Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tadebeli(-e) sami sebe farbate

Tadebeli(-e) sami sebe farbate

Bereš tukaj gor pišejo ženske, da imajo 80+ kg, da ne vejo kako shujšati, ampak “nič ne jedo.” Mhm. Če se pri taki kilaži postiš samo 24 ur takoj zgubiš 2 kg. Bašete se ko živali. Odvisni ste od hrane, z njo se tolažite. Vsi zafrustrirani, ker ste debeli, tolažite se pa s hrano. Ironično kaj ne. Moja žena po dveh otrokih, visoka je 170 cm, tehta pa 52/53 kg. Prehranjujemo se “po italijansko, mediteransko.” Italijanom se življenje ne vrti okrog žretja kot vam. Zjutraj samo kafe, za kosilo kakšna solata, venera riž, veliko rib, losos, kakšna pašta v MANJŠIH količinah, piščanec. Ona največkrat je ajdovo kašo, češnjeve pomidorčke in eno jajce za protein. Zvečer pa ne je, (razen če greva kam ven na večerjo) tako da se ne redi. Kar se športa tiče, moja žena hodi na pilates, da ima lepe vitke mišice, ne tiste grde nabite bulke kot jih imajo fitnes bejbe. Enostavno se ne znate pametno prehranjevati.

Prav Italijani jedo do nezavesti. Pica, testenine, to je znano vsemu svetu.

bodi vesel, da imas fejst zeno, ostale ljudi pa pusti pri miru. A se ksna luna bliza, neki vas ruka spet

Ja in? Kaj hočeš povedat, da imaš “srečno”ženo, ki se pri vsem omejuje, da bo lepa zate? Pha…ne hvala

Ravno testenine in riž najbolj redijo.

Odgovor na objavo uporabnika
Mushroom, 07.11.2024 ob 10:17

Ravno testenine in riž najbolj redijo.

Saj je napisal malo testenin.

Jaz se nič ne izmikam,,da sem debela.Pač rada jem in kaj naj.

Nikoli ne reci nikoli…

Odgovor na objavo uporabnika
Kriza iz Pariza, 07.11.2024 ob 10:08

Bereš tukaj gor pišejo ženske, da imajo 80+ kg, da ne vejo kako shujšati, ampak “nič ne jedo.” Mhm. Če se pri taki kilaži postiš samo 24 ur takoj zgubiš 2 kg. Bašete se ko živali. Odvisni ste od hrane, z njo se tolažite. Vsi zafrustrirani, ker ste debeli, tolažite se pa s hrano. Ironično kaj ne. Moja žena po dveh otrokih, visoka je 170 cm, tehta pa 52/53 kg. Prehranjujemo se “po italijansko, mediteransko.” Italijanom se življenje ne vrti okrog žretja kot vam. Zjutraj samo kafe, za kosilo kakšna solata, venera riž, veliko rib, losos, kakšna pašta v MANJŠIH količinah, piščanec. Ona največkrat je ajdovo kašo, češnjeve pomidorčke in eno jajce za protein. Zvečer pa ne je, (razen če greva kam ven na večerjo) tako da se ne redi. Kar se športa tiče, moja žena hodi na pilates, da ima lepe vitke mišice, ne tiste grde nabite bulke kot jih imajo fitnes bejbe. Enostavno se ne znate pametno prehranjevati.

Torej se tvoja žena praktično strada, glede na tvoj opis, kako se prehranjuje, samo, da bo vitka in tebi všeč. Bog ne daj, da jo zadane kakšna dolgotrajna bolezen, ker take trlice nedohranjene takoj pobere!

Pozabil si pa povedati o sebi! Si vitek in zdravo živiš? Nič pivskega vampa?

Tvoja zena ima motnje hranjenja pa sploh ne opazis. Zalostno. Tale ne bo dolgo zivela. Osteoporoza, hormonsko neravnovesje. Podhranjenost in nizka misicna masa naredita svoje. Zal kostna gostota in nizka misicna masa jo bosta naredita slej ko prej nepokretno. No sama sebe bo. Ali pa ti njo, ker jo matretiras kako jesti.

Sicer ja, nihče ni debel od zraka, se strinjam, ampak tole o italijanih si hudo mimo brcnil. Živim ob meji z Italijo, tudi moja narava dela je taka, da imam veliko opravka z Italijani, tako v Italiji, kot pri nas. Restavracije so nabite z Italijani, slovenskih strank skoraj ni. Pri mizi sedijo ure in ure in jejo obrok za obrokom. Enormne količine hrane. Ko moram z njimi na kako pogostitev ali večerjo, me je že vnaprej groza, ker takih količin hrane ne morem pojesti, izpadeš pa nevljudno, če odložiš vilico že po predjedi. Pojejo gotovo več kot slovenci. Za razliko od nas pa jejo počasi, medtem ko mi hrano zmečemo vase on gas naprej. Oni si vzamejo čas. Da bi pa jedli zdravo in malo….. tu se zelo motiš.

