Tablični računalnik za 10-letnika
Prosim za pomoč. 10-letnik si je zaželel PSP ali tablični računalnik. Doma nismo kaj preveč tehnično usmerjeni, tako da imamo pač en skupen prenosnik in to je to. Otroka imata sicer mobitele, ampak navadne na tipke. Nimamo wii-ja, tabličnega računalnika …
No, in zdaj bi tavelik imel ali PSP ali tablični računalnik.
Prva dilema: kaj je bolje? Po moje tablični računalnik 🙂
In druga dilema: a so te poceni variante za kej? Niti približno ne bi dala veliko denarja, ker ne vem, koliko časa ga bo to sploh držalo.
A je kaj takega za 10-letnika ok?
http://www.bigbang.si/compareproducts
In če je, kateri od teh ali za podobno ceno je najboljši?
HVALA!
Za 10 letnika? Hm, iz vidika dolgoročne naložbe rajše priporočam en kvaliteten bralnik, recimo kindle.
[img]http://g-ecx.images-amazon.com/images/G/01/kindle/dp/2012/KS/KS-slate-02-lg._V389394900_.jpg[/img]
Jaz sem za igralno konzolo, recimo za novi Wii ali PS3.
Kar rabi računalnik, imate enega dovolj za vse 4, igre pa naj igra na konzolah, itak se preko njih lahko priklopi na net, jaz sem na morju preko DS-a čvekala na Monu 🙂
No, mi imamo tablični računalnik in Wii, pa za wii komaj še vemo, da ga imamo, za tablični računalnik se pa tepemo. :===))) Samo rabiš wi-fi. Če nimate routerja, je bolj brezveze. Rabi internet, da potegneš dol aplikacije. Za poceni variante ne vem. Mi smo dali prek 300 evrov.
Imam drugače otroka stara 8 in 11 let in je tablični računalnik res prva liga.
Meni je potem boljše prenosnik, imaš več od njega kot od tablice.
Meni je potem boljše prenosnik, imaš več od njega kot od tablice.[/quote]
Tudi prenosnik bolj kot ne sameva, odkar imamo tablico. 🙂 Ni sploh primerjave v načinu uporabe. Za prenosnik se moraš vsest za mizo, si statičen, tablico pa enostavno vzameš in gre s tabo.
Tablico imaš lahko 3G, pa je net skos in povsod
V telekomovi trgovini imajo za zveste uporabnike dobro ceno
Tablica je zakon, nikoli se ne naveličaš
Sem proti tabličnim računalnikom PSP jem itd…….
Po eni strani skoz jamrate, da so otroci preveč pred TVje,, računalnikom in da se danes ne znajo več igrati po drugi strani pa jih filate z vsemi novitetami in z vsem sranjem, da se vam ni treba igrati in ukvarjati z njim.
Se strinjam, da je danes računalnik skoraj obvezen v vsakem domu, ker pridemo hitreje in lažje do informacij, vendar da se že 7, 8 …letnike fila z vso nepotrebno kramo pa je žal velika škoda za njih.
odkar je tamali dobil za darilo tablični računalnik, se non stop kregamo, jaz mu omejujem,recimo pol urce na dan, ampak prej ni bilo tega krega in pregovarjanja, sedaj pa ves čas.. pa potem si ga pa da še v naročje, pa ne vem, če je to dobro, da mu seva …
Kdo jamra? To ponavadi starši govorijo o drugih, ne o njihovih. 🙂
Zame je čisto vseeno, ali je ekran TV ali tablica. V bistvu raje vidim, da so na tabici, kot pa da buljijo v risanke in kakšne abotne serije po TV.
En enajstletnik pa, verjemi, rabi v življenju še kaj drugega kot igro s starši. :=)
Mi imamo eno low-cost varianto pod 90 €. Dela brez pripomb 2. leto, pri nas mularijo največ goni gor risanke z youtuba, pa angry birdse ipd kramo. Tako ali drugače imata otroka dovoljeno vseh sort PCjade 1 uro na dan max, pa naj bo karkoli. Je pa tablica res zelo uporabna!
Icuš:ja kaj je pa na tablici tok pametnega. Po mojem si ti tipična mama otrok, ki so dnevno po tri ure qli več za računalnikom in TV jem.
Kok ima pa 11 letnik poleg šole in kakšne dejavnosti sploh še porostega časa? A so tvoji otroci sploh kdaj zunaj. In 11 letnik je še otrok in sicer z njim ravno ne sestavljamo kock in ne barvamo pobarvank, igramo pa z njim košarko, nogomet, tudi kakšno računalniško igrico, se pogovarjamo, delamo načrte in plane za drug dan.
