Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Taborniki izgubili zaupanje

Taborniki izgubili zaupanje

Odgovor na objavo uporabnika
oprotsti, 13.09.2023 ob 13:53

Počitniška varstva in tabori in kolonije za otroke so se razpasli kot gobe po dežju. Bog ve s kakšnim osebjem vse pridejo otroci v stik. Gledam v tem naselju, kjer hodimo mi na dopust, ima ZPM svoje objekte in stalno so otroci na plaži,ki so v koloniji preko njih. Kar med turisti pomešana deca. Gresta dve 7letnici na wc za njima pa stari vampasti dojčlander. Nitko ne trzne. Tam so še kuharji, čistilci, šoferji, varnostniki, ne samo mentorji in vzgojitelji. Ni da ni. Vi pa jih porivate v te tabore križem kražem po SLO in HR. In pol se čudite da se dogajajo stvari kot so se pri tabornikih.

Se strinjam, a ni čudno, v šolstvu skoraj nobenih dedcev, za šole v naravi, tabore in kolonije pa polno nekih čudnih tipov, ki čuvajo otroke, animatorjev. Ni denarja, da dam otroke na te reči, današnji otroci itak vidijo svet in dopustujejo z nami in kolegi z družinami. Ni več tako, da šola poskrbi za to da mulc vidi nekaj sveta, saj doma nikamor ne grejo.

Pustimo sodišču naj naredi svoje.

Če bi ženske poznale občutek polnih jajc bi se tudi drugače obnašale in nas razumele.

Meisje, 13.09.2023 ob 13:48

Podali so prijavo na policijo, pripravili konferenco. Kaj še naj naredijo. Tako kot cerkev, prikrije premesti v drugo župnijo, tam pa veselo naprej zlorablja otroke.

Pri levičarsjih je precej več zlorab kot v Cerkvi. Se pa slednje vedno medijsko zelo izpostavlja, zato vtis, da jih je veliko.

Tabornikov nikoli nisem zaupala. Tudi mene mama ni pustila k njim. Prav je imela.

tasko to jr, 14.09.2023 ob 10:37

Pri levičarsjih je precej več zlorab kot v Cerkvi. Se pa slednje vedno medijsko zelo izpostavlja, zato vtis, da jih je veliko.

Kleeiki zlorabljajo otroke najnanj 500 let, celo papeži. Vsaka zloraba je obsojanja in obsodbe vredna.

Edino cerkev prikriva.

Lahek dostop, 13.09.2023 ob 13:42

Svojih jagenjckov NIKOLI ne zaupam m.trenerjem, taborom, pripravam. Tudi solam v naravi ne.Nikoli. Se prerado zgodi. Samo v slo: konjeniski klub, taborniki, plesni trener, sportni trener. Pa koliko jih je zaposlenih v vrtcih in os. Koliko jih rine za pomocnike v solske kolonije. Moras biti nor al pa vsaj do daske, da ranljive mladice izpostavis plenilcem. Pol pa..povej..ma kaj povej..pol je ze unicen otrok za cel lajf.

dodaj še dohtarje – nikomur ni za zaupati…  jaz nobenemu ne… taki, ki imajo poklice, ki bi morali skrbeti in varovati otroke in njihovo dobrobit, še prehitro celo še pogosteje in najprej to naredijo pod krinko tega zaupanja…

Zakaj desničarji zagovarjate župnike, ki zlorabljajo otroke?

Anonimno srce, 13.09.2023 ob 21:00

Počakajmo, da se razsjasni. Mogoče, da se je vodnik, star cca 18 let, zacopal v eno 15 letnico in ona vanj in pač se je zgodilo. Doma so zvedeli in pač kažin. Na taborih ni nekih starih dedkov, mladi pa danes se”ajo kot po tekočem traku.

Ne. Tip je star preko petdeset po videzu, spravljal se je na osnovnošolce. Pomemben tip, tudi v zdravstvu je bil.

MEPI organitacija je nekaj podobnega….

Marko971, 13.09.2023 ob 11:31

Ali bi še vedno zaupali svoje otroke tabornikom po teh spolnih zlorabah?

Pa kaj ste vsi šokirani? Saj se je vedno govorilo, še ko sem bila otrok me starši nikoli niso pustili k sumljivim ljudem, da se na tabornikih dogaja marsikaj pa v župnišču tudi. Samo debil pusti otroke na tabor ali v cerkev.