Je itak provokacija, ampak po moje je butl hotu povedat da je njegova zena na mediteranski dieti

In? Kaj tebe briga, kakšne prehranjevalne navade imajo drugi, koliko pojedo, kaj razmišljajo. Boga tvoja žena, ko ima tako tečnega in zateženega moža.

Italijani manj jedo, porcije so manjše. So že po konstituciji mal bolj suhi kokr se men zdi, manj debelih vidiš v Italiji kot recimo v Lj.

Pa tam ostan, ker itak nimaš žene.

Tvoja zena je podhranjena. Zenska potrebuje okoli 48 g beljakovin na dan. Jajce ji da 6 do 7 gramov, kurje bedrce 24 g. Krhki nohti in lasje so prvi znak pomanjkanja beljakovin. Tudi imunski sistem je slabsi. Virozica danes, cez par mesecev prehlad, pa kaksen nahod, pa spet virozica, pa je leto mimo.

Ps. Noben debeluh ne bi po 1 dnevu postenja shujsal 2 kg. Kvecjemu bi izgubil 1 liter vode.

Res je, sam zdaj se bodo debeluhar i spet usuli… Spet floskule kako je fajn bit debel zaradi morebitne bolezni, pa stradanje, podhranjenost… Normalne porcije so za debeluhe stradanje, ker so vajeni prenažiranja. Ko se želodec navadi na manj (in to je zelo hitro) ni to nobeno stradanje. Bolni in bolehni so debeluh bolj od normalnih/vitkih. Da se pa zapustiš zaradi morebitne bolezni je pa slab izgovor. Debeli prej in več zbolevajo in suhi je nič slabše ne odnesejo ob kakšnih dolgotrajnih boleznih. Pa tudi oblezijo prej debeli, saj se že itak težko gibljejo. Koliko so pa v resnici srečni in zadovoljni s svojo težo, ker pač radi papcajo se pa vidi v kakšnih oddajah kot je Življenje na tahtnici…

Tudi vitki radi dobro jemo ampak se nam življenje ne vrti okoli hrane oz. jemo da živimo, debeluhi pa živijo zato, da jedo

Hehe, ta tvoja žena ima kil kot otrok pri 15h, šklepete, šklepete……

debeluhi ni nujno da se nažirajo, dovolj je že da jedo neprimerno hrano z veliko kalorijami. Nekdo, ki ima, reicmo, 100kg povprečne višine, potrebuje cca 2000 kcal da preživi (ob predpostavki sedečega načina življenja). 2000kcal je ogromno, če ješ zdravo, nizko kalorično hrano, ni pa nič posebnega če ješ hrano z visoko vsebnostjo kalorij.

Primer:
zajtrk: toast s sirom in šunko: 300kcal
kosilo: pečenica (2 polovici), 200 gramov krompirjeve solate s čebulo, žemlja: 1100kcal
večerja: 3 kosi pice – 750kcal
malica: sadni jogurt 15okcal
že to je vse skupaj 2300kcal, pa se mi količinsko ne zdi nič posebnega – s tem da nisem štela zraven nobenih kečapov, zenfov in podobno. Bog ne daj da zraven toasta spiješ še sladkan kofe in piškotek..ali pa spiješ kakšen sok, mleko, whatever. S tako prehrano lahko nekdo, ki ima BMR 2000 kcal na dan dobi praktično kilo na mesec.

lahko pa ješ ogromno nizkokalorične hrane seveda – 500g vrečka brokolija ima recimo 135kcal, se pravi bi lahko pojedel 14(!!) vrečk in bil še vedno v rahlem deficitu.

tako da debeluhi niso nujno požeruhi, jedo pa več kalorij kot jih potrebujejo.

Res je. Od nič se ne moreš zrediti . Pika. Potem so izgovori o ščitnici, pa stresu. Jaz ko sem v stresu , shujšam. Ko sem na dopustu, dosti jem, se zredim.imam pa 170 cm, 60 kg, skoraj 50 let, glih prava kilaža da nisem presuha.

Pa ravno italijanom se vrti svet okoli hrane 😄. Oni so uživači, gurmani. Kar se pa žene tiče, ajdova kaša, paradajz pa jajce, to ni ravno obrok za prste oblizat. Ne vem zdaj kaj si ti kuhaš, ampak če bi se rada po italijanih zgledovala, obstaja en kup kuharic z njihovimi recepti.

kdor hoce shujsat naj gre na crn kruh in mleko par tednov, zelenjava je tudi ok kot priloga, jest samo enkrat na dan in to je to

črn kruh ma eno tono kalorij, mleko pa tud. Proteinov je pa skor nič v tem tvojem predlogu.

Če hočete shujšati, si morate najprej sčistiti jetra. Torej dieta za odmastitev jeter!

Ko bo tvoji ženi dopizdilo stradat, se bo pač zredila.

Dejstvo.

In vse me tudi. Jaz sem suha samo, če stradam.  Trenutno mi je dopizdilo jest brokoli in vodo pa jajca.

Pač kruha nisem okusila že 5 let.

Ja, imam idealno postavo. Ampak ne da se mi več. Rada bi klobaso.

Pa vsak dan bi jo rada. V želodcu,  ne samo v ustih. 😆😉

New Report

Close