Taborjenje v šotoru
Pozdrav vsem…me zanima če ima kdo kakšne izkušnje z taborjenjem v šotoru na slovenski obali. Letos bi prvič kupila šotor in šla morda v avtocamp Lucija. Morda kdo ve ali ima kakšne slabe ali dobre izkušnje. Vedno sem v apartmaju pa pravijo da je taborjenje bolj poceni. Ker pa so taki časi..mislim finančni bi probali še to.
Hvala za odgovore in lepe pozdrave. Aja pa nujno naj bo slovenska obala
UUUUu taborjenje je zakon! Jaz sem bila tabornica zelo dolgo časa.. Jah kaj nej ti povem,lahko bi napisala cele litanije. Pa ti dam par dobrih nasvetov za začetek
1.prvo poskusi sama doma posatvit šotor,za vsak slučaj da se navadiš
2.za kuhanje rabiš vse pripravke in bombice za taborjenje
3.plastični stolčki mizica itd
4.za spanje ti priporočam da daš pod spalko eno blazino bo bolj udobno.
Ostalo bodo pa drugi povedali. Taborjenje je krasna stvar,tudi po slovenski obali smo taborili. Ampak če nič nimaš,ne spalke ne bomb plinskih ne ničesar,te bo drago koštalo da si vse nabaviš.
Pa uživajte!
taborjenje je nekaj drugega kot kampiranje he-he-heee
Da ne boš razočarana glede cen
30 let nazaj je že držalo, da je kampiranje na jadranski obali najcenejša namestitev.
Danes je drugače. Nas 4-člansko družino pride precej dražje kampiranje na hrvaškem otolk, kot bivanje v apartmaju z dema spalnicama ob plaži na hrvaškem otoku.
Za eno noč kje že dovolj iglujček, spalka in ležalna blazina. Za udobno preživljanje dopusta v kampu, pa potrebuješ precej več.
Zdaj pa resno!
Najprej preglej cene, če se ti res splača.
Nato kupi šotor, ki je dovolj velik in za letošnje poletje naj ima čim višji vodni stolpec. Za spodaj rabiš pvc podlogo.
Potem rabiš dovolj toplo spalno vrečo da te nebo zeblo (meni je v sezoni tanek kovter dovolj, ne maram spalnih vreč) pa če imaš dovolj prostora v avtu vzemi še povšter.
Na vrsti je armafleks ali turbomaksimus ali nekaj na čemer boš spala.
miza
stoli
kuhalnik
kuhinjski pribor (posoda, krožniki, lončki, žlice, vilice, kozarci itd)
škaf za pomivanje posode
kanister za vodo
To je to spokaš in greš, še vedno lahko pospraviš in greš v apartma. Zame je pomemben šotor, postelja in stoli, vse ostalo lahko eksperimentiraš. Če pozabiš kuhalnik, cev vikend ješ pašteto pa marmelado pa je.
Razlika med kampiranjem in taborjenjem je, da je tabor skupina šotorov oz. skupina – večja 100 ljudi – ki so skupaj v kampu. Jaz osebno taborim s združenjem vsako leto na začetku sezone ko grem sama kampiram. Če se motim me popravi lampiranje.
V bistvu res ni tako poceni.
Rabiš:
Šotor
Spalke
Napihljive blazine za pod spalke
Plinska bombica ali električni kuhalnik (elektriko doplačaš)
Posoda (ponev in lonc za kuhat pašto), začimbe, plastični kozarci
Vrv za sušenje perila
Sredstva proti komarjem
Plastična miza in stoli (must have)
Električna hladilna skrinja (ni nujno, nekateri imajo drugi ne).
Škafec v katerem boš prala posodo v skupni pomivalnici
Če nimaš večine od teh stvari, te bo kampiranje prišlo ravno tako ‘drago’
kot apartma. Govorim o spalkah, blazinah, mizicah…
Jaz osebno ga obožujem, sploh imam rada kakšne odmaknjene res južne kampe, kamor
ponavadi zahajajo izključno ljubitelji kampiranja.
