TAFOGRAF TUDI PRI KATEGORJI B+E
Dober dan ima eno vprasanje glede Tahografa se vozim kombi oz tovornjaka do 3.5 t in imam prikolico do 3,5 t oz vlačilča to je izit B+E po Sloveniji nerabim tahografa . Se pa grem preko meje naprimer v Avstrijo ali pa kam drugam v EU pa tam rabim tahograf , ker je zakon napisan, da rabimo v Eu vsa vozila težja od 3,5t oz tudi tista kira so težja do 3,5t se zasabo vleče priklomno vozilo oz vlačilca pod katekorijo B+E. To je napisano v Evropski diretivi in ne po ZVCP od leta 2006 . Ker sem že vprasal tudi nase policaje in so rekli, da nerabim tahografa v vozilu,da ga nimam kam priklopiti na enem forumu sem prebral .da je en moral pustiti prikolico v Avstriji z kombijem pa je lahko šel domov v Slo po drugi kombi , ki je iimel Tahograf . Je , ki v Slo avto šola ,ki lahko delas izpit na Vlačilču za kategorijo B+E . In kam se lahko obernem glede tega zakona Evropske diretive , ker v Sloveniji mi nezna dobeden pomagati ali v Sloveniji res nevemo evropskih deretiv niti v avto šoli niso vedeli ,ko sem delal izpit za kategorijo B+E. Hvala za odgovro
Pozdravljeni, glede eu direktiv se obrnite na ministrstvo za infrastrukturo in promet ali na agencijo za varnost v prometu (AVP, http://www.avp-rs.si). Dvomim, da nimamo usklajenega našega zakona z eu direktivo. Opravljanje B+E kat. na vlačilcu ne obstaja. Lahko opravljate kat. C in nato C+E. Kar pomeni, da boste lahko vozili motorno vozilo nad 3,5t in prikolico (kamin+prikolica). Seznam šol voženj, ki imajo licenco za opravljanje C in C+E kat. prav tako najdete na AVP-ju. Lp