Najdi forum

Konec leta se odpravlajm ponovno na Tajsko.Če koga zanima,se lahko oglasi na mail.Seveda velja za oba spola.Trajalo bi caa 15-25 dni.Lep pozdrav!

In zakaj zopet tja.

dezela smehljaja ……

make fun under asian sun:-)

midva bi se na Tajsko kar odslelila. tak, da še bova miljonkrat šla tja. tisti, ki je že bil tam bo že vedel o čem govoriva. lepo se mej na Tjaskem. pozdravi KHO PHA NGAN. sawadika

Na ko panganu nisem bil,bil sem pa na ko samui,saj mi je bolj ugajalo nočno življenje…Tam je bolj mirno,razen na teh ful moon party-ih.10 dni po mojem odhodu je bil ta party na ko panganu….v glavnem the best

Midva pa nisva šla na Ko Samui, ker je pač dražji in bolj turisitičen, midva pa sva se temu umikala, ampak verjamem da je ful lep. sva že razmišljala, da bi šla že letos še enkrat. Lani sva bla tam 2 meseca in sva bla vsepovsod. od Chiang Mai-a do Tranga. ful ful lepo. Ti greš nazaj na Ko Samui? Kolko boš dal za letalsko karto?

Imel sem malo probleme s karto,saj sem imel planiran dopust med 5-22 aprilom.Za karto sem dal 151.000 tolarjev letel sem pa z Royal Jordeniam.Letel sem iz Dunaja v Jordanijo(Aman),čakal 7 ur(ni bilo slabo saj so nam dali v uporabo hotel in rusko večerjo),in prestopil na vecje letalo iste družbe.Nato smo poletli proti Quatarju in se ustavili za pol ure na letališču Doha,nato pa smo poleteli proti Bankoku.Od Amana do Bankoka smo rabli caa 10,5 ure,plus seveda 4 ure časovne razlike.Torej vse skupaj sem potoval 30ur.Koliko pa sta dala vidva za karto…?

ojla, midva sva letela okrog 15.6. z Luhthanso, ki ma še 10% popusta za mlajše od 26 let. letela sva iz Ljubljane via Frankfurt, vse skupaj okrog 12 ur in plačala 135.ooo sit. dobila sva še kartico s katero si nabiraš milje, če letiš z njimi in ko imaš določeno število milj dobiš karto po Evropi zastonj, ali neka taka fora je. Tak, da pač probava zdaj vedno z njimi letet, ker so ok in še dokaj poceni. Letos sicer nameniva v Mehiko in bova letela z Britishairways, plačala pa bova 12o.000. ok, ciao.

Pri kateri agenciji pa sta kupila letalsko karto za Bankok?Pri nas v Mb,se zelo razlikujejo ponudbe kart.

ojla. Midva sva karte kupila v agenciji Thalatta v Ljubljani, se mi zdi da je zelo dobra, ker imajo full ponudnikov letalskih kart in ti iščejo najcenejšo. sploh pa si lahko rezerviraš koliko hočeš kart. midva sva jih mela lani 5, za vse dele sveta, ker še nisva vedla kam bova potovala. rezervirala pa sva jih že februarja, čeprav sva šla komaj junija. Lahko jim nepišeš tudi mejl, pa ti bodo ziher odgovorili.

Vidim, da si ti tud letu z Jordansko družbo. Kako je bilo? Ali je bila postrežba in vse ostalo kar paše zraven kul. Kaj si počel 7 ur v Amanu?

Rezervino imam namreč karto s to agencijo do Bankoka. Kako si pa prišel do Dunaja? A je letalo v redu?

Kolk enih vprašanj, kne? Te družbe namreč ne poznam in me zanima, da nau pol kej narobe.