Vedno veča kampov v HR ima že parcele (so dražje) kjer imaš elektriko in vodo na parceli že v ceni najema parcele.
Za štiričlansko udobno kampiranje potrebuješ ( sicer je pa vse po želji) še moj spisek he-hehe
• šotor (stojne višine)
• paviljon medusa
• podloga za šotor
• podloga za vhod
• kladivo+klini (škatla)
• el. kolut+adapter+el.podaljški
• plinska bomba
• plinski kuhalnik
• zložljiva kuh. omara
• hladilnik 50 l na elektriko
• podstavek za hladilnik
• 2x samonapihljive blazine
• 2x armaflex
• 4xvzglavniki
• 4x spalne vreče
• 2x napihljiva blazina
• 2x yogi rjuha
• el. pumpa
• 2x ležalnik
• 4x stol brunner captain
• 2x viseča mreža+vrvi
• velika zložljiva miza
• majhna metla, smetišnica
• vrv in ščipalke
• vreča za smeti
• višeča luč z daljincem za v šotor
• el. luč (led-zunaj))
• nastavek za pipo
• zložljiva lopata
Potem je pa še en mal manjši spisek za kuhinjski pribor, posodo…. po želji pač
Pa ostalo še, ki je potrebno, ne glede ali si v kampu, apartmaju, hotelu…
Vsa ta roba gre v karavana s strešnim kovčkom na strehi. V terenca pa še lažji :)))
he-he kar dej še tvoj spisek kampistka, da se še jaz mal nasmejem
Res je, da nepoznavalca lahko mine, ko samo prebere spisek. Pa boli ga glava kam bo vse dal v avto.
Ampak tsiti ki prakticiramo, vemo kako je.
Ja spisek se vsak let mal spreminja, ker otroc rastejo, osnovne stvari ostanejo.
sama dobro veš, če imaš spisek, je zelo veliko časa prihranjenega. Tko da je zame spisek zčlata vreden.Iz shrambe, kjer je ta roba imam zelo hitro va avtu po nekem vrstnem redu in sam kljukice delaš, akj si dal not. Ni treba nič mislit al si kakšno pomebno stvarr doma pozabil.
Sedaj veliko kampistov prakticira, da imajo tisto lahko malo alu-prikolico, kamor gre vsa roba brez problema not, pa tud tavelik hladilnik. Edin trajekt podraži zadevo.
mi tudi kampiramo. ko sva bila še mlajša sva vzela en navadni iglu mali, od starih sposodla zložljive stole in mizico, en mali gorilniček in sma šla, tako tudi prepotovala po 14 dni, fenomenalno. Zdaj po nekaj letih sva si zaželela več luksuza in sva kupila šotor z stojno višino, nove udobne stole, mizo, opremo… ko keks lahko zapraviš 600€-1000€ za opremo. Ampak izbirava pa še vedno manjše cenejše kampe, kjer je mir, kjer je kampiranje res kampiranje, ne pa 5 bazenov, ringelšpili, prikolice z 200 kvadrati zemlje, ker eni si kr prisvojijo pol kampa, pa da se mi nena smrkavci po kampu vozijo z mopedi ipd… raznorazne restavracije, kafiči, to me ne zanima. Samo narava in jaz. Takih kampov imaš v sloveniji veliko, sploh bolj visoko, kot so recimo soča, nadiža, pa v beli krajini, kolpa…. ni treba glih na morje. Kar se tiče kampa Lucija ne vem kdo ti je rekel da je to tih kamp. prvi del kampak so sami mulci, razbijajo muziko 100 na uro cele dneve, pijejo, kričijo, drugi del kampa so pavšalisti, pol se pa koča. Jaz tja nebi šla, pa verjemi mi ker grem skozi kamp vsako leto 15x.
