Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Taj iz katerega imena bi lahko izhajal

Taj iz katerega imena bi lahko izhajal

ojla

Našemu sinku smo dali ime Taj, zdaj pa se sprašujem katerega krstnega zavetnika bo imel, oziroma katero ime mu je najbolj podobno.

lp

Tolovaj Mataj 🙂

Kakšno smešno ime pa je to? Ubogi otrok, ko ga bodo klicali Tadž pa potem Hadž.

nova
Uredništvo priporoča

Taj je muslimansko ime. Enkrat je bilo to že natančno opisano. Vrzi v iskalnik, pa bo.
LP,
meta

To bi morali misliti, ko ste mu dajali ime, na pa da iščete zdaj zavetnika. Mogoče pa lahko “uporabite” svetnika, ki goduje na dan, ko boste otroka dali krstiti.

Tako je, kot je odgovorila Meta.

Upam, da te ne bom užalila, ampak tako je ime sosedovemu psu. Čeprav je tudi Popovičevemu sinu. Da nisi gospa Popovič?

Gre pa za muslimansko ime.

Jah, prav čudno, knede, ampak nekateri dejansko dajo otroku ime, ki je njim všeč. Ne vidim bistvene razlike med imenom Taj in Gaj, pa je najbrž ta druga varianta za nekatere med vami bistveno bolj sprejemljiva kot Taj. Je še tolk hujših imen, da ta fantek najbrž ne bo imel hujših problemov z drugimi otroki, poleg tega se pa norčujejo tud iz povsem navadnih imen. Ne štekam čist zakaj takoj u luft skočite, ker tole ime pa res ni tako grozno. Jaz na različico izgovorjave Tadž sploh nisem pomislila…

Meni so tako Taj kot Gaj, Mak, Žak, Pak, Maj, Lan….ena in ista jajca. Drugače pa se ne zgražajo nad imenom toliko kot nad tem, da ženska najprej da otroku tako ime, potem pa razmišlja o tem od kod izhaja in kdo bi lahko bil zavetnik njenega otroka. Res bistroumno.

Meni so smešni starši, ki z otrokovim imenom hočejo zbujat pozornost in biti originalni, ker jim na drug način ne uspe. Eksotična so butasta v našem okolju, še posebej pa v kombinaciji s slovenskimi priimki.

Ko smo mi dali krstiti našo punco, sta bila na pripravi še dva para – eni so imeli Tajo, drugi pa Taja (pišejo pa ima Tai). :)) So s kaplanom skoraj doktorirali glede tega, kdaj naj bi godovalo to dete in mislim, da so se domenili za Teodora ali nekaj takega (skratka najboljši približek). Punčka pa naj bi imela drugo zavetnico … Anastazijo? Morda me spomin vara, ampak nekaj, kar na prvi pogled ni imelo nobene veze z imenom Taja. Pa še zanimivost – starša Taia, mislim, nista bila slovenske narodnosti, vsaj on ne. Nisem pa pomislila, da bi ime lahko bilo muslimansko.
Pa vse dobro malemu fantiču!

V knjižici Kdaj goduješ sem videla žensko ime Tajda oz. Bertajda, egipčanska spokornica, ki goduje 8. oktobra, v kateri je tudi taj, vendar si z ženskim imenom najbrž ne moreš pomagati – razen, če bi imel zavetnico? Moške oblike Bertajd v tej knjižici ni. Za žensko obliko Taja pa bi bila po moje ta zavetnica bolj primerna kot Anastazija, ki jo omenja Ena.

Če na Googlu iščeš muslimanska imena, ti vrže tudi to ime.
Pa nič se sekirat. Težko bi ti pa župnik kakšnega Kemala krstil, to je pa res.

Sestrična ima hčerko Ano. Na krstu je župnik rekel, da hvalabogu, da so ji izbrali takšno ime, se vsaj ne rabi matrat z izbiro nadomestnega krstnega imena:))))

Moja prijateljica ima Aljaža, ki bi ga večina tukaj gladko požegnala kot slovensko ime – pa prav tako uradno nima svojega svetnika alkarkolijetože.

