Tableti dabroston in stranski učinki
Tiste, ki ste jemale tablete dabroston, kako kaj stranski učinki?
Ginek. mi jih je predpisal, ampak zdaj gledam te stranske učinke, so pogosti in kar zoprni. Kake imate ve izkušnje?
S tem, da na hormonske tablete ponavadi zelo negativno odreagiram, zato sem v dvomu, da bi še to sedaj jemala. Kolikor sem po netu iskala, pa te dabrostone kar pogosto napišejo pa ženske niso omenjale težav? Samo tudi KT pogosto jemljejo pa nimajo težav, jaz sem jih imela pa cel kup.
Aja, dobila pa sem jih, ker imam mireno in ker se po več mesecih še vedno vlečejo dolge krvavitve in ti tableti naj bi to ustavili.
Kaj pa vem. Naveličana sem že teh številnih poskusov z raznoraznimi tableti, vedno znova prenašam stranske učinke. Totalno izmučena sesuta sem od stranskih učinkov, zravenpa sploh ne pomagajo. Pa rečejo ja, je treba par mesecev jemati, da se uredi. Trpim par mesecev, se nič ne uredi pa spet novo tableti.
Sploh ne vem, če bi jih jemala.
Tudi jaz slabo reagiram na vse hormonske preparate, KT sploh nisem prenašala, ampak v takem primeru se pač uporabi kondom, a ne? Sigurno je zdravje na prvem mestu, to bi moral vsak normalen partner razumet oziroma sam predlagat tako rešitev, da bo ok. Ali kondom ali pa, ko je otrok dovolj, njegova sterilizacija. Pri nas je bilo tako.