Tenks

Boljše da ti ne povem kako se je pri meni zacelo ko sem kupil karto.Namrec moj mrzli stric je pilot,pa sem ga vprasal kako so te arabske družbe…pa je odgovoril kako jim je enkart pristanjo drugic ne,pa vcasih se kar v morje zapeljejo…itd.Dal mi je lepo popotnico…..Moram ti povedat da so me presenetili glede hrane(bila je zelo okusna,do amana sem jedel enkrat,od amana do bankoka pa dva kosila).Mislim da ti bo všeč hrana,saj je bolj evropska.Res da sem bil bolj zadovoljen z letasko družbi THI, s katero sem letel iz Chang Mai v Bankok.
V Amanu sem čakal na polet v Bankok,saj smo prispeli iz Dunaja ob 19.uri,polet za Tajsko pa je bil ob 2 uri zjutraj.Ko bos priletel v Aman(ce bos sel ob 14.50 iz Dunaja),ti bodo samo ponudili začasno vizo in brezplačno bivanje v hotelu…Kar vzemi in pojdi v hotel,tam pa bos se dobil brezplačno vecerjo.Ta hotel je caa 1 km od letališča.Ko pa gres nazaj,pa da ne bos pozen,saj imajo zelo stroge varnostne ukrepe in pregledajo vse,kar imas na sebi.Mi smo sli nazaj ob 11.30.
Na Dunaj sem sel z avtomobilom in ga tam tudi pustil na parkarišču(ime sem pozabil,je pa malo stran od letališča caa 7 min.Za 16 dni sem plačal 48 eurov.Te pa peljejo do latališča,tako da ne rabiš hodit peš.
Pa lepo potovanje ti zelim,pa da se ne bos pozabil javit,ko prides nazaj.

Mene pa zanima,kje je mogoče dobiti sploh najcenejšo varianto letalske karte?Hvaležen bom za vsak odgovor.

Ko sem jaz iskal karto je bila ta najcenejsa(151000 sit),agencija sonček v mb..Vse pa je odvisno od časa kdaj jo iščeš.Najcenejsa varianta so redne linije in sicer tam od 120000 naprej plus takse.Je pa res,da so ponavdi vse te karte že prodane.Problem je saj vsi hocejo v Bankok,zato so taksni problemi z najcenejsimi poleti,tako so mi rekli na odklopu.

Mitja napiše:
>
> Mene pa zanima,kje je mogoče dobiti sploh najcenejšo varianto
> letalske karte?Hvaležen bom za vsak odgovor.

lep pozdrav,sem nova-se neizkusena na tej strani, pa me zanima kako je kaj z agencijo STA in njenimi poceni kartami za tajsko. aja,pa ce mi lahko kdo pove kaksna je nevarnost za dve dekleti,ki potujeta sami po tajski.hvala! lp

Glede te agencije ti zal ne morem povedat nic.Jaz sem bil na tajskem s prijateljem in v vseh 16 dnevih se nisem počutil neudobno,oz da bi me bilo strah.Torej jaz nisem imel nobene slabe izkusnje,pazit moras da te ne “napizdijo”.Vedno moras barantat,za vsako stvar pa če tudi je to ananas,ali papaja….Torej pazi da ne boš preplačala kaksno stvar.Lepo se imej na Tajskem…..

tudi,če bi šla sama na Tajsko ne bi bilo nevarnosti. midva sva bla sicer 2 (fant in punca), ampak sva bil tam 2 meseca in se nama ni zgodilo čisto nič, razen ene male zastrupitve z hrano. pozorna bodi na vodo, pij samo ustekleničeno in kupljeno, in ko kupuješ sadje reči, da ga olupa ali karkoli že pred tabo, ker se pač da zgoditi, da je staro. jaz ne vem točno kaj sem pojedla, ampak so me v bolnici takoj zrihtali in čez 5 dni je spet bilo normalno.
svetujem ti, da si zelo pozorna na denar- npr:na tržnicah. Vozi se z vlaki, ker so ful ful poceni, 15ur vožnje stane pribl:500 sit. kam pa greš? midva sva bila od juga do severa. če te kaj zanima, tudi v zvezi s prenočiščem ali pa kaj koli samo vprašaj. midva bi itak skoraj tam ostala tak je lepo.
boš vidla, da boš nenormalno uživala.

