tajska viza
Če pokličeš na konzulat kraljevine Tajske, ti po mailu pošljejo obrazec, ki ga je potrebno izpolnit. Poleg tega priložijo še navodila. Kot je že zgoraj omenjeno, stane enkratni vstop 7.500sit, dvakratni 15.000sit in trikratni 22.500sit.
c/p:
Generalni konzulat Kraljevine Tajske
Pražakova 12 1000 Ljubljana
Slovenija
Tel: (+) 386 1 432 84 07
Fax: (+) 386 1433 31 93
Elektronska pošta: kokon(at)siol.net
g. Zvonko Volaj, častni generalni konzul
Informacije
Slovenskim državljanom
Vizum je potreben.
Veleposlaništvo Kraljevine Tajske na Dunaju je sporočilo, da lahko slovenski državljani od 21.07.05 naprej vizum za Tajsko ponovno lahko pridobijo na meji ob vstopu v državo, če bivanje ne bo preseglo 15 dni.
Za pridobitev vizuma je potrebno izpolniti obrazec, predložiti potni list, fotografijo in letalsko vozovnico, iz kaktere je razvidno, da bivanje na Tajskem ne bo preseglo 15 dni.
ali link: http://www.mzz.gov.si/index.php?id=564
Lp
Z letalsko vozovnico ne more biti razvidno, da ne boš prekoračil 15 dni na tajskem..? Sama nameravam leteti v BKK in it dalje za en mesec(Laos etc), vendar na tajskem ne bom dlje od recimo 3 dni. Kaj priporočate v tem primeru?
Letela bi nazaj prav tako iz BKK – ali obstaja kaka tranzitna viza?
Ful hvala, če kdorkoli kaj ve!
No, ce gres v Laos, ne mores pa tega dokazati, bos rabila vizo preden prides v BKK. Sama sem imela podobno izkusnjo – le da sem sla cez par dni v Malezijo.
Tranzitna viza obstaja, dobis jo na ambasadi v Vientianu (velja 1 mesec, stane pribl. 20 USD), ce pa imas do odhoda manj ko 15 dni, jo dobis na meji (na katerih mejnih prehodih jo lahko dobis pise na strani Tajskega zunanjega ministrstva), kjer pokazes letalsko karto iz BKK domov in enostavno ne izgubljas casa na ambasadi, placas pa 1000 THB (okoli 5 jurjev).
Pri nas pa ne izdajajo tranzitne vize, kakor da ne bi nihce uporabljal Tajske za tranzit.
hvala za info!
Plan je zdaj v bistvu leteti v BKK in takoj it v Kambodžo, verjetno še Laos, ampak leteti nazaj tudi iz BKK!
Torej praviš, da moram tajsko vizo zrihati v Slo, plačati 7500sit za 2 dni Tajske, potem it pač dalje in se cez 4 tedne vrnit na tajsko, kjer pa lahko na meji dobim tranzitno za 20 dolarjev? Tranzitne vize torej nikakor ne morem dobit ob prihodu v BKK? BKK bi bil res sam prihodno in odhodno letališče.
Saj mislim, da že vem odgovor, ker si vse lepo napisala, sam vseen preverjam, če res ni kake druge opcije
Pozdrav!

No, saj lahko vseeno riskiras, pa probas loterijo. Mogoce ti bo uspelo. Meni recimo niso preverjali letalske karte, ce res mislim zapustiti Tajsko po 14 dneh, ampak to je bilo na meji z Mjanmarom, ko sem se vracala proti letaliscu v BKK.
Ampak v BKK utegnejo vec preverjati, pa znajo biti sitni… tako da vredu, ce imas vizo v zepu, cetudi bos tam le dva dni. Vizo za nazaj pa si kupi na prehodu, pri meni je trajalo kake pol ure, da so mi dali stempelj v pasos. Ce gres z busom direkt iz Vientiana do Bangkoka (sa bai dee bus), bos malo v naglici. Tega sicer ne priporocam, ker najprej pobira vse turiste po celem Vientianu, potem te zapelje do meje, kjer se razvrstis, potem menjas bus in… das skoraj enkrat vec, kot pa ce si karto za bus kupis na Tajskem.
Ce pa gres iz Kambodze v Laos po kopnem pa si bos najverjetneje morala delati laosko vizo na njihovi ambasadi v Phnom penhu, ker se lani se ni dalo dobiti vize na meji. Tu se je vredno pozanimati, ce se je medtem kaj spremenilo, da ti potem ni treba cakati v Phnom penhu (ceprav je zanimivo mesto, se bolj pa ljudje). Ce pa bos iz PP letela v Vientiane pa dobis 14-dnevno vizo na letaliscu, kjer ni treba nobenih papirjev.
No, malo se sprasuj na kakem drugem forumu, da dobis se kake info!
Pa uzivaj!
mjav2x