In je župnik zbral nekaj po svojem okusu, starša sta se strinjala in je krščen z nekim čisto petnajstim imenom.

Prav grdo, kako ste ene nesramne. Saj vas nihče ni vprašal za mnenje o všečnosti imena. Razumljivo, da neko ime ne more biti prav vsem všeč. Kaj bi pa bilo, če bi vsi izbirali le med 50 imeni? Logično, da so neka imena v določenem času bolj moderna. Pa kaj, če so 3, 4,5 ali 10 črkovna. otrok ima ime, s tem imenom se ga naziva in po tem imenu ga drugi prepoznajo. A je v bistvu spploh važno, koliko črk ima?
Mene tudi kakšno ime spominja na zoprnega sošolca, sošolko, sosedovo kravo (jim včasih dajo prav človeška mena), pa zato ne bom pokvarila večera neki mamici, ki ji je to ime neznansko všeč.

Taja je lahko izpeljanka tudi od Tatjane.
Taj pa lahko od TAdeJ, TAraziJ (iz tega imena izhaja tudi Taras),TArziciJ,…..
Seveda pa lahko izbereš zavetnika ne glede na otrokovo ime, napr. kar Janez ali pa zavetnika cerkve v kateri boš otroka krstila, ali pa tistega svetnika, ki goduje na tisti dan. Skratka, vsakršna skrb je odveč in ne obremenjuj se z ženskami, ki želijo samo prizadeti in nič pametnega povedati.

Tako je…naša hči je TAJA, kar je okrajšava zavetnice Tajda-8.10…..

oj

Res nisem pričakovala takšnega odzviva, sploh pa ne tako grdih misli teden staremu otroču in mamici in očku, ki so tako veseli njega in jim je všeč njegovo ime.
Upam, da vse tiste, ki ste me tle gor spljuvale, da imate doma tipična slovenska imena kot so Janez, Marija, ker če nimate ste prav takšne kot jaz.

hvala in lp

Taj – prva asociacija – Tajska

evathn ynx ns atrflkqdgwfregfutdevdfeggfehjgsgfdgdsgfdhjjgztzysgyldnedjuhf

evathn ynx ns atrflkqdgwfregfutdevdfeggfehjgsgfdgdsgfdhjjgztzysgyldnedjuhf ,DTSWE6GZ5WFY CV ,BXXY GH

Živjo Miška!
Ne sekiraj se – vse to so napisali samo zlobni jeziki. Če je tebi ime všeč bo to čutil tudi tvoj otroček in mu bo lepo tako kot je tebi. Otroci v šoli pa najdejo in se delajo norca tudi iz Janezov in Marij … Ti samo vzgajaj svojega sinka v dobrega in samozavestnega fanta pa bo. Vse lepo tebi in tvojemu sinku.
Z zavetniki je pa tako, poišči ime, ki nekaj pomeni (je zavetnik nečesa – zdravja, …) in reči, da bi rada da ima tvoj sin tega zavetnika. Tako bo imel poleg lepega imena še zavetnika, ki nekaj pomeni oz. res varuje.

Za vse ostale pa tole:
Kako dolgočasen bi bil svet, če bi na njem cvetele samo marjetice in mak – ne pa tudi tulipani, pa narcise in vrtnice …
Pa lep dan vsem skupaj

Zal

No, pa sem jo našla:

moja, skoraj 5 letnica je začela sodelovati na forumu :)))))))))

Od sedaj naprej za izjave, ki se bodo pojavljale pod nickom “NatašaH”, ne odgovarjam :)))))))

čestitam za tako lepo izbrano ime 🙂

moja hčera je Taja…kdaj ima god nimam pojma in si s tem nisem niti belila glave ob krstu…tudi župnik ni ničesar omenjal, saj sem že vnaprej povedala, da ne bo pod nikakršno tajdo, tatjano ali podobno, ker je ona Taja in samo Taja…krščena kot Taja in nič drugega 🙂

Meni pa je Taj prav lepo ime.

New Report

Close