V večini pa je realnost taka, da otrok ko pride iz šole in naredi domačo nalogo ves ostali čas pa posveti igricam in TV-ju.
Najsalbše pa je, da otroku kupimo tablico, potem pa mu jo na veliko omejujemo. Samo pol ure ja pa ti kokoš glej nadaljevanko ki traja 45 minut samo pol ure.
Ja, sem ena tistih mam, ki je na računalniku tudi po deset ur in več dnevno. Ker je to moja služba.
Ti si očitno mestna mama, ki ji je ‘biti zunaj’ vrhunec dneva. Mi smo doma v naravi, ob gozdu in mi ni to nič posebnega. Z naravo živimo. En moj otrok ima glasbeno, drugi nima nič. Doma sta ob treh. Ko naredita naloge, imata do 21h prosti čas. Premalo, se ti zdi, da se ne bi dalo tudi malo tablice noter stisnit?
Pa ne uporabljaj tako pokroviteljskega tona. Pogovarjati se z otrokom, delati plane za naslednji dan? To so zate aktivnosti z otrokom? Ne, naš pride domov, pa se zapre sobo in ga do večera ne vidimo???????? Pogovarjanje in druženje z otrokom je za nas isto kot dihanje. A da dihaš čez dan, tudi napišeš kot svojo aktivnost, s katero se tolčeš po prsih?
HVALA! Kaj takega sem hotela slišat – da so npr. tudi cenejše variante ok.
O tem, koliko so kateri otroci na raznih zadevah pa itak nima smisla razpravljat.
Pri nas imamo zaenkrat torej samo en prenosnik; kadar si otroka zaželita sta lahko gor največ 30 min v kosu, vendar to ni vsak dan. Doma smo na vasi, domov pridemo ob 15. uri, nalogo naredita vso v šoli, v 1. in 5. razredu se jima ni treba še nič kaj veliko učiti, dvakrat tedensko imata popoldne treninge, imamo psa, s katerim gremo vsak dan na sprehod in ja, življenje na vasi je popolnoma drugačno – kljub temu da imajo otoci računalnike, se še vedno popoldne dobivajo zunaj, se podijo po gozdu, delajo bunkerje ipd. Tako da tudi, če bo starejši dobil tablico, zaradi tega ne bo postal računalniški odvisnik.
Ti razmišljaš s svojimi možgani, kaj je zate bolj praktično, vendar ti lahko zagotovim, da je za otroka bolje tablični računalnik – od iPad-a navzdol.
Pri nas je že 3 leta v uporabi iPad enka, s 64MB spomina – si naloži gor veliko stvari, od e-knjig in revij, do filmov, risank, fotografije, potem so razni programi za oblikovanje vseh sort stvari, Dropbox, skratka zakon – se ostali otroci postavijo zanj v vrsto in že vneto hranijo denar vsak za svojega 😉
Naši otroci živijo v drugačni dobi zabavne elektronike, kot smo mi. in lahko verjameš, da prenosniki niso za njih to, kar potrebujejo oni v času rasti in polnjenja svojih možganov 😉
Ti razmišljaš s svojimi možgani, kaj je zate bolj praktično, vendar ti lahko zagotovim, da je za otroka bolje tablični računalnik – od iPad-a navzdol.
Pri nas je že 3 leta v uporabi iPad enka, s 64MB spomina – si naloži gor veliko stvari, od e-knjig in revij, do filmov, risank, fotografije, potem so razni programi za oblikovanje vseh sort stvari, Dropbox, skratka zakon – se ostali otroci postavijo zanj v vrsto in že vneto hranijo denar vsak za svojega 😉
Naši otroci živijo v drugačni dobi zabavne elektronike, kot smo mi. in lahko verjameš, da prenosniki niso za njih to, kar potrebujejo oni v času rasti in polnjenja svojih možganov ;)[/quote]
Pardon zatipkano v hitrosti, bi bilo malo premalo, pravilno je: 64 GB 😀
prosim pomagajte rada bi kupila tablični računalnik do 50 eur. prosim če mi pomagate. tudi opremu za tablico bi rabila. če mi boste pomagali se vam resnično zahvaljujem. drugače sem že imela tablico in mo je počilo steklo za tablico pa sem dala 79 eur. ampak zdaj se mi zdi da bi kupila tablico za 50 eur in bi imela mir. tudi če veste za zaščito tablice mi prosim pošlite stran da si tablico ogledan!
hvala za rayumevanje!
lp
Forum je zaprt za komentiranje.