Kampiranje danes ni več poceni štos. V campu plačaš najem parcele, elektrike če jo želiš imeti, takso za vse osebe, avto…končni izračun ni bistveno manjši kot če greš v apartma z ugodnejšo ceno. Skupni tuši, wc-ji, pomivanje posode ……Ni udobja, je pa veliko improvizacije Ne potrebuješ veliko oblačil, zato je pa toliko več opreme, če nima hladilnika kupuješ pokvarljivo hrano, pijačo sproti……..
Odvisno kaj vam ugaja.
Če ste bolj “robinzonska družina vam bo ugajalo, če imate radi udobje ne bo šlo.
Midva sva se odločila, da dokler zmoreva po štirih prilesti iz šotora, ne greva niti v apartma, niti v hotel :):)
Meni osebno camp Lucija ni preveč všeč, veliko lepši je camp Belvedere na primer.
Če greš na morje in hočeš imeti udobje so spiski kar dolgi in verjemi ne pretiravamo!
re campistu moj spisek je zgoraj nad tvojim bolj okrnjen, da je ne prestrašim. Opazila pa sem da nama manjka odpirač steklenic ta je najpomembnejši!
Cene kampov niso majhne in kampirala bom tko kot “driada” dokler bom lahko. Nič ne zamenjam za moj “domek” pod borovci. Nas pride na dan v sezoni 64,5 eur, ko bodo otroci zrasli še več. Kampi niso poceni vendar vem, da je vzglavnik moj in da v postelji pred mano ni nihče ……… pa kavč v apartmaju, koliko otrok je šlo v nič na njem????
Lej, par let nazaj sem bila na tem kot ti, ali iti v kamp ali ne… No mene je vleklo zaradi otrok, je le nekaj drugega, če so lahko cele dneve zunaj. No in smo nabavli quechuo in šli poskusno na kolpo v kemp za vikend. In je bilo super. Sploh doživetje z otroci, ni da ni s čim vse se ne zamotijo no, dopust smo nato preživeli v kempu na morju in lahko rečem le to, da ne grem več v apartma vsaj dokler otroci tako uživajo kot so lani. Komaj čakam tudi letošnji dopust, Quechua že čaka. Mi mamo tole: www.ilove2camp.si/#!/~/product/category=991151&id=24754991 in res uživamo. Krame itak ne rabiš dosti, če kaj nimaš, pa majo pri sosedu
Pa še super način za spoznavanje novih ljudi je to
Če greš na morje in hočeš imeti udobje so spiski kar dolgi in verjemi ne pretiravamo!
re campistu moj spisek je zgoraj nad tvojim bolj okrnjen, da je ne prestrašim. Opazila pa sem da nama manjka odpirač steklenic ta je najpomembnejši!
Cene kampov niso majhne in kampirala bom tko kot “driada” dokler bom lahko. Nič ne zamenjam za moj “domek” pod borovci. Nas pride na dan v sezoni 64,5 eur, ko bodo otroci zrasli še več. Kampi niso poceni vendar vem, da je vzglavnik moj in da v postelji pred mano ni nihče ……… pa kavč v apartmaju, koliko otrok je šlo v nič na njem????[/quote]
re: campistka
ha-haaa odpirač je v drugem spisku (kuhinjski pribor)… seveda na spisku so tudi borovničke, da zjutraj s kakšnim sosesdom nazdraviva :)))
re:eni pretiravate
nič ne pertiravamo: če greš nekam za 10-20 dni v kamp je logično da vzameš marsikaj, da je udobno. Tudi v šotoru je lahko udobje, zato pa je več prtljage. Na hrvaški otok gremo, da se nakopamo v morju (otroc), da uživamo v naravi, se hladimo v senci…
Če greš pa po evropi in se seliš iz kampa v kamp , je pa logično, da ne vzameš vse krame s seboj, potrebuješ le mali šotor iglu, samonapihljivo in spalno vrečo, pa plinski kuhalnik…. in to je to.
No, letos mo že bili na Sardiniji, in smo bilio vsak dan drgje