tajska
zivjo
V prvem tednu julija se odpravljam na tajsko za en dobr mesec (karte mi se niso potrdili…) a ma kdo mogoce lonly-ja za prodat, v soboto se grem verjetn cepit v trst, ce je kdo zainteresiran bi sli lohka skupi, da znizamo stroske…zanima me tudi kaka zanimiva krozna pot po tajski(ce se komu da kaj razlagat, bi bil zelo vesel, da ne bom spet tople vode odkrival….)
aja pa ce bi se mi kdo pridruzil..vesel sem vsakega sopotnika
lp primoz
hojla
verjetn se bom takoj pobral iz bangkoka na sever do chiangmaja, sel mogoce na kake trekinge(baje so tam neki sloni in bivoli…)zavil se mal v laos in nato na jug do otokov mal izlezavat, za konec pa shoping v bangkoku…no kar se poti tice, nisem si se najdu lonlyja tko da se ne vem kaj mi bo zanimivo, zato bi me zanimalo vse kar si si ogledala…
karta je rezervirana od 7.7 do 11.8, torej en dobr mesec…a mas kake slike al pa diase?
lp primoz
Živjo!
Ma jz tud namrevam enkrat konc septembra na Tajsk – ampak kar za dalj časa. Nisem pa še zasledila, da bi bilo obvezno cepljenje in antimalariki! Primož kolk pa te pride letalska karta? Kolk sploh računaš, da boš zapravu v dobrem mescu?
Thanks for all the answers!
Aja, če počakaš še 4 mesece gremo lohk skupi!
zivjo!
Natasa glede vize za Tajsko ti povem da je baje potrebna od februarja naprej tudi za enodneven obisk!!!
En kolega je bil predkratkim tam en dan in jo je rabil…..
Pozanimaj se……
Tudi jaz grem zacetek oktobra na tajsko…nameravam zapraviti koli 300 tisoc sit od tega bo letalska karta 150 tisoc sit!
lep pozdrav
urska
Ja, res je, za vsakokraten vstop na Tajsko je od februarja letos potrebna viza, ki si jo lahko uredite v LJUBLJANI:
Generalni konzulat Kraljevine Tajske
Pražakova 12 1000 Ljubljana
Slovenija
Tel: 01/432-84-07
Fax: 01/433-31-93
gospod Zvonko Volaj, častni generalni konzulVeleposlaništvo Kraljevine Tajske
Cena enkratnega vizuma je okrog 3500 SIT. Torej, če nameravate potovati npr. Bangkok- Laos- Bangkok, potrebujete vizo za dvakratni vstop, torej 2×3500 SIT!
Pa prijetno potovanje!
Pri gospodu Volaju, častnem generalnem konzulu se je prikradel še napis Veleposlaništvo Kraljevine Tajske, ki sem ne sodi, Veleposlaništvo Kraljevine Tajske je namreč na Dunaju, pri nas pa je Generalni konzulat. Seveda si lahko vizo zrihtate tudi na Dunaju, če vam je to po kakšni logiki lažje. Ne vem pa koliko je cena.
Za vse ki potujete na Tajsko; svetujem vam da si antimalarike kupite v Bangkoku na Khao San Road, ker so bistveno ceneje kot pri nas (Doxycycline, eno tableto vsak dan, zacnes tri dni pred odhodom na malarično področje po prihodu domov jih ješ še 28 dni; 50 tablet stane 100 bt -pribl. 600 sit)
Lonely planet tudi dobiš na zgoraj omenjeni ulici spet po bistveno nižji ceni kot pri nas, takega kot želiš, tisto izdajo ki želiš, tako da tudi svetujem da si ga kupite tam- če že imate namen kupovat, drugače si ga pa izposodite v knjižnici.
Če imate čas pojdite višje od mesta Chiang Mai, v mesta Pai ali Mae Hong Son, kjer je vse skupaj bolj pristno, majhno ni toliko turistov, če greš na treking je v skupini do max 6 ljudi, ljudje so občutno bolj prijazni,…Do teh dveh mest je iz Chiang Mai-a še 4 ure (do mesta Pai) in 8 ur (do mesta Mae Hong Son) z avtobusom.
Če pa se mislite cepit proti hepatitisu, je že Belka povedala kam po poceni cepivo.
Srečno pot vsem, če pa koga še kaj zanima, kar nej vpraša
lp klea
Živjo Boštjan!
Jaz (in prijateljica) nameravava oktobra na Tajsko – brez časovne omejitve, lahko tudi za eno leto konc koncev (samo dvomim, ker nama bo prej denarja zmanjkal) – tako, da bi mi zelo prav prišle kake frišne informacije.
