, pa je cena zelo visoka. Bom vesela cenejše variante.
[/quote]
Kupi prašek, ga daj čisto malo in peri bolj pogosto, vsaj vsak drug dan.
A stroj nima kakšnega posebnega programa za manj posode?
Ker to,d a se posoda suši 3 dni v stroju, ni OK. Ne za stroj, ne za posodo.
Pri nas smo se odpovedal tabletam. Ker tisto 15 v 1 dejansko ne deluje in še vedno potrebuješ vsaj sol.
Gel je pa tudi ena packarija, ki ti zapaca cevi, če ravno ne pereš na najvišji možni temperaturi.
Zato pri nas uporabljamo prašek, ki ga lahko doziraš glede na to, koliko umazana je posoda in koliko poln je stroj. Kupujem ga v DMu ali Millerju, v primerjavi s tabletami je smešno poceni.
Kako prašek deluje na kozarce? Iščem nekaj kar ne bo belilo kozarcev.
[/quote]
Kako bo pralno sredstvo delovalo na kozares je v prvi vrsti odvisno od kozarca in šele nato od samega pralnega sredstva. Kozarci, ki jih kupiš 6 za 2 € bodo v stroju posiveli ne glede na to ali uporabljaš prašek, gel ali tablete. Kakovostnejši/dražji bodo zdržali dlje časa. Neki v zvez s sestavo stekla, kaj točno sem pa že pozabila.
Če hočeš kozarce obdržati res lepe, potem jih pomivaš ročno.