Kolk pa stane tale tvoja karta pri STA?

karta stane 129.000sit + taksa. glede na druge agencije,ki imajo ze vec ali manj vse bookirano in cakalne liste tudi polne… sicer pa mi se niso potrdili rezervacije-tako, da upam na najboljse.

nameravam letet v bangkok, nato na sever v chang mai(ne vem ce sem prav napisala), ta treking nato pa pocasi proti jugu kakor dalec bo pac slo v treh tednih.kako je pa kaj z vremenom julija? in prenocisci – je zelo zasedeno? se naj ravnam kar po lonely planetu? je potrebno kaksno cepljenje? kaj pa viza? rabim kaksna zdravila zraven? spalka priporocljiva? pravijo naj vzamem cim manj prtljage? vprasanj je se pa se…upam, da se ti bo dalo odgovorit:) lp, in hvala

Bi sel kdo z mano na tajsko?
Nameravam iti cimprej. Cas imam od sedaj do oktobra. Ce bi sel kdo sedaj dol za cimdlje casa… (ni vazno al sopotnik al sopotnica).
[email protected]

ojla, lahko gremo kar po vrsti.
1.) VREME-julija je sicer deževna doba, kar verjetno že veš. super je. drugače je ful vročina od pol ure do ene ure na dan pa dežuje. ravno dovolj da se ohladiš ob kakem tajskem čaju. čeprav tudi je tudi ko dežuje zelo vroče.
2.)PRENOČIŠČA- V Bangkoku je še kar zasedena ampak midva nisva imela problemov. po pol urah iskanja sva jo ziher dobila.
3.) LONELY PLANET- super zadeva. če ga še nisi nabavla.informacija- midva sva ga tam kupila v second hand shopu za 600 tolarjev, čeprav malo starejšo verzijo, tak da cenam ravno nisi mogel verjet, drugo pa je bilo enako. V knjigi naj te ne zmedejo zemljevidi mest, ker so razdalje med deli metsa včasih čudno narisane, tak da ne veš ali boš hodil 1 uro ali 2. drugače pa ti Lonely planet prihrani ful živcev in časa.
4.) CEPLENJE- midva sva morala cepit za hepatitis A, glede malarije: nisva imela tabletk le 3 avtane, in 2 od teh sva porabila na trekkingu v Chiang Mai-u.
5.) VIZA- lani je še Slovenci nismo potrebovali, zasledila pa sem da je sedaj že potrebna. pozanimaj se na ministrstvu za zunanje zadeve na internetu.
6.) ZDRAVILA- midva sva jih imela kar nekaj, ampak sva jih večino prinesla domov, pri zastrupitvi nama niso pomagala. ne pozabi na zavarovanje. veliko jih vzame tudi svoje igle, če bi bilo potrebno kako cepljenje, kar ti priporočam tudi jaz, ker so mene cepili z njihovim, ampak mi ni preostalo drugo kot jim zaupam.
7.) SPALKA? NEEE!!!!! Priporočam pa samo eno rjuho, v primeru, če tam ne bi bile čiste. vzami neko staro, da je ne boš rabila vlačit še domov.
8.) Ja, valjda čim manj prtljage. tudi brez je ok. tam je vse tak po ceni, da si lahko vse kupuješ sproti na tržnicah. priporočam pa vseeno kakšne dolge hlače in debelejšo mikico, ker je na trekkingu ponoči zelo mrzlo. vzami tako prtljago, da boš lahko vse skupaj vrgla v smeti ko boš šla nazaj domov, ker boš tam nakupovala še preveč stvari. midva sva šla tja z enim nahrbtnikom domov pa prišla z štirimi.
Od kod, pa si drugače? če si kje v Ljubljani, se lahko zglasiš in ti pokaževa vse z diapozitivi in odgovoriva na vsa vprašanja.
midva v Lj študirava. Lep pozdrav.

Vizo za Tajsko potrebuješ. Dobiš jo na naslednejm naslovu:
Pražakova 12
Tel: 01/432-84-07
Fax: 01/433-31-93
gospod Zvonko Volaj, častni generalni konzul

cena je menda 3.500 SIT za enkratni vstop ter 60 dni

Cena, ki ti jo pri STA ponujajo je več kot sprejemljiva, pa mimogrede če nimaš še nobenih izkušenj s to agencijo nikar ne skrbi- so OK (2x preverjeno), edino kar moraš imet je ISIC kartica, pa še to ti naredijo lahko tam, samo imej slikco s seboj.

Če imaš še kako vprašanjce sporoči ti z veseljem odgovorim.

Lp, Vanja

Kdaj pa greš?Če rabiš še več informacij,me lahko vprašaš….L.P.

Mene pa zanima, kolk dnarja je treba vzet s sabo na Tajsko, za okrog 20 dni. A mi lahko kdo pomaga?

New Report

Close