Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tabletke – zaščita???

Tabletke – zaščita???

..imam jih prvič in sem totalno nevedna, kako in kaj… Ali je s kontracepcijskimi tabletkami zaščita vseh 28 dni,tudi tisti teden, ko jih ne jemlješ??

če si malo prebereš navodila, ki so priložena škatlici, ne bo škodilo

sicer pa ja, ko jih enkrat začneš jemat, si skoz zaščitena. edino v prvem mesecu je lahko razlika med tabletami, ene primejo takoj, pri enih moraš biti še dodatno zaščitena.

Se opravičujem, ampak meni se pa zdi, da ne piše točno v navodilih ali si med obdobjem med enim jemanjem in drugim, torej v pavzi zaščiten. Vsaj na mojih Diane35 se mi zdi da ni pisalo. Ne vem pa za 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.
Drugi del tvojega odstavka pa drži, ja. Jaz sem sicer to izvedela od Pušenjaka, na njegovem forumu sem prebrala.

Bajdevej, a ste včeraj brali Jano? Je notri njegov report.

sem šla prebrat navodila

je res, da tega izrecno ne piše, ker naj bi bilo to splošno znano dejstvo, piše pa, da če pozabiš vzeti tabletko v tretjem tednu in takoj prekineš z jemanjem za sedem dni, da je v tem primeru zaščita še vedno zanesljiva.

Kokr jaz vem, naj bi tabletka prijela že po prvih štirih denh jemanja, če jo vzameš na prvi dan menstruacije. Potem pa zaščita velja skoz, tudi med pauzo, seveda če ne pozabiš kakšne vzeti. Če pozabiš pa jo vzameš čimprej, pa potem še 7dni uporabljaš mehansko zaščito (torej kondom).

LP

New Report

Close