Zdravilo za polna jajca?

Iz prve roke pisem, da se ve kdo je ta oseba. Je delal to kar nekaj let, pa tudi star je ze cez 40 let… zal se najdejo taki sprevrzenci ki izkoristijo polozaj, sploh v okoljih ker je veliko otrok.. ce je oseba inteligentna nobena preventiva organizacije ne pomaga.. treba je mlade nauciti da se opogumijo in povedo da ne bo spet tako kot tukaj da se je vec let molcalo

Zakaj se skriva kdo je storilec?

Zakaj se skriva kdo je storilec?, 19.09.2023 ob 07:29

Zakaj se skriva kdo je storilec?

Zaradi podobnega folka, kot je tule, ki takoj poskuša kriviti žrtev. Če se ve, kdo je storilec, se bo kmalu izvedelo, kdo so žrtve. Naj kar ostane tako.

Zlorabe so v cerkvi, že večkrat dokazano pa vedno prekrivajo, česar se jaz bolj bojim. Niti mesec ni od tega ko smo izvedeli za zlorabljanje mladostnic s strani ravnatelja šole. In kaj naj sedaj, otroka zaklenem v garažo?

Se mi zdi, da so kar fer odreagirali. Starši otrok, ki so pri tabornikih, pa ne v dotičnem Rodu, smo izvedeli malo da ne takoj ko je dala zveza ven obvestilo, pred novinarji. Stalno smobili informirani.

Ja je kriza ampak, če imaš otroka ga moraš tudi spustiti, da se nauči leteti in seveda poskušati izobraziti o čim več stvareh, da zna reagirati.

Jep, tisti, ki morajo vedeti, že vedo. Tisti, ki nimate pojma in ste samo firbčni, brez skrbi. Tipa ni bilo v vaši bližini.

Mushroom, 14.09.2023 ob 13:48

Zakaj desničarji zagovarjate župnike, ki zlorabljajo otroke?

Nikakor desna ki ne zagovarjamo župnikov pedofilov! Res pa, da sem za SDS in ne za cerkveno stranko NSi! Kot vidiš, SDS smo vedno za ločitev Cerkve od države!

Čudno da se to ni zgodilo pri skavtih, bi bolj pri njih pričakoval posilstva in pedofilijo glede na to, da so cerkveni in desničarji.

Morda pa ravno to manjka tabornikom. Cerkev. Nimajo vzgoje za moralo.

Kot vidiš, SDS smo vedno za ločitev Cerkve od države!

Ja res ja, taprva stvar v kovidu, župnikom date jebene dodatke, ko itak že davkov na delo ne plačujejo, pa še država jim penzije plačuje. Delajo ko se gre za penzije, ko bi bilo od tega teraba davke plačat, pa to ni delo, so pa donacije. Ko se zapre, pa še nadomestilo dobijo za neplačevanje davkov.  Trojno so scuzani z državo pod SDS vlado. Pod ostalimi samo dvojno.

Kokoši je drek, 19.09.2023 ob 09:21

Morda pa ravno to manjka tabornikom. Cerkev. Nimajo vzgoje za moralo.

Morala je drugo ime za hinavščino. Ravno morala je povzročiteljica sprevrženosti.

Do epiloga je prišlo, 45-letni pedofil je letos dobil okrog 20 let aresta in že prve batine tako da so ga morali premestiti v drug oddelek.Zlorabil je vsaj 15 fantkov, ki jih je pred tem tudi omamil. Slikovni material so našli na zasebnem in službenem računalniku. Kot visoko rangirani v zdravstveni negi je imel dostop do narkotikov, do zlorab otrok (tabornikov) je prišlo tudi pri njem v službi. Nimam besed. Tipa dobro poznam ker smo skupaj gulili OŠ klopi. Oz. ga ne poznam več. Moja mulca sta bila pri njem tabornika in vedno me je bolj skrbelo za hči, čeprav je imela že pri 9 letih jezik kot japonski nož, zdaj pa ne vem, a mi je zlorabil sina (14 let) ali ne, ker o tem ne govori.

Upam, da nikoli ne pride živ iz aresta – g0lazen ped0filska.

New Report

Close