Torej, potrebna je viza, cepljenje proti Hepatitisu A in antimalariki (tolk sem zvedla na travel.over). Zdej pa eni pravijo, da se bolj splača v Trst cepit – samo jaz sem skrajno nezaupljiva in bolj verjamem slovenskemu zdravstvu – kje si se (če si sploh se) ti cepil, ali gre za 3x cepljenje z določenim časovnim razmikom ali se 1X cepiš in si fertik?
Antimalariki – a si jih jemal in katere, kje si jih kupil, a si imel STRANSKE UČINKE- o tem se full govori! A je blo ful komarjev dol?
Koliko časa si bil in kateri del Tajske najbolj priporočaš? Koliko si zapravil – ali drži, da prideš u easy skozi z $10/dan?
Kje si kupil letalsko karto, kje si presedal?
Ma sej mene v bistvu vse zanima – aja a si bil tudi kej v sosednjih državah?
Skratka, hvaležna ti bom za vsako informacijo!
Lep pozdrav,
Nataša.
Čao Nataša
Če mogoče spremljas ta forum sem ze nekaj odgovoril,bom pa se nekaj dodal.
Cepljenje-jaz sem se cepil v Mb(zavod za zdravstveno varstvo),hepatitis a,plus tega sem pa se vzel tablete Lariam.Cepiš se samo enkrat,cepivo velja caa 1 leto,tako da se je dobro cepit še enkrat v enem letu,pol pa ti velja za celo življenje.Če se kasneje po enem letu,ti cepivo ne velja za cel life.Ce se bos gibala na severu v okolici Chang-mai,ti priporočam tablete,drugače pa ni taksne panike.Več ti bodo povedali na zavodu.
Proti malariji sem jedel Lariam(5 tablet)eno teden dni pred odhodom,in potem vsak teden eno.Jaz stranskih učinkov nisem imel,le po prvi sem se smejal ko nor…
resno,ne hecam se.
Več jutri….
Nadaljevanje…..
Glede komarjev nisem imel problemov,zraven pa je nujno kaksen avtan ali kaj podbnega.Tudi na trekingu(Chang-mai),ni bilo pretirano komarjev,vsaj takrat ko sem bil jaz.Glede cen,pa takole.Vse je odisno kaj hočeš in koliko si zapravljiv.Jaz sem zapravil veliko denarja,ko gledam da je nekdo prišel z 150 usd za 20dni.Jaz sem zapravil v 16 dneh 1200 usd,poleg tega sem pa se prinesel daril in podobna za caa 800 usd.Recimo za treking 3 dni 3500 batov,kar je zelo drago,je pa res da nisem videl nobene druge skupine v džungli,vsaj tako so mi povedali tam.Moraš vedet da je ogromno agencij v C.M.,in potem pa te peljejo v klasične kraje,kjer pa je veliko skupin.Pol pa ni to to kaj si zelis.Torej po mojem je mozno prit skozi za 10usd,spet pa je odvisno kje si,recimo na jugu otok ko samui,tam je malo težje je že vse dražje(se pozna da je otok),vse je odvisno od tebe,kaj si zelis.
Karto sem kupil pri agenciji sonček v mb(151,000)z taksami vred,družba pa je bila ROYAL JORDANIAM.
V sosednjih državah pa nisem bil,poznam pa prijatelja ki je bil v Kambodži in Indoneziji.
Imam pa tudi 200 slik,tako če hočeš se lahko kdaj dobimo,pa ti še povem ostale stvari glede tajske.
Moj mail. [email protected],sicer sem pa registriran pod Gomes(ime mojega biljard kluba v mb)
lep pozdrav!
Čao Urška
Mail sem ze dal.Seveda sem jahal slone..to je bilo na trekingu v chang-mai.Sloni so njihiva nacionalna žival in so zelo cenjeni.
Imel sem pa to srečo,da sem še enkrat praznoval novo leto,le da je bilo tajsko.Zelo zanimivo moram reči,tajci praznujejo zelo neobičajno,polivajo se z vodo in posipavajo te z pudrom.Noro,noro,noro.Tudi jaz sem prišel na svoj račun,ko sem bil pri baru,pa smo se polivali in je mimo prišel en zelo lep transverstit,pa sem ga tako zalil,da se je lahko samo obrnil in šel domov.Komentar ki sem mu ga dal Happy new year.
Ne smeš zamudit treking ker je noro,predlagam pa ko samui,oziroma otok zraven njega ko pangan,pol ko pi pi.