Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tablete za v pomivalni stroj

Tablete za v pomivalni stroj

Veliko je že bilo govora o pralnih praških, da ga dajete manjše količine… Kaj pa za pomivanje posode. Kater tablete uporabljate? Ali pa uporabljate tekoče čistilo?
Mi imami Finish power ball, 3 in 1. Meni se zdi da imajo zelo močan vonj, ko odprem pomivalca me kar glava zaboli.

Kaj pa sol in sredstvo za lesk? Sploh tole za lesk je meni malo sumljivo. Spet neke kemikalije na posodi, ki gredo potem v naš organizem.

Jaz uporabljam Calgonit 3 v 1 in nič drugega!

Vsi serviserji (in tudi proizvajalci) uporabo tablet načeloma odsvetujejo, sploh pri starejših modelih pomivalnih strojev. Še vedno prisegajo na prašek (ali gel), sol in sredstvo za sijaj.
Tablete so primerne edino za novejše pomivalce, ki imajo poseben program za pranje s tabletami in pogojno še za takoimenovane EKO programe, ki so daljši (2 uri). Samo ti programi namreč omogočajo optimalno topljenje tablet.
Tudi denarno se tablete nikakor ne splačajo. Edino bolj priročne so.
Priporočajo pa istega proizvajalca praška in sredstva za sijaj. Za sol ni pomembno.

Mi uporabljamo Calgonit prašek in sredstvo za sijaj, oboje kupujem izključno v Muellerju, ker je namenjeno za nemški trg.

Jaz uporabljam tablete za poln stroj, za delno pomivanje (moj stroj omogoča ločeno pranje posameznega “nadstropja”) pa uporabljam prašek in ga tudi doziram manj.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Za pranje imamo 2.5 kg škatlo Calgonita ( navaden prašek) , za sol kopujemo tako ki je v tabletkah , pojma nimam od katerega proizvajalca, samo vem da je najcenejša, je pa pakirana v taki prozorni navadni vrečki kot za meso.
Sijaj, tudi od Calgonita.

Nevem, tukaj jaz ne kompliciram preveč, imamo vsakič kaj drugega, edino sol ostaja ista.

LP

jaz bi zmer rada kupla prašek, pa ga nimajo, samo 100 vrst tablet, ki pa jih največ ostane v odtokih… mi je mal hudo

Kako nimajo, mi že skoz uporabljamo prašek ( isti princip kot za v pralni stroj)

Tudi Calgonit ga ima.

LP